Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Podzimní seriálový přehled - dramata

Podzimní seriálový přehled: Sex, sólo pro Jamese Spadera a další

Vydáno: 12.10.2013 09:00 v sekci Články | Televize - Natálie Bergerová | foto: facebook tvůrce

Podzim je ve znamení návratu do školních škamen, barevného listí na stromech a kopy nových amerických seriálů. Co se za oceánem urodilo letos? A stojí to vůbec za vaši pozornost?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Lucky 7: 3/10 (pilot)

Jednou větou: Vyhráli v loterii, prohrálo publikum.

Plakát filmu  / Lucky 7O čem to je: Skupina ztroskotanců z jedné benzinky vyhraje v loterii. A jakoby té nepravděpodobnosti nebylo dost, každého z nich obestírá řada nešťastných příhod. Matka samoživitelka, lupič, obézní podváděná manželka a další sociální balady z červené knihovny.

Verdikt: Seriál už naštěstí stačili zrušit. Neměl ani vzniknout. Katastrofický scénář, otravní herci, řemeslně podprůměr. Radši si kupte ten los,  je lepší ztratit peníze než čas.

Oficiální trailer seriálu Lucky 7
Betrayal: 4/10 (první dva díly)

Jednou větou: Mýdlová opera mezi postelí a paragrafy.

Plakát filmu  / BetrayalO čem to je: Krásná fotografka (vdaná) je nevěrná s fešáckým právníkem (ženatým). Klasika. Situace se zkomplikuje, když se manžel a milenec ocitnou na opačných stranách barikády v případu vraždy. Místo činu: New York.

Verdikt: Dallas bez koní, nafty a Džejára. Betrayal se rozbíhá extrémně pomalu, dialogy připomínají besídku žáků zvláštní školy. Nechybí ani postava skutečně retardovaná, jen je místy problém poznat ji od ostatních. Nepomohou ani banální erotické scény, které mají navodit atmosféru osudové přitažlivosti a přitáhnout slintající publikum blíže k obrazovce. Pokud Vás baví právníci, New York, sex a pletichy, zkuste raději osvědčené žraloky v obleku, seriál Suits.

Originální trailer seriálu Betrayal
Plakát filmu  / IronsideIronside: 5/10 (pilot)

Jednou větou: Seriál o policistovi na vozíku, který má celou řadu handicapů.

O čem to je: Černošský policista schytá kulku od svého parťáka. Omylem. Je to tvrďák, takže mu ani vozík nebrání v policejní práci či sexu s asijskými prostitutkami. Jeho parťák je na dně a dochází do klubu anonymních smolařů.

Verdikt: Další klopotný pokus o procedurální detektivku a další bahnitý průměr jako výsledek. Jedno mají všechny postavy společné: nulové charisma. Pokud máte rádi procedurální policejní dramata nebo netuctové detektivky, podívejte se třeba na Castla, právě se rozběhla šestá sezona. 

Oficiální trailer seriálu Ironside
Hostages: 6/10 (první dva díly)

Jednou větou: Připravte operační sál, prezident musí zemřít.

Plakát filmu  / HostagesO čem to je: Špičková doktorka (Toni Collette) si brousí skalpel na amerického prezidenta. Objeví se ale drobný háček: pokud se z lékařky nestane hrobařka, její nejbližší zemřou. Zlotřilí únosci totiž drží rodinu v jejich vlastním domě. Na povrchu ideální americká rodinka z katalogu cestovní kanceláře, ale realita je jiná: pubertální dcera je těhotná, náctiletý syn má oplétačky s drogami a dluží peníze ošklivým chlápkům, rádoby oddaný manžel má mladou milenku.

Verdikt: Pokus o 24 hodin bez Jacka Bauera?Jako thriller to moc nefunguje, pro postavy neuroníte ani slzu (pes budiž čestnou výjimkou), Toni Collette v hlavní roli působí unyle a flashbacky jsou mimořádně otravné. Jediný, kdo zachraňuje divácké rukojmí od průšvihu, je Dylan McDermott v roli únosce - bývalého agenta FBI, který má přesně tu správnou dávku šílenství a geniality, soucitu a nemilosrdnosti, rozumu a citu. Zajímá vás, kdo to je, proč chce zabít prezidenta, jak myslí a co cítí. Jenže když vás zajímá jedna postava z osmi, je to na čtyřicet minut trochu málo.

Oficiální trailer seriálu Hostages
Masters of Sex: 7/10 (první dva díly)

Jednou větou: Všechno, co jste chtěli vědět o sexu - a získali jste na to grant.

Plakát filmu  / Masters of SexO čem to je: Je rok 1956: ženušky z předměstí stojí u plotny, Americe vládne babyboom a prudérní mravy a dva vědci studují sex. Děj je založen na stejnojmenné knižní předloze a točí se nejen kolem tehdy kontroverzního a šťavnatého výzkumu, ale i vzájemného vztahu Williama Masterse (Michael Sheen) a Virginie Johnson (Lizzy Caplan).

Verdikt: Seriál pro milovníky Mad Men: retro feeling, chytré dialogy, vynikající herci, vyladěný vizuál. Nic přelomového ani závratně bystrého, ale pokud hledáte solidní řemeslo a máte slabost pro dobovky, jste na správné adrese. Za sebe musím poctivě přiznat, že se bez televizní asistence sexuálních expertů obejdu,  přes všechny ušlechtilé kvality mne Masters of Sex poněkud nudí.

Oficiální trailer seriálu Masters of Sex
The Blacklist: 7.5/10 (první tři díly)

Jednou větou: Černé svědomí na černé listině?

Plakát filmu  / The BlacklistO čem to je: Raymon Reddington (James Spader), napravený záporák, chce pomáhat FBI pochytat ty nejodpornější zločince a teroristy, které za několik desítek let své zločinecké kariéry shromáždil na své černé listině, seznamu k odstřelu škodné. Že by se v něm ozvalo svědomí? Nebo jde o součást neznámého plánu? Každopádně má jednu podmínku: spolupracovat chce pouze s mladou agentkou, zelenáčem Elizabeth (Megan Boone), která vlastní výkonný mozek, podezřelého manžela a poněkud zatemněnou minulost. Možná v ní nějakou roli hrál právě Reddington. 

Verdikt: Variace na Alias: začínající agentka s ideály, starší mentor, nevyjasněné vztahy s otcem. Nechybí akční scény s legračním kung-fu, ďábelští padouchové, exotické lokace, humor a milostné jiskření. Ale stejně tak by se to mohlo jmenovat James Spader One Man Show. S ním tohle drama stojí a padá - nikdo z vedlejších postav ani jeho „parťačka“ mu nesahají po kotníky.  Zdá se, že mu postavu chlápka, co má všechny na háku a ty ostatní na ně pověsí, napsali na míru. Jeho výrazy, hlášky a nonšalantnost nesou jinak celkem průměrný seriál do zábavnějších vod. Utáhne ale celou sezonu? 

Oficiální trailer seriálu The Blacklist

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Rambo uvízl v pavučině Gran Turisma (09.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Pavučina (24.06.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Invalida se bojí, že jeho základní instinkt vypustí smrtelné zlo (19.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Toni Collette je Mafia Mamma (01.03.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Johnny English a Robin Hood letí balónem a zbožňují prachy (20.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Robert Pattinson ve filmu Mickey 17 (06.12.2022 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Fleishman Is in Trouble (29.10.2022 12:30 v Novinky | Trailery)
- Třetí Podfukáře natočí Ruben Fleischer (30.09.2022 19:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Gnomeo a Julie a muž mimo zákon prožívají dobrý časy (15.07.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dokonalý student se v roce 1917 pokusil o vraždu lotra, s nímž byl na nože (22.04.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šalamoun a královna ze Sáby prožívají půlnoční lásku, během níž boří teheránská tabu (04.03.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněžný kluk Toman v utajení porušil jedenácté přikázání (18.02.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vizuálně strhující Uličce přízraků Guillerma Del Tora chybí emoce (03.02.2022 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aby moje krásná příšerka našla zlato, musí projít uličkou přízraků (26.01.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu