Video: Jak moc skvělá je Cornetto trilogie?

Vydáno: 25.06.2013 08:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Tvůrčí trio Wright-Pegg-Frost letos zakončí svou takzvanou "Cornetto" trilogii sci-fi The World's End. Do útrob její historie nyní můžete nahlédnout díky vydařenému a zábavnému minidokumentu.
Eddie Marsan, Simon Pegg, Paddy Considine, Martin Freeman ve filmu  / The World's EndPokud jste zarytými fanoušky Soumraku mrtvých a Jednotky příliš rychlého nasazení, jistě očekáváte The World's End jako film roku. Tvůrčí trio Wright-Frost-Pegg se po zombie vyvražďovačce a akčním filmu v bayovském stylu vydávají do žánru sci-fi a slibují neméně osobitou, ale o to zábavnější podívanou. Příběh přípomínající postmoderně aktualizovanou verzi Invaze lupičů těl se soustředí na bandu kamarádů z dětsví, kteří se vydají na trip dvanácti hospodami zrovna v tu chvíli, kdy nastane mimozemská invaze.

Šílená zápletka ale obsahuje mnoho styčných prvků, které tvoří paralelu k ostatním filmům tzv. "Three Flavors Cornetto Trilogy" - můžete si všimnout nejen podobných scén (konzumace cornetta, skoky přes plot), ale také motivů a režijního stylu (parafráze a citace žánrových klasik, specifický střih apod.). Celá trilogie je vlastně svázána stejným tónem, humorem, láskou k filmu a zmrzlině, což ostatně popisují tvůrci na níže linkovaném videu, které je velmi výživným připomenutím toho, co na Wrightových filmech vlastně milujeme.

Featurette s několika novými záběry hledejte níže.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY