Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 33. týden

Kinopremiéry: Steve Jobs a nezáživné žánrovky

Vydáno: 15.08.2013 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z pěti novinek, které se tento týden v kinech objeví, výrazně nevyčnívá snad žádná. Určitou pozornost budí maximálně životopis Stevea Jobse s Ashtonem Kutcherem v hlavní roli. Ostatní jsou víceméně do počtu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
jOBS (jOBS) (Bontonfilm)

Český plakát filmu jOBS / jOBSŽivotopis slavného a předčasně zesnulého zakladatele firmy Apple je jednou velkou neznámou. Jméno režiséra Joshuy Michaela Sterna nikomu příliš neřekne a obsazení hlavní role Ashtonem Kutcherem vzbuzuje spíše obavy. První ohlasy jsou poměrně střízlivé, takže je dost možné, že o potenciální oscarovku úplně nepůjde. Snad ale budeme mít co dělat alespoň se solidním dramatem, které tomu, o kom vypráví, neudělá žádnou ostudu. Ukáže se až v kině.

Synopse: Steve Jobs (Ashton Kutcher) byl jedním z největších vizionářů dvacátého století. Měl geniální talent na techniku a byl také mimořádně schopný obchodník. Jeho spolupracovníci ho nenáviděli proto, jaký byl, ale milovali kvůli tomu, co tvořil. Uměl ukazovat cestu, ale pracovat byl schopen pouze s vybranými jedinci. Na své chování měl ovšem svým způsobem právo, neboť byl génius.

Zajímavost: Snímek vznikl bez jakékoli podpory nebo zásahu firmy Apple.

Český trailer filmu jOBS / jOBS
Očista (The Purge) (CinemArt)

Český plakát filmu Očista / The PurgeHororový thriller zaujme na první pohled originální premisou, která slibuje sociálně-politický přesah. Jak se s ní ale režisér a scenárista James DeMonaco vyrovnal, je otázkou, neboť prozatímní recenze jsou spíše vlažnější a někdy mluví o promarněném potenciálu. V každém případě jediným známějším jménem v obsazení je Ethan Hawke. Jaký bude výsledek, se dá odhadovat jen ztěží a záležet bude asi i na očekáváních, protože trailer prý láká na něco zcela jiného. Tak to případně mějte na paměti. Více se dozvíte v naší recenzi.

Synopse: USA se v blízké budoucnosti mění na jedinou noc v roce v nejnebezpečnější místo na zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny ochranné složky záchranného systému jsou během Očisty, jak je ona noc nazývána, mimo provoz. Úspěšní a bohatí Sandinovi se na ni připravují v klidu. James (Ethan Hawke) totiž prodává bezpečnostní systémy, díky nimž proměnil jejich byt v nedobytnou tvrz. Zbylí členové rodiny tak mohou pozorovat svět tam venku pomocí bezpečnostních kamer. Všechno ale změní jeden cizinec, který je prosí o pomoc a zoufale jim bouchá na dveře. Mají ho pustit dál?

Oficiální trailer filmu Očista / The Purge
Percy Jackson: Moře nestvůr (Percy Jackson: Sea of Monsters) (CinemArt)

Český plakát filmu Percy Jackson: Moře nestvůr / Percy Jackson: Sea of MonstersDruhý díl další teenagerské fantasy ságy v podstatě nemá nač lákat. Obsazení je vesměs neznámé, stejně jako jméno režiséra Thora Freudenthala. Vyloženě natěšení budou snad jen fandové předchozího dílu a znalci knižních předloh. Dosavadní komerční výdělky napovídají, že o velký hit rozhodně nepůjde a celá série upadne v zapomnění. Velká škoda to zřejmě nebude. 

Synopse: Polobůh Percy Jackson (Logan Lerman) dospěl do puberty a jediným útočištěm se pro něho stává Tábor Polokrevných, kde žijí ti, kteří jsou na tom stejně a tudíž rozumí jeho problémům. Den před prázdninami se na něho sesype celá lavina potíží - hodina tělocviku se promění ve vybíjenou s lidožravými obry, kamarád Grover (Brandon T. Jackson) záhadně zmizí a Táboru Polokrevných hrozí zničení. Někdo se totiž pokouší probudit Kronose, jednoho z původních Titánů a otce nejvyšších olympských bohů. Percy se svými přáteli se tak musí vydat na další nebezpečnou výpravu.

Mezinárodní trailer filmu Percy Jackson: Moře nestvůr / Percy Jackson: Sea of Monsters
Machři 2 (Grown Ups 2) (Falcon)

Plakát filmu Machři 2 / Grown Ups 2Tohle může hodně bolet a následky můžou být trvalé. Komedie, v níž se sešli Adam Sandler, Chris Rock, Salma Hayek, Maria Bello, Taylor Lautner (!) a další, zavání obřím kvalitativním průšvihem. Ani jméno režírujícího Dennise Dugana neslibuje žádnou výrazně dobrou podívanou. Vzhledem k obrovské zámořské komerční úspěšnosti to vypadá, že tu zas jednou máme film, v jehož hodnocení se divácká a kritická obec bude diametrálně rozcházet.

Synopse: Poté, co se Lenny (Adam Sandler) s rodinou přestěhoval zpátky do rodného města, aby byl blíž svým kamarádům a jejich dětem, zjišťuje, že pokud se ve vaší blízkosti objevují bývalí školní rváči a jejich noví kolegové, opilí policisté a schizofrenní řidiči autobusů, je úplně jedno, kde bydlíte. Šílenství a bizarní příhody si vás vždycky najdou.

Zajímavost: Pro Sandlera jde o vůbec první pokračování nějakého snímku v jeho kariéře.

Český trailer filmu Machři 2 / Grown Ups 2
Život té druhé (La Vie d´une autre) (Film Europe)

Český plakát filmu Život té druhé / La vie d’une autreTradičním zástupcem evropské kinematografie je tentokráte francouzsko-lucembursko-belgické komediální drama z loňského roku. V hlavní roli se objevují poměrně známí Juliette Binoche a Mathieu Kassovitz, o režii se postarala Sylvie Testud. Námět nevypadá moc originálně, ale spíše jako další variace na téma ztráta paměti a její dopad na psychiku jedince. Jelikož nejde o hollywoodský snímek, dalo by se předpokládat, že se možná dočkáme trošku propracovanějšího scénáře a částečného přesahu. Jestli tomu tak je, už se ale zájemci musí jít přesvědčit sami. 

Synopse: Marie (Juliette Binoche) a Paul (Mathieu Kassovitz) zažívají lásku na první pohled. Společně podniknou výlet na pláž, kde prožijí vášnivou noc. Druhý den se ovšem Marie probudí a zjistí, že si nepamatuje na posledních deset let svého života. Pomalu se dozvídá, že je manželkou Paula a jejich manželství je v krachu, že má malého synka, řídí nadnárodní společnost s cennými papíry a vlastní pohádkový dům přímo v centru Paříže. Ale stále netuší, jak k tomu všemu mohlo dojít.

Originální trailer filmu Život té druhé / La Vie d´une autre

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Kosmonaut z Čech (20.12.2023 18:51 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Milan Kundera (12.07.2023 13:13 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít (30.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na konferenci se napsaly dopisy pro Paula Morrisseye a rozhodlo o okupaci (16.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zrození národa proběhlo na Titanicu a bez kalhot (08.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vražda v Paříži (30.01.2023 18:58 v Novinky | Trailery)
- Velký lov na nacisty se vrací (05.01.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Slepý obhájce nevinných Zátopek je strážce majáku (30.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu