Ze řetězu puštěný Jude Law v traileru na gangsterku

Vydáno: 24.09.2013 12:30 - | foto: facebook tvůrce

Režisér Richard Shepard se specializuje na filmy o zločincích. Po Bez dechu, ve kterém antagonista unesl a za živa pohřbil ženu, a Matadorovi, kde chtěl nájemný vrah skončit s povoláním, přichází s Domem Hemingwayem.
Fotografie z filmu  / Dom HemingwayDom Hemingway (Jude Law) je po dvanácti letech propuštěn z vězení a připraven vybrat si slíbenou odměnu za to, že nepráskl svého šéfa Fontaina (Demián Bichir). Svobodu i získané finance náležitě oslaví s femme fatale (Madalina Diana Ghenea), aby druhého dne po vystřízlivění zjistil, že o vše přišel a jediné, co mu zbývá, je jeho rodina v čele s odcizenou dcerou (Emilia Clarke). A pomsta, v jejímž neobvyklém způsobu provedení se ho snaží mírnit jeho kamarád a tehdejší spolukriminálník Dickie (Richard E. Grant).

Dom Hemingway je černohumorný neonoir, jehož premiéra je ve Spojených státech naplánována až na příští rok (stylově na 4. dubna 2014), ale uvedení v Evropě se blíží (ve Velké Británii bude k vidění od 15. listopadu 2013). K této příležitosti byl vydán trailer, který především láká na sehranou ústřední dvojici (Law, Grant) a převážně verbální černý humor. Citace z pozitivních recenzí nasvědčují tomu, že pověst zábavného a dobře napsaného snímku má Dom Hemingway po svém uvedení na torontském festivalu zaslouženě.

Fotografie z filmu  / Dom HemingwayČeská premiéra zatím není stanovena, ale dá se předpokládat, že se bude odvíjet od tržeb z britských kin a bude odvislá od amerického data distribuce. Budeme si holt muset počkat, než se sami dozvíme, jestli v druhé půli divák opravdu neztrácí zájem o ústřední postavu, jejíž osudy se po přívalu politicky nekorektního humoru stanou dojemnými.


Trailer k filmu Dom Hemingway.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY