Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 27. 9. 2013 - 3. 10. 2013

TV tipy: Komiksový Thor v zajetí Šmejdů

Vydáno: 27.09.2013 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Televizní program se po nabitých minulých týdnech vrací k normálu a nabízí klasickou žánrovou směsku, z níž si vybere snad každý. Svou premiéru si aktuálně mimo jiné odbudou komiksový Thor a český dokument Šmejdi.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Šerifové (U. S. Marshals) (pátek 27. 9., Nova, 22.50 - 01.15)

Český plakát filmu Šerifové / U.S. MarshalsAkční krimi doplácí především na to, že je volným pokračováním slavného Uprchlíka. Je na ni pak logicky pohlíženo přísnějším okem a tím pádem průměrný a předvídatelný příběh moc neobstojí. Vše působí jako kopie již viděného a vyloženě potěší jen pár dobře natočených scén. Režírující Stuart Baird vsadil na jistotu a rutinu a pomohl si solidním obsazením, jemuž vévodí charismatický Tommy Lee Jones, vedle něhož se neztratí ani Wesley Snipes a Robert Downey Jr.. Jako jednohubka a poctivá žánrovka naprosto ideální záležitost. 

Synopse: Muž považovaný za bezohledného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a pokouší se zjistit, kdo spáchal vraždu, z níž je obviněn. Jenže v patách má šerifa Sama Gerarda (Tommy Lee Jones), takže mu nezbývá mnoho času na očištění svého jména. 

Zajímavost: Snipes točil přestřelky ve vodě s velkým sebezapřením, protože neumí plavat.

Originální trailer filmu Šerifové / U. S. Marshals
Signum laudis (sobota 28. 9., ČT2, 20.00 - 21.35)

Plakát filmu Signum laudis / Signum laudisJeden z mála československých ryze protiválečných snímků je psychologickým dramatem, které nabízí hned několik silných scén a témat k zamyšlení. Režisér Martin Holý dostal k dispozici vynikající scénář Jiřího Křižana, který představuje množství zajímavých a propracovaných postav a fungujících dialogů. Opomenuty nejsou ani slušně zvládnuté akční scény. Z na svou dobu standardního obsazení upoutá hlavně Vlado Muller, jenž předčí všechny své kolegy. Malinko na škodu je snad jen místy se nehodící syntetizátorová hudba Zdeňka Lišky.

Synopse: Bývalý obchodník s koňmi a nyní kaprál Hoferik (Vlado Muller) převezme během první světové války po mrtvých předchůdcích velení na ruské frontě. Když z rukou generála Bergera (Ilja Prachař) přebírá vyznamenání Signum laudis, netuší, že ho čekají nejtěžší chvíle kariéry. Statek, kde se se svou jednotkou ubytoval, totiž obklíčí němečtí vojáci

Zajímavost: Snímek se sice prodal do dvaačtyřiceti států světa, u nás byl ale po třech dnech pro absolutní nezájem diváků z kin stažen.

Ukázka z filmu Signum laudis
Thor (Thor) (sobota 28. 9., Nova, 20.20 - 22.40 / neděle 29. 9., Nova Cinema, 16.05 - 18.15)

Plakát filmu Thor / ThorKomiksové akční fantasy překvapí hlavně postem režiséra, který zaujal "shakespearovský" Kenneth Branagh. A volba to byla dobrá, neboť film disponuje velkým množstvím dialogů, které jen díky režijnímu umu nezní směšně, ale naopak velmi přirozeně. O chloupek horší je to s akcí, která je zprvu nepřehledná a malinko chaotická, posléze už ale výrazně lepší. Ani obsazení, v němž uvidíte třeba Chrise Hemswortha, Anthonyho Hopkinse nebo Natalii Portman, nelze de facto nic vytknout. Veskrze příjemný a tak trochu jiný velkofilm sráží snad jen nevyrovnané tempo, částečně nevyužitý motiv střetu dvou světů a dost nepovedený dabing.

Synopse: Vládci bohů Odinovi (Anthony Hopkins) dlouho trvalo, než ve své vlasti nastolil křehký mír. Jeho arogantní a domýšlivý syn Thor (Chris Hemsworth) však dělá vše proto, aby ho zase porušil. Když Odinův pohár trpělivosti přeteče, vyhostí ho na Zemi a zbaví božských schopností. Thor sice lidmi nejdřív opovrhuje, jenže když potká krásnou vědkyni Jane (Natalie Portman), názor rychle změní. Jeho nepřítomnosti doma ovšem využije jeho bratr Loki (Tom Hiddleston), který chce převzít vládu za každou cenu.

Zajímavost: Hemsworth prošel kvůli roli šestiměčním tréninkem, který byl podpořen i speciální stravou.

Oficiální trailer filmu Thor / Thor
Jak ukrást Venuši (How to Steal a Million) (sobota 28. 9., ČT1, 22.20 - 00.20)

Český plakát filmu Jak ukrást Venuši / How to Steal a MillionPříjemná romantická krimikomedie se dá řadit ke klasikám svého žánru. Režírující William Wyler prokázal svou zkušenost pro timing většiny vtípků a fórků, neměl problém s vytvořením potřebné odlehčené atmosféry a k dispozici měl i solidní scénář. Vyloženě potěší přesné obsazení, jemuž dominují Peter O'Toole a Audrey Hepburn, vedle kterých se neztratil ani Eli Wallach. Navrch přidejte originální příběh a fungující chemii mezi ústřední dvojicí a máte pohodovou víkendovou zábavu, v níž se chyby hledají těžko. 

Synopse: Padělatel obrazů Bonnet (Hugh Griffith) se nechá přemluvit k zapůjčení a vystavení Celliniho Venuše. Jenže podpis pojistky znamená, že dílo bude prozkoumáno a pravda vyjde najevo. Proto se ho jeho dcera Nicole (Audrey Hepburn) rozhodne ukradnout z muzea dřív, než se na vše přijde. O pomoc požádá Simona (Peter O'Toole), jehož potkala v otcově domě a považuje ho za zloděje. Jenže ve skutečnosti jde o detektiva, jenž se specializuje na zločiny ve světě umění. 

Zajímavost: Tvůrci původně zvažovali, že by snímek byl volným pokračováním Prázdnin v Římě.

Originální trailer filmu Jak ukrást Venuši / How to Steal a Million
Láska a jiné kratochvíle (Love and Other Impossible Pursutis) (neděle 29. 9., Nova, 15.00 - 17.00 / pondělí 30. 3., Nova Cinema, 13.30 - 15.30)

Plakát filmu Láska a jiné kratochvíle / Love and Other Impossible PursuitsMéně známé drama sází zejména na realističnost a uvěřitelné postavy, které řeší běžné problémy. Režisér a scenárista Don Ross sice rozehrává hodně témat a problémů, většinu z nich ale uspokojivě vyřeší, čímž získává body navíc. Nálada snímku je melancholická až depresivní, což naprosto odpovídá tomu, co se v něm děje. Hlavní roli brilantně zahrála Natalie Portman. Škoda jen, že tempo není o fous svižnější a tvůrce nikdy vyloženě nestrhne a nenabídne žádnou silnou scénu.

 Synopse: Krásná absolventka práv Emilia (Natalie Portman) se čerstvě vdala za Jacka (Scott Cohen), v jehož firmě pracuje. Idylický život jim změní smrt novorozené dcery, po níž se Emilia sesype. A aby toho nebylo málo, problémy dělá i dřívější Jackova rodina. 

Zajímavost: Snímek je natočen na základě románu od Ayelet Waldman.

Originální trailer filmu Láska a jiné kratochvíle / Love and Other Impossible Pursuits
Restrepo (Restrepo) (neděle 29. 9., ČT2, 23.55 - 00.40 / středa 2. 10, ČT2, 12.15 - 13.05)

Plakát filmu Restrepo / RestrepoNestranný dokument přibližuje těžký život amerických vojáků v Afghánistánu. Režírující duo Tim Hetherington a Sebastian Junger divákovi absolutně nic nevnucuje a pouze zabírá holou realitu nesmyslných bojů a pokusů cizích vojáků sblížit se s civilisty, kteří za nic nemohou. Malinko zamrzí, že výpovědi vojáků jsou natočeny mimo bojová území a jsou tak malinko smířlivější. Horší je ovšem to, že tuzemská televize nabídne zřejmě jakousi zkrácenou verzi tohoto na Oscara nominovaného snímku.  

Synopse: Tvůrci společně s vojáky strávili rok svého života v afghánském údolí Korangal, kde sledovali boje americké armády s nepřátelskými jednotkami i jejich sbližování s nevinnými civilisty. 

Zajímavost: Oba dva tvůrci utrpěli při natáčení zranění - jeden si zlomil nohu, druhý si přetrhl Achillovu šlachu.

Originální trailer filmu Restrepo / Restrepo
Mzda strachu (Le Salaire de la peur) (pondělí 30. 9., ČT2, 22.05 - 00.30)

Plakát filmu Mzda strachu / Le salaire de la peurVýtečný "oldschoolový" thriller pochází z francouzsko-italské koprodukce, tudíž nemusí dělat velké ústupky a divákovi servíruje místy až nesnesitelné napětí, hutnou atmosféru a propracovaný scénář. Jeho autor a zároveň režisér Henri-Georges Clouzot navíc v úvodu mate diváka, protože záměrně láká na úplně něco jiného. Herecky zde excelují Yves Montand a hlavně Charles Vanel, proměna jehož postavy bere dech. Parádnímu kousku škodí výrazněji snad jen přetažená stopáž.

Synopse: V malém a od zbytku světa odříznutém středoamerickém městečku Las Piedras marní čas mimo jiné zlodějíček Mario (Yves Montand) a jeho kumpáni. Když vypukne požár ropného pole, naskytne se mužům možnost velkého výdělku. Americký koncern jim nabídne dva tisíce dolarů, když přepraví k hašení nutný nitroglycerin. Cesta to ale bude dlouhá a sebemenší nehoda může vést k explozi.

Zajímavost: V USA se film dočkal nařčení z antiamerikanismu a tamní cenzoři tedy upravili, nebo vystříhali desítky scén.

Originální trailer filmu Mzda strachu / Le Salaire de la peur
Šmejdi (úterý 1. 10., ČT1, 20.00 - 21.20)

Český plakát filmu Šmejdi / ŠmejdiPůsobivý dokument, který na první signální funguje přesně tak, jak má. Režírující Silvie Dymáková sice občas neudrží nervy na uzdě a vystoupí z role zprostředkovatele, na druhou stranu nedělá z nebohých důchodců oběti a poukazuje i na to, že za situaci na předváděcích akcích si mohou do značné míry sami. Vzhledem k závažnosti tématu a nepřílišnému podbízení prominete autorce i pár bulvárních momentů a použití "profláklé" klasické hudby k podbarvení některých scén. Pro starší generaci téměř povinná záležitost. 

Synopse: Co se skutečně děje na pozadí zdánlivě nevinných předváděcích akcí pro seniory? Prodejci za pomoci manipulace a lží nutí důchodce ke koupi nesmyslných předmětů, které splácí do konce života. Je možné s tímto neduhem společnosti nějak bojovat?

Zajímavost: Autorka původně nechtěla točit celovečerní film, ale pouze provádět osvětu v domovech důchodců. Po obrovském zájmu televizí své rozhodnutí přehodnotila.

Český trailer filmu Šmejdi / Šmejdi
Tokijští kmotři (Tokyo Godfathers) (úterý 1. 10., ČT art, 23.40 - 01.10)

Plakát filmu Tokijští kmotři / Tokyo GodfathersU nás prakticky neznámé japonské anime zaujme hlavně originálním, dobře napsaným a citlivým příběhem s vánoční atmosférou. Režírující Satoshi Kon se nebojí ani určitého morálního přesahu, který podává nenuceně a přiměřeně. Ačkoli tu nechybí emoce, stále je jemně zdůrazňováno, že vše je myšleno s nadhledem, což ze sledování filmu činí zajímavý zážitek. Jen ta animace a technická stránka mohly být lepší.

Synopse: Život na ulici není jednoduchý nikde na světě a ani Tokio není výjimkou. Gin, Miyuki a Hana by o tom mohli vyprávět. Každý má svůj příběh a nelichotivý osud. Jenže právě tato trojice najde na Štědrý den na jednom smetišti malou holčičku a všechno se změní. Najdou ztracené rodiče? 

Zajímavost: Ve filmu je hodně odkazů na datum 25. 12. (12-25), na kdy připadají v Japonsku Vánoce.

Originální trailer filmu Tokijští kmotři / Tokyo Godfathers
Nezapomenutelné dětství (House of D) (čtvrtek 3. 10., ČT2, 09.40 - 11.15)

Český plakát filmu Nezapomenutelné dětství / House of DCelovečerní režijní debut herce Davida Duchovnyho je především neškodnou a klasickou hollywoodskou dramatickou komedií, která nikterak nevystoupí z žánrové šablony. To znamená, že příběh je variací na několikrát viděné a ničím nepřekvapí. Na druhou stranu je solidně zrealizován, vyloženě hluchá místa v něm nenajdete a také herecké obsazení je velmi dobré. Vedle samotného autora uvidíte mimo jiné Robina Williamse, Antona Yelchina, nebo Téu Leoni. Možná jen té sentimentality a nostalgie je tu až moc.

Synopse: Americký umělec Tom (David Duchovny) žije v Paříži a vzpomíná na své dětství, které bylo výrazně ovlivněno kamarádstvím se slabomyslným uklízečem Pappassem (Robin Williams). Možná i to mu pomůže k řešení tragédie, která ho postihla.

Zajímavost: Duchovny napsal scénář za šest dnů.

Originální trailer filmu Nezapomenutelné dětství / House of D

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Sestra II poráží Poirota (18.09.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Trailer: Pet Sematary: Bloodlines (13.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Vermeera děsí v temných oknech přízraky v Benátkách (13.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu