Chystají se třetí celovečerní Akta X

Vydáno: 28.08.2013 16:00 - | foto: facebook tvůrce

Amazon Studios dalo zelenou postapokalyptickému seriálu The After. Pilot napíše a zrežíruje Chris Carter, který už plánuje třetí celovečerní Akta X, jež chce zasadit do světa kolonizovaného mimozemšťany.
Chris Carter Amazon Studios, pod které spadá pravděpodobně nejznámější internetový obchod se zbožím a elektronikou, chce konkurovat dramatickým pořadům Netflixu s jejich sérií House of Cards. Nemá sice Davida Finchera či Joela Schumachera, ale zato bude produkovat The After Chrise Cartera, který měl vliv na podobu amerického seriálu 90. let. Stál totiž za Akty X, která po dobu devíti let úspěšně zviditelňovala televizní stanici Fox TV. Jeho jméno je ale příliš spjaté s výše jmenovaným fenoménem, jehož žánrovým nápodobám a spin-offu se tolik nedařilo. Milénium mělo velmi pozitivní kritickou odezvu, ale nízkou sledovanost, a tak skončilo po třech sezónách. Krutá říše, jež byla postavena na hře s paralelními realitami, doplatila na dobu vzniku - v roce 1999 se sci-fi a s ním i divácké nároky na ně kladené posunuly díky Matrixu mnohem výš. Trojice vedlejších postav z Akt X se dočkala vlastního seriálu The Lone Gunmen, ale ten skončil po první sezóně.

Úspěch show s Mulderem a Scullyovou se bude Carter snažit zopakovat právě s The After, které je zasazeno do postapokalyptického světa, ve kterém se událo něco záhadného. Žánrově by se mělo jednat o mix sci-fi a thrilleru, do kterého by dle tvůrců měla být začleněna současná témata. Carter pracuje na projektu s Georgeville TV, společností, která produkuje televizní sérii Sense8 sourozenců Wachowských.

Simon Pegg ve filmu Paul / PaulDo světa, jehož stav se radikálně změnil, by měla být zasazena i třetí celovečerní Akta X, o nichž se Carter rozvyprávěl v rozhovoru pro periodikum Empire. Řekl, že v případě Akt X: Chci uvěřit měli nízký rozpočet, s nímž si mohli dovolit pouze samostatný příběh stojící mimo mytologii. V dalším filmu by se ale právě jí chtěli věnovat, přičemž by neignorovali datum 22. prosince 2012, které ve fikčním světě seriálu znamenal mimozemskou invazi. Zmínil se také, že by rád obsadil velkého fanouška seriálu Simona Pegga, s kterým si Gillian Andersonová, představitelka Scullyové, zahrála v Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám.

Byli byste zvědaví na mytologický díl Akt X, který se odehrává v mimozemšťany kolonizovaném světě? Nebo byste raději dali přednost postapokalyptické budoucnosti v televizním/internetovém seriálu?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY