Najde Roland v kinech svou Temnou věž? Howard tvrdí, že ano

Vydáno: 18.09.2013 09:30 - Simona Knotková | foto: Stephen King

Ne každý považuje zfilmování velkolepé knižní ságy Temná věž za nejlepší nápad. Přesto - je tato možnost stále reálná? Ron Howard podal k projektu aktualizaci. A na dlouhou dobu možná taky poslední.
Temná věžSedmidílná fantasy série Stephena Kinga Temná věž je rozsáhlá, plná dramatických pasáží a bohatá na rozmanité charaktery. Dění kolem jejího plánovaného filmového převedení by však mohlo vyprávět svou vlastní ságu. Projekt se k životu pokouší probudit už několik let, a zatím marně. Naděje tak živí pouze občasná prohlášení tvůrců. Třeba jako to poslední, které v rozhovoru pro server magazínu Empire poskytl Ron Howard, producent a naposledy uváděný taky jako režisér snímku.

Jeho slova kupříkladu potvrdila, že možná adaptace skutečně ještě stále nebyla smetena ze stolu. K první klapce ji ale přibrzďuje právě složitost knižní předlohy. “Ta možnost je fascinující a silná. I Stephen King ale uznává, že adaptace bude komplikovaná. Ohledně finanční stránky to taky nebude přímočarý a veselý superhrdinský příběh pro všechny - je temný a hororový. Tohle všechno včetně spletitých charakterů postav jsou výzvou pro nás všechny.


Tato slova čtěte velmi pozorně, protože na dlouho dobu můžou být v nedaleké budoucnosti také těmi posledními, které od Howarda na adresu adaptace uslyšíte. Tvůrci na film uvalují informační embargo a na předprodukční fázi už chtějí pracovat nerušeně, bez konfrontací s vnějškem. "Stále na Temné věži pracujeme, ale dali jsme si slib, že nebudeme mluvit ani o jejím vývoji, ani o našem časovém rozvrhu. Netušil jsem, jak moc se o ni média budou zajímat a kolik rozruchu způsobí."

Co další měsíce ticha a nejistoty znamenají pro nás? Ti, kteří ještě pořád nestihli přelouskat Kingovo vrcholné dílo, se do toho tak konečně můžou pustit a vybavit se pevným základem pro filmovou projekci.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY