Top 20 ČR: Univerzita pro příšerky odolala náporu Světové války

Vydáno: 02.07.2013 08:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Nejnovější animák od Pixaru oproti premiérovému víkendu ještě výrazně posílil, a tak si Světová válka Z i přes velmi pozitivní reakce odnáší po prvním víkendu v tuzemských kinech pouze stříbro. Na trojku sklouzl Muž z oceli.
Vysvědčení bylo rozdáno a ti školáci, kteří neodjeli hned v sobotu ráno za babičkou nebo na tábor, využili první prázdninový víkend k návštěvě kina. Příšerky si připsaly o dvaatřicet procent více než minule, což značně prohloubilo rozdíl mezi prvními dvěma příčkami. Světová válka Z sice získala víc než Univerzita pro příšerky před týdnem, aktuálně se však s necelými pěti miliony musela spokojit s druhým místem. Značný pokles zájmu zaznamenal Muž z oceli, jehož za uplynulý víkend zhlédlo o polovinu diváků méně.

Fotografie z filmu Já padouch 2 / Despicable Me 2S týdenním předstihem se až na čtvrtou příčku probojovala novinka Já padouch 2. Ještě před oficiální premiérou stihlo tuto rodinnou komedii vidět skoro třináct tisíc diváků. Pětka patří Podfukářům, kteří si udrželi stabilní výsledek, zatímco následující Velký Gatsby navýšil svoje tržby skoro na dvojnásobek, což mu přineslo postup o jednu příčku.

O tři místa se propadly Star Trek: Do temnoty i Pařba na třetí, sci-fi thriller Po zániku Země s Willem Smithem dokonce z pětky až na desítku. Naopak drobný postup vzhůru se vydařil animáku Království lesních strážců a při pohledu na zbytek žebříčku je patrné, že i ostatním rodinným snímkům se neobvykle dařilo. Croodsovi poskočili na jedenáctku a Čtyřlístek ve službách krále ze sedmnáctého místa rovnou na čtrnáctku. Kovář z Podlesí nasbíral také více než dvojnásobek posledních tržeb, ale v postupu mu zabránil o něco málo úspěšnější Iron Man 3, který tak trůní v půlce druhé desítky.

Fotografie z filmu Stážisti / The InternshipNa dvanácté místo se uklidil akční snímek Rychle a zběsile 6 a třináctku získala dokonce dva týdny před plánovanou premiérou americká komedie Stážisti s Owenem Wilsonem a Vincem Vaughn.

Až o sedm příček se propadla dvojice Bling Ring: Jako VIPky a Trans, která se tak nebezpečně přiblížila konci žebříčku. Úplný závěr patří tentokrát méně úspěšným Babovřeskám a návratu animáku Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese.

Na začátek prázdnin si pro nás distributoři nachystali velmi pestrou nadílku. Krom již zmiňovaného Padoucha se dočkáme westernu Gora Verbinskiho Osamělý jezdec, kde si v hlavní roli zahrál Johnny Depp. Představí se i dvě komedie – francouzská Jako malí kluci a italská Neřízené střely. Příznivci půvabné Amélie naopak ocení novinku Pěna dní, kde Audrey ztvárnila postavu Chloé.



TOP 20: VÍKEND OD 27. 6. 2013
  1. Univerzita pro příšerky 6,2 mil.
  2. Světová válka Z 4,9 mil. (novinka)
  3. Muž z oceli 2,1 mil.
  4. Já padouch 2 1,8 mil. (předpremiéra)
  5. Podfukáři 1,3 mil.
  6. Velký Gatsby 698 tis.
  7. Star Trek: Do temnoty 623 tis.
  8. Království lesních strážců 491 tis.
  9. Pařba na třetí 428 tis.
  10. Po zániku Země 363 tis.
     

  11. Croodsovi 317 tis.
  12. Rychle a zběsile 6 281 tis.
  13. Stážisti 185 tis. (předpremiéra)
  14. Čtyřlístek ve službách krále 175 tis.
  15. Iron Man 3 156 tis.
  16. Kovář z Podlesí 150 tis.
  17. Bling Ring: Jako VIPky 148 tis.
  18. Trans 83 tis.
  19. Babovřesky 80 tis.
  20. Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese 78 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY