Ron Howard natáčí mezi velrybami nový snímek

Vydáno: 25.09.2013 08:00 - Simona Knotková | foto: collider.com

Česká plátna na svých rychlých kolech od 3. října proženou dva Rivalové. Jejich tvůrce Ron Howard si nedává zasloužený odpočinek, ale se stejným kvapem se pouští hned do dalšího projektu. O čem bude?
Daniel Brühl, Ron Howard při natáčení filmu Rivalové / RushJeště dříve než začne hledat svou Temnou věž, se režisér Ron Howard vydává na širou vodní plochu Tichého oceánu. Právě tam se bude odehrávat příběh nového filmu In the Heart of the Sea, jehož produkce odstartovala v těchto dnech v Británii. Dramatický snímek se bude inspirovat skutečnou událostí, kdy v roce 1820 byla napadena americká velrybářská loď Essex obřím vorvaněm.

Tato látka je už notoricky známá díky románu Moby Dick a jeho mnoha filmovým adaptacím. Howard bude nicméně vycházet ze scénáře trojice Rick Jaffa, Amanda Silver (oba Zrození Planety opic) a Charles Leavitt (Krvavý diamant), kteří vycházeli z knižního titulu In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex.

Ten popisuje zážitky přeživší skupiny, která po zničení lodi strávila devadesát dní na malých člunech. Pod vlivem tíživých okolností byli její členové nuceni dokonce i ke kanibalismu. Ve filmové podobě ztvární muže postihnuté tragickým osudem Ben Whishaw, Chris Hemsworth, Cillian Murphy nebo například lovec upírů Benjamin Walker.

In the Heart of the Sea by měl mít svou premiéru v roce 2015.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY