Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Recenze: Millerovi na tripu

Recenze: Lehce ujetí Millerovi na tripu

Vydáno: 28.08.2013 17:00 v sekci Recenze | Premiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na to, jak může dopadnout tajná společná akce lidí, kteří se vůbec neznají, odpovídá komedie Millerovi na tripu. Máme konečně co dělat s vydařenou hollywoodskou žánrovkou?

Millerovi na tripuRecenzoval/a Vratislav Šálek dne 28.08.2013 17:00. Na to, jak může dopadnout tajná společná akce lidí, kteří se vůbec neznají, odpovídá komedie Millerovi na tripu. Máme konečně co dělat s vydařenou hollywoodskou žánrovkou? Hodnocení: 3.5
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
S hollywoodskými komediemi je to poslední dobou hodně těžké. Jejich tvůrci v rámci výdělků servírují ten nejlacinější humor a neštítí se ani toho fekálního. Scénáře pak logicky nejsou nic světoborného a když se chce i ten méně náročný divák pobavit, dá docela práci najít něco, co by ho uspokojilo. Aktuální hit Millerovi na tripu (český překlad je mimochodem velmi trefný) předchází pověst té lepší zámořské žánrovky. Jak to tedy je?

Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Will Poulter, Emma Roberts ve filmu Millerovi na tripu / We're the MillersDěj se točí kolem poměrně bezvýznamného dealera marihuany Davida, který prodává své zboží podobně nezajímavým lidem a drží se pravidla, že dětem tráva prostě nepatří. Jenže jednoho dne se v zápalu dobré vůle rozběhne na pomoc dívce, které parta výrostků sebrala mobilní telefon a nehodlá ho vrátit. Záchranná akce se sice podaří, jenže nakonec je okraden David. A to je průšvih, protože u sebe má kompletní výdělek, který musí druhý den předat svému dodavateli. 

Ten samozřejmě nemá pochopení, ale dá mu šanci na nápravu. Pověří ho, aby mu přivezl z Mexika velikou zásilku drog a tím budou vyrovnáni. Davidovi nezbývá nic jiného než souhlasit a zároveň vymyslet nějaký plán, jak to udělat. Nakonec přemluví puberťáka ze sousedství Kennyho, jeho vrstevnici Casey a zkrachovalou striptérku Rose, aby mu s úkolem pomohli. A tak se zrodí rodinka Millerových, která vyráží na výlet za hranice USA.

Většině z vás asi dojde, že se později pokazí, co může, z čehož se rodí řada humorných situací. I přes tuto skutečnost je Millerovi na tripu v rámci žánru slušný film, který pobaví a nemusí si pomáhat laciným a fekálním humorem, což je hlavně v dnešní době velice vzácné. To ale na druhou stranu neznamená, že by šlo o úplně rodinnou komedii. Některé fórky jsou totiž "košilaté a lechtivé", tvůrci je nicméně dovedou prodat relativně vkusně, takže by neměli nikoho vyloženě urazit.

Fotografie z filmu Millerovi na tripu / We're the MillersKdyž už to vypadá, že různé sexuální narážky přejdou v doslovnost a překročí únosnou mez, scéna skončí a pokračuje se dál ve stejném duchu. To je do značné míry dáno i schopností režírujícího Rawsona Marshalla Thurbera, jenž disponuje citem pro perfektní načasování vtipů a hlášek a jejich potřebného vypointování. Slovní humor v jeho podání funguje takřka na výbornou a nemusí si vypomáhat ani zběsilým střihem nebo nějakými nezvyklými kamerovými úhly.

Pomáhá mu i obsazení, které je tvořeno zejména ne tak známými tvářemi a to vůbec není špatně, ba naopak. Jedinou výjimkou je Jennifer Aniston, jež si s grácií vystřihla roli striptérky (pokud se těšíte na nějaký ten full frontal, tak je to marné, nic takového tu není ani náznakem), kterou zvládla bravurně, ač v Šéfech na zabití byla podle mého sexy mnohem víc. Taktéž Jason Sudeikis dokáže bez problémů hláškovat a jeho dobrácký dealer je sympaťák až na půdu a i přes to, čím se živí, mu zkrátka nejde nedržet palce. Ani ke zbytku castingu nelze mít větších výhrad, protože i ty nejmenší roličky jsou zahrány velmi dobře a nikdo tu vysloveně neruší.

Jennifer Aniston ve filmu Millerovi na tripu / We're the MillersNa velmi slušném výsledku nic nemění ani příliš klišovitý scénář, který od začátku jede na jistotu a vůbec ničím nepřekvapí. I ten méně zběhlý divák si tak dokáže domyslet, že na konci všichni najdou sami sebe, překonají svá traumata a tak dále. Ale ono to vlastně vůbec nevadí, protože chtít v tomto směru něco víc, by bylo více než bláhové. Samozřejmě je nutné být trošku tolerantní, protože tvůrci si někdy v rámci toho, aby děj mohl pokračovat, pomůžou hodně vyšroubovanou náhodou. Thurberovi projde dokonce i prvoplánová a okatá metafora v podobě vybuchujících ohňostrojů, na jejichž pozadí si postavy odhalují vzájemné vztahy.

Co už mu ale neprojde, je přetažená stopáž, která je na komedii opravdu hodně dlouhá (bezmála dvě hodiny) a tudíž se nevyhýbá několika hluchým momentům a vyloženě "vatovým" scénám, jejichž prostříhání by snímku jen prospělo. Celá druhá polovina je vůbec rozvleklá a už nemá takové tempo ani kadenci vtipů jako ta předchozí, protože logicky uzavírá příběh a snaží se někdy hrát na vážnější noty, což ne vždy funguje.

Přesto je Millerovi na tripu velmi solidní komedie, u které potenciální divák nelituje ani stráveného času, ani utracených peněz za lístek a to se rozhodně počítá. Příjemně se pobaví, oddechne si a možná si řekne, že to s tím Hollywoodem a jeho smyslem pro humor není tak úplně špatné.

Český trailer filmu Millerovi na tripu

VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Vražda v Paříži (30.01.2023 18:58 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Johnny English a Robin Hood letí balónem a zbožňují prachy (20.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Tvář pod maskou hledá v temných koutech tajemství očí ztracené jednotky (03.06.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Upgradeovaný služebník Gump je hrdinou až do konce (15.04.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Jokerův mozek je v plamenech (25.03.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Ve stínu nejslavnější role: Jennifer Grey (bejby z Hříšného tance) (12.02.2022 10:30 v Články | Publicistika)
- Netflix chce další Red Notice (13.01.2022 10:30 v Novinky | Zprávy)
- Zlatý glóbus 2022: vítězové (10.01.2022 05:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase nasazuje rukavičky, aby na 22. míli potkala vdovy (26.11.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- V listopadu na streamovacích službách: Velké herecké hvězdy a fantasy seriál natočený u nás! (01.11.2021 12:30 v Radar)
- Will Poulter jako Adam Warlock ve Strážcích Galaxie 3 (13.10.2021 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Gadot, Reynolds a The Rock v prvním traileru filmu Red Notice (05.09.2021 10:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Avengers vzpomínají na hudbu a je jich mnohem víc než dvanáct do tuctu (03.09.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Adam Sandler a Jennifer Aniston a Vražda na jachtě 2 (18.08.2021 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer 2. série The Morning Show (15.06.2021 12:00 v Novinky | Trailery)
- Přátelé jsou zpět v plné sestavě! Podívejte se na první teaser! (15.05.2021 08:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Gagarin, Pancho Villa, Igor Stravinsky a Coco Chanel jsou Street Kings (09.04.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zlatý glóbus 2021: přehled vítězů (01.03.2021 05:14 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu