O čem bude Interstellar? Nolan prozrazuje detaily

Vydáno: 02.09.2013 20:53 - | foto: Warner Bros.

Zápletky filmů Christophera Nolana jsou jen výjimečně známy předem. O jeho nové sci-fi Interstellar se zatím vědělo pouze to, že v ní půjde o cestování červí dírou do jiné dimenze. Produkci se ale nepodařilo utajit vše.
Fotografie z natáčení filmu  / InterstellarV městském deníku The Fort Macleod Gazette se objevila bližší informace o příběhu. Původně jsme o tom nechtěli psát, protože se zpráva jevila jako smyšlená (jako první z filmových serverů jí do světa vypustilo Joblo). Opravdu to ale vypadá, že v Nolanově druhé sci-fi nepůjde o nic jiného, než o... kukuřici. V budoucnosti mají klimatické změny negativní dopad na zemědelství, a tak se skupina vědců vydá na cestu červí dírou do jiné dimenze, kde budou pátrat po místě, kde by mohli pěstovat kukuřici jakožto poslední možnou obilovinu. Čtete dobře, od extrakce snů v několika úrovních k transdimenzionálnímu kukuřičnému dobrodružství.

Interstellar se výchozím bodem zápletky (klimatická katastrofa) řadí po bok ekologických sci-fi M. Night Shyamalana, které by neměla mít problém kvalitativně překonat. Kukuřice může znít značně nedůmyslně, ale je třeba si uvědomit, že jde o pouhý hitchcockovský McGuffin, tj. prvek ve vyprávění, jehož funkcí je, že je velmi důležitý pro postavy, které se ho snaží získat, ale pro diváka by mohl být zaměnitelný s čímkoliv jiným.

Fotografie z natáčení filmu  / InterstellarA jak to, že o tom městský deník věděl? Ve Fort Macleodu se totiž natáčela jedna z akčních scén, ve které se protagonista (Matthew McConaughey) snaží ve svém autě ujet před písečnou bouří, ale nepodaří se mu to. Pro tvůrce a herce je ale nejdůležitější natáčení na Islandu, který se poslední dobou vyhledávanou lokací hollywoodských filmařů. Tom Cruise se po něm proháněl v Nevědomí, Noomi Rapace utíkala před mimozemšťany v Prometheovi - a v takové společnosti nemohl chybět ani druhý Thor.

V galerii se můžete podívat nejenom na starší fotografie z natáčení, které zachycují Matthew McConaugheyho, ale i na novější, na kterých je Jessica Chastain a také John Lithgow a Topher Grace. Moc toho ale neuvidíte, protože jsou ze scény písečné bouře, kdy na sobě herci mají na ochranu chirurgické masky a písek toho hodně skryje. V dalších rolích očekávaného blockbusteru, jehož premiéra je naplánována na 7. listopadu příštího roku, by se měla objevit Anne Hathaway, Bill Irwin, Casey Affleck a nolanovská stálice Michael Caine. Jak jsme informovali, nedávno se k nim připojil i Matt Damon.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY