Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 14. 6. 2013 - 20. 6. 2013

TV tipy: Andělé, démoni a Šílený Max

Vydáno: 14.06.2013 10:38 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Většinu naší aktuální televizní nabídky tentokráte tvoří snímky z odlehčených žánrů, případně kousky, které obstály ve zkoušce časem. Premiérově uvidíte kontroverzní adaptaci Andělé a démoni a nechybí ani Šílený Max.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Švindlíři (Matchstick Men) (pátek 14. 6., Nova Cinema, 20.00 - 22.05 / sobota 15. 6., 14.30 - 16.35)

Plakát filmu Švindlíři / Matchstick MenKomorní krimikomedie sice patří k tomu slabšímu, co slavný Ridley Scott kdy natočil, pořád jde ale o velmi slušný film. Vyzdvihnout se v něm dají příjemná a uvolněná atmosféra, precizní režie, svižné tempo a výborné herecké obsazení, ve kterém hrají prim Nicolas Cage, Sam Rockwell a Alison Lohman. Slabinami jsou naopak překombinovaný scénář, nedotažený a příliš hollywoodský konec a zbytečná žánrová nevyhraněnost. Jako "oddechovka" ale plně uspokojí.

Synopse: Roy (Nicolas Cage) a Frank (Sam Rockwell) jsou podvodníci, kteří už spolu pracují mnoho let. Každý jsou sice úplně jiný, ale vzájemně se doplňují a možná právě proto slaví takové úspěchy. Jejich stereotypní a víceméně bezstarostný život naruší příchod Royovy utajené dcery Angely (Alison Lohman), která prochází nelehkým období puberty a navíc by se ráda naučila rodinnému řemeslu.

Zajímavost: Část filmu byla natáčena také ve vojenském muzeu v Rokycanech.

Originální trailer filmu Švindlíři
Šílený Max (Mad Max) (pátek 14. 6., Nova Cinema, 22.05 - 23.50 / sobota 15. 6., 01.20 - 02.50)

Plakát filmu Šílený Max / Mad MaxPříjemně nekorektní a dnes takřka kultovní australský thriller rozhodně nevyniká logickým příběhem a propracovaným scénářem, režírující George Miller body ale sbírá záměrně zrychlenou akcí, poměrně brutálními scénámi a charismatickým a tehdy zcela neznámým Melem Gibsonem v titulní roli. Potěší i bizarní vzhled "záporáků" a pár skvělých hlášek. Dnes už legendární záležitost.

Synopse:  Policista Max (Mel Gibson) společně s kolegou Jimem (Steve Bisley) zabije při pronásledování nebezpečného gangstera přezdívaného Noční jezdec. Později zatknou dalšího zločince pocházejícího z tlupy, kterou vede Toecutter (Hugh Keays-Byrne). Ten je ale propuštěn a se svými kumpány vyhledá Jima a těžce ho zmrzačí. Když se to dozví Max, vezme spravedlnost do vlastních rukou a chce se krutě pomstít.

Zajímavost:  Rozpočet filmu byl pouhých čtyři sta tisíc dolarů a mnoho aut se opravovalo a používalo vícekrát.

Originální trailer filmu Šílený Max
Lhář, lhář (Liar Liar) (sobota 15. 6., Prima Family, 13.50 - 15.45)

Plakát filmu Lhář, lhář / Liar LiarLehce nadprůměrná fantasy komedie stojí a padá s Jimem Carreym, který tu byl na vrcholu sil a veškeré pro sebe typické gagy dokázal bez problémů prodat. Režírující Tom Shadyac tu nikterak nevybočuje ze své rutiny, opřít se ale může o hlavní hvězdu a poměrně originální námět, z něhož vychází podstatná část humoru. Víc než slušnou zábavu bych ale od filmu nečekal i kvůli tomu, že český dabing je přijímaný hodně rozporuplně.

Synopse:  Úspěšný advokát Fletcher Reede (Jim Carrey) založil svůj život i kariéru na neustálém lhaní. Vadí to i jeho čerstvě pětiletému synkovi, který si při sfoukávání svíček na dortu přeje, aby otec alespoň jeden den mluvil pravdu. Jako zázrakem je jeho prosba vyslyšena a Fletcher skutečně proti své vůli nelže, což mu notně komplikuje pracovní i soukromý život.

Zajímavost:  Snímek je věnován Jasonu Bernardovi, který krátce po jeho dokončení zemřel na infarkt.

Oficiální trailer filmu Lhář, lhář
Andělé a démoni (Angels & Demons) (sobota 15. 6., Nova, 20.20 - 22.50)

Plakát filmu Andělé a démoni / Angels & DemonsZa další adaptací literárního bestselleru Dana Browna opět režijně stojí Ron Howard a ani v ní se moc nevyznamenal. Pracovat musel s až hloupým a nelogickým scénářem, který je jen sbírkou konspiračních teorií a postrádá smysl. Vizuálně a řemeslně jde ale o špičku a po této stránce nejde mnoho vytýkat. Místy nudného Toma Hankse v titulní roli tentokráte doplňují třeba Ewan McGregor, Stellan Skarsgård, Ayelet Zurer nebo Armin Mueller-Stahl. Jako jednohubka na víkendový večer asi ideální záležitost.

Synopse:  Robert Langdon (Tom Hanks) objeví důkazy o tom, že tajné bratrstvo Iluminátů stále existuje a okamžitě se ocitá ve smrtelném nebezpečí, které ohrožuje i největšího nepřítele Iluminátů - katolickou církev. Langdon se vydává do Říma, kde potřebuje vypátrat, o co jim vlastně jde. Své síly spojí s vědkyní Vittorií Vetra (Ayelet Zurer) a doufá, že společně zabrání obrovské hrozbě, která se na svět žene.

Zajímavost: Symbologie, kterou Langdon přednáší, je neexistující obor.

Originální trailer filmu Andělé a démoni
Sicilský klan (Le Clan des Siciliens) (sobota 15. 6., ČT1, 22.00 - 00.00)

Plakát filmu Sicilský klan / Le clan des SiciliensVýtečné francouzské krimidrama je bravurní ukázkou staré režijní školy, která nikam nespěchá a důraz klade na atmosféru, propracovaný scénář a postavy a herecké výkony. Slavný Henri Verneuil tu dostal k dispozici tři ikony národní kinematografie v podobě Alaina Delona, Lina Ventury a Jeana Gabina, které se mu odvděčily dokonalým splynutím s rolemi a díky tomu i slušným napětím. Navrch si připočtěte opět perfektní hudební doprovod Ennia Morriconeho a máte tu nestárnoucí kousek, který potěší nejen milovníky evropských filmů.

Synopse:  Roger Sartet (Alain Delon) má za sebou bohatou kriminální minulost. Při poslední loupeži v klenotnictví byl však polapen a vypadá to, že ve vězení bude trávit několik dalších desítek let. Při transportu za mříže ho ale osvobodí tzv. sicilský klan vedený Vittoriem Manalesem (Jean Gabin). Ten chce ukrást vzácné šperky a Roger k nim má důležitý klíč, o kterém zatím sám neví. 

Zajímavost: Snímek byl se stejným obsazením natočen ve francouzštině, angličtině a italštině.

Originální trailer filmu Sicilský klan
Hra s nevěrou (Derailed) (neděle 16. 6., Prima Family, 01.05 - 03.15)

Plakát filmu Hra s nevěrou / DerailedNeoriginální thriller je další variací na mnohokrát viděné a zaujmout se snaží množstvím rádoby šokujících zvratů, z nichž některé jsou ale předvídatelné a prvoplánové. Do lehčího nadprůměru ho posouvá režírující Mikael Håfström, který dělá, co může a přichází se svižným tempem, hutnou atmosférou a nebojí se ani násilných momentů. Hodně mu pomáhají i výborný Clive Owen a solidní Jennifer Aniston v hlavních rolích, kterým dělá společnost také charismatický Vincent Cassel. Lepší dojem kazí také nedotažený závěr.

Synopse:  Charles (Clive Owen) pracuje v reklamní agentuře a každé ráno jezdí tím samým vlakem. Když ho ale jednou nestihne, setká se s půvabnou Lucindou (Jennifer Aniston) a jeho život se mění. Oba jsou sice zadaní a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je ale neodolatelná a oni se scházejí čím dál častěji. Idylku jim naruší záhadný cizinec LaRoche (Vincent Cassel), který jednoho dne vběhne k nim do pokoje a začne je ohrožovat pistolí. Od té chvíle se jejich vztah stává nebezpečným a začíná v něm jít o život.

Zajímavost:  Jde o první snímek, který produkovali bratři Weinsteinové poté, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu.

Originální trailer filmu Hra s nevěrou
Past na rodiče  (The Parent Trap) (neděle 16. 6., Prima Family, 20.15 - 23.10)

Plakát filmu Past na rodiče / The Parent TrapPřekvapivě povedená rodinná komedie režisérky a scenáristky Nancy Meyers správně rezignuje na prvoplánové vtípky a snaží se orientovat a potěšit i odrostlejšího diváka. Maximum těží i z otřepaného námětu záměny dvojčat, která si zahrála tehdy ještě nevinná Lindsay Lohan. Ze známějších tváří uvidíte ještě Dennise Quaida. K dobru budiž přičtena i řemeslná zručnost a příjemná a trefná atmosféra. Výraznějším negativem je snad jen přepálená délka.

Synopse:  Annie a Hallie (Lindsay Lohan) jsou identická dvojčata, navzájem se ale neznají. Jejich rodiče se totiž brzy rozvedli a ona vyrůstala odděleně. Setkala se náhodou až na letním táboře a měla obrovskou radost. Jelikož si děvčata padla do oka, už bez sebe nechtějí dát ani ránu. Musí proto vymyslet plán, jak dát rodiče znovu dohromady.

Zajímavost:  Ztracený chlapec, který zabloudí do dívčího tábora, je ve skutečnosti bratr Lindsay Lohan.

Originální trailer filmu Past na rodiče
Cooganův trik (Coogan´s Bluff) (úterý 18. 6., ČT2, 22.20 - 23.50)

Plakát filmu Cooganův trik / Coogan's BluffOdlehčené krimidrama stojí a padá s drsňáckým charismatem Clinta Eastwooda. Režírující Don Siegel si v něm navíc malinko utahuje z westernových schémat, což hlavně znalce žánru jednoznačně potěší. Jen je možná škoda místy naivního příběhu a hlavního hrdiny, který se někdy chová hodně nepochopitelně. Někomu nemusí sednout ani monotónní hudba Lalo Schifrina. Pro fandy hollywoodské legendy jde ale takřka o povinnost.  

Synopse:  Arizonský šerif Coogan (Clint Eastwood) doprovází odsouzeného vězně do New Yorku, kde ho ale ztratí. Vydává se ho najít a zároveň musí bojovat s džunglí velkoměsta, kde potkává pasáky, hippie a policisty. A všichni ho mají za burana.

Zajímavost: Siegel si vystřihl cameo roličku muže ve výtahu.

Oficiální trailer filmu Cooganův trik
Star Trek IX: Vzpoura (Star Trek IX: Insurrection) (středa 19. 6., Fanda, 20.20 - 22.05 / čtvrtek 20. 6., 15.45 - 17.30)

Plakát filmu Star Trek: Vzpoura / Star Trek: InsurrectionDevátý filmový Star Trek je přijímán poměrně vlažně, protože nenabízí příliš akce a když už, tak je odbytá a plná špatných digitálních efektů. Režírující Jonathan Frakes na druhou stranu vsadil na zajímavě vykreslený příběh s filozofickým pozadím, strhující hudbu Jerryho Goldsmithe a spolehlivé herecké výkony známé sestavy v čele s Patrickem Stewartem. Potěšující jsou i pohodová atmosféra a výborné špičkování mezi postavami. Zábava zejména pro fandy série.

Synopse:  Od doby založení Spojené Federace Planet se nesmí žádná hvězdná flotila vměšovat do vývoje jiných civilizací. Teď ale Picard (Patrick Stewart) dostává rozkaz, který je v rozporu s tímto nařízením. Pokud nadřízené uposlechne, bude mírumilovná planeta Ba´ku násilně vysídlena, pokud neuposlechne, riskuje svou loď, kariéru i život. Rozhodnutí to není jednoduché.  

Zajímavost:  Jde o jediný film ze série, který se neodehrává na Zemi nebo v její blízkosti.

Originální trailer filmu Star Trek : Vzpoura
Modelka (Cover Girl) (čtvrtek 20. 6., ČT2, 14.40 - 16.25)

Plakát filmu Modelka / Cover GirlOscarem za hudbu oceněný komediální muzikál je možná na dnešní dobu už zastaralý a klišovitý, ale svým způsobem pořád funguje. Režírující Charles Vidor dokázal výborně zkombinovat muziku, pestré barvy a tanec, což je pro úspěch v podobném žánru klíčové. Navíc se mohl spolehnout na skvělé výkony Rity Hayworth a Gena Kellyho, jejichž vztah je uvěřitelný a zcela nenucený. Pokud milujete tzv. klasický Hollywood, je tohle přesně pro vás. Ostatním zřejmě už nic moc neřekne, za zkoušku ale stojí.

Synopse:  Na kabaretní sboristku Rusty (Rita Hayworth) se jednoho dne konečně usměje štěstí a ona uspěje v konkurzu na titulní stranu prestižního časopisu. Rázem se stává hvězdou Broadwaye a otevírá se před ní úplně nový život. V tom starém ale byl také Danny (Gene Kelly), který nyní zůstává se zlomeným srdcem napospas osudu.

Zajímavost:  Uprostřed natáčení uprchla Rita Hayworth s Orsonem Wellesem. Ironií osudu se zrovna připravovala svatební scéna.

Originální trailer filmu Modelka

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nicolas Cage čelí apokalypse (07.03.2024 18:45 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Irské přání (21.02.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Teaser: Longlegs (03.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu