Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 31. týden

Kinopremiéry: Důchodci, Woody Allen a Rodáci

Vydáno: 01.08.2013 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Summit Entertainment

První srpnový příval novinek v kinech slibuje další počin Woodyho Allena, pokračování "důchodcovské" komedie Red nebo krimikomedii se Sandrou Bullock. Mimo zájem určitě nezůstanou ani zrestaurovaní Všichni dobří rodáci.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Jasmíniny slzy (Blue Jasmine) (Bioscop)

Český plakát filmu Jasmíniny slzy / Blue JasmineSlavný neurotik Woody Allen plní kvótu a jako každý rok přichází s novým počinem. Tentokráte rezignuje na komedii a servíruje čisté psychologické drama s až temnými podtóny. Své síly spojil s Cate Blanchett, která se mu odvděčila údajně přesným a famózním výkonem. Dále se objeví třeba Alec Baldwin, Sally Hawkins nebo Michael Emerson. Uvidíme, co na to oddaní tvůrcovi fanoušci. Více se dozvíte v naší recenzi.

Synopse: Elegantní, okouzlující a lehce zhýčkaná Jasmine (Cate Blanchett) má v životě vše, nač si vzpomene. Její manželství s podnikatelem Halem (Alec Baldwin) se ovšem jednoho dne jako mávnutím kouzelného proutku rozpadne. Je tak nucena odstěhovat se k sestře (Sally Hawkins) a s nechutí přijmout místo recepční v zubní ordinaci. Zde přitahuje pozornost svého nového šéfa (Michael Stuhlbarg), který by ji rád poznal blíž. Přes všechna úskalí si Jasmine chce uchovat aristokratické způsoby, což se ale v nové společnosti moc nedaří.

Zajímavost: Do jedné z úloh byl zvažován Bradley Cooper, vzhledem k nabitému diáři ale musel odmítnout.

Oficiální trailer filmu Jasmíniny slzy / Blue Jasmine
Red 2 (Red 2) (Bontonfilm)

Plakát filmu Red 2 / Red 2Pokračování poměrně zdařilé "důchodcovské" komedie opět sází na oldschoolovou zábavu, akci, tunu nadsázky a hvězdné obsazení, které se v tomto případě rozrostlo o Anthonyho Hopkinse a Catherine Zetu-Jones. Samozřejmostí pak jsou Bruce Willis, Mary-Louise Parker, John Malkovich a Helen Mirren. Režijních otěží se chopil méně známý Dean Parisot, takže je otázka, co vlastně očekávat. Snad půjde alespoň o slušnou zábavu.

Synopse: Bývalý agent CIA Frank Moses (Bruce Willis) musí znovu dát dohromady svůj tým, protože je nutné vypátrat ztracenou smrtící zbraň příští generace, která může změnit rozložení sil ve světě. V patách mu ale jsou teroristé, zabijáci, ale i mocichtiví vládní úředníci. Frank a spol. navíc mají dost problémů sami se sebou, což nikdy nedělá dobrotu. Pokud ale chtějí uspět, musí se jeden na druhého spolehnout.

Český trailer filmu Red 2 / Red 2
Drsňačky (The Heat) (CinemArt)

Český plakát filmu Drsňačky / The HeatDle synopse tuctová žánrovka, která nemá vysoké ambice. Jméno režírujícího Paula Feigeho slibuje relativně vtipnou záležitost, u níž by se méně náročný divák mohl slušně pobavit. Horší už je to s obsazením, kde hrají prim Sandra Bullock a Melissa McCarthy, tedy dvě z nejotravnějších hereček současnosti. I z toho důvodu nebudou asi očekávání nikterak vysoká, takže tvůrci mají svým způsobem výhodu, že mohou jedině překvapit. Více se dozvíte v naší recenzi.

Synopse: Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) pracuje v New Yorku a doufá v povýšení. Je ambiciózní, inteligentní, talentovaná, ale také malinko arogantní a nikdo s ní nechce pracovat. Bostonská policistka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) je pro změnu dost svérázná, nebojí se říct, co si myslí a v rámci spravedlnosti klidně zavře vlastního bratra. A právě tyto dvě strážkyně zákona jsou nuceni spolupracovat v případě brutální vraždy související s velkou drogovou zásilkou. Jenže ani jedna o to nijak zvlášť nestojí.

Zajímavost: V průběhu natáčení došlo k nehodě, kdy se autobus převážející členy štábu střetl s autem. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Oficiální trailer filmu Drsňačky / The Heat
Černá vdova (L´Attentat) (Film Europe)

Český plakát filmu Černá vdova / The AttackLibanonsko-francouzsko-katarsko-belgické drama vypadá dle synopse hodně zajímavě, atraktivně a lákavě. Režisér a scenárista Ziad Doueiri se pokouší rozebrat mentalitu sebevražedných atentátníků a zároveň lidí, kteří žijí v jejich bezprostřední blízkosti. Neznámé tváře by navíc mohly působit velmi autenticky. Náročnější divák tak musí doufat, že se tu nic nepokazilo a výsledek ho donutí k zamyšlení.

Synopse: Uznávaný arabsko-izraelský chirurg Amin (Ali Suliman) žije relativně spokojený život. To se ale změní, když se jednoho dne potýká s obviněními jeho manželky ze sebevražedného teroristického útoku. Když objeví její dopis na rozloučenou, zhroutí se mu celý dosavadní svět. Čelí složitým životným otázkám, ztrácí iluze a začíná si uvědomovat, že doposud žil v uměle vytvořené realitě, jejíž součástí byla neznámá žena.

Zajímavost: Vzhledem k tomu, že se natáčelo v Izraeli, žádná arabská země film do distribuce neuvede.

Oficiální trailer filmu Černá vdova / L´Attentat
Ostrov (The Island) (Film Europe)

Český plakát filmu Ostrov / The IslandJiž tradičním zástupcem severské kinematografie je tento týden švédsko-bulharské romantické drama. Co očekávat, je velmi těžké soudit, neboť nástin děje na první pohled nevypadá příliš neobvykle a jméno režírujícího Kamena Kaleva bude povědomé jen minimu lidí. Zda tedy dostaneme kvalitní evropskou záležitost s přesahem, nebo další tuctovou žánrovku, se zájemci dozví až v kině.

Synopse: Sophie (Laetitia Casta) a Daneel (Thure Lindhardt) jsou zamilovaný pár žijící v Paříži. Jednoho dne přijde žena s překvapením v podobě výletu do Bulharska. Muž to striktně odmítá, ale partnerka ho nakonec k odjezdu přemluví. Po příjezdu na místo se Sophie dozví, že Daneel zde vyrůstal. Po několika hodinách na pláži ji vyveze na téměř opuštěný ostrov kdesi v Černém moři. Nejen on má ale svá tajemství.

Zajímavost: Natáčení probíhalo povětšinou v Bulharsku.

Originální trailer filmu Ostrov / The Island
Všichni dobří rodáci (AČFK)

Český plakát filmu Všichni dobří rodáci / Všichni dobří rodáciV rámci Projektu 100 se do kin vrací nově zrestaurovaná verze jednoho z nejlepších a nejvýznamnějších filmů československé kinematografie. Režisér a scenárista Vojtěch Jasný v něm s až mrazivou přesností zachytil proces tzv. kolektivizace, která po nástupu komunismu k moci prakticky zlikvidovala všechny živnostníky. Neopomněl ani poukázat na tradiční českou povahu, která v klíčových chvílích není úplně nejlepší. V hlavních rolích se objevují Radoslav Brzobohatý, Waldemar MatuškaVlastimil Brodský a další. Vidět tohle po letech znovu na velkém plátně bude asi silný zážitek.

Synopse: V jedné malebné moravské vesnici zažívají v květnu 1945 místní obyvatelé nejkrásnější dny svého života - válka skončila a budoucnost vypadá slibně. Večer co večer se všichni scházejí v hospodě U Vola při vínku a muzice, kde hlavní prim vede bezstarostný piják Zášínek (Waldemar Matuška). Přichází však únor 1948 a vesnice se rozděluje na dva nesmiřitelné tábory. Poklidné časy končí a na povrch vyplouvají skutečné charaktery.

Zajímavost: Jasný získal v roce 1969 na festivalu v Cannes za tento snímek cenu za režii.

Ukázka z filmu Všichni dobří rodáci
 

 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Zásah štěstím (13.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu