Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 24. týden

Kinopremiéry: Podfukáři v Transu ze Shyamalana

Vydáno: 13.06.2013 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Šest různorodých premiér startuje v tomto týdnu v našich kinech. Největší pozornost zřejmě sklidí novinka Dannyho Boylea, s pověstí průšvihu naopak přichází sci-fi M. Night Shyamalana Po zániku Země. Je tedy z čeho vybírat.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Trans (Trance) (CinemArt)

Český plakát filmu Trans / TranceVizuální mág Danny Boyle se po třech letech vrací na velká plátna kouskem, který vypadá víc než zajímavě. Synopse láká na chytrý kriminální thriller a britský sympaťák zase na precizní řemeslo. V hlavních rolích se objeví James McAvoy, Vincent Cassel a Rosario Dawson, což je také poměrně atraktivní sestava. První recenze jsou víceméně pozitivní, vadí jim jen překombinovaný scénář. Tak nezbývá než věřit, že mají pravdu. Více se dozvíte v naší recenzi.

Synopse: Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Jelikož si chce přijít k penězům, spolčí se se zločineckým gangem a společně ukradnou vzácný Goyův obraz. Jenže v průběhu loupeže utrží Simon ránu do hlavy a tím pádem si nevzpomíná, kam dílo ukryl. Když vůdci gangu (Vincent Cassel) nepomáhají k osvěžení paměti ani násilí a fyzické mučení, rozhodne se najmout hypoterapeutku (Rosario Dawson), která se má dostat do nejtemnějších koutů jeho podvědomí. Čím hlouběji tam ale postupuje, tím víc je ve hře.

Zajímavost: Boyle natáčel film i během příprav na zahajovací ceremoniál Olympijských her v Londýně.

Originální trailer filmu Trans
Po zániku Země (After Earth) (Falcon)

Český plakát filmu Po zániku země / After EarthAmbiciózní sci-fi je poslední šancí kdysi vzývaného Inda M. Night Shyamalana k návratu na výslunní. V tom mu má pomoci rodinná dvojice Willa a Jadena Smithových, která tu hraje hlavní roli. Těžko říci, jak toto spojení dopadne, ale ohlasy ze zámoří jsou nemilosrdné a tamní recenze nešetří kritikou a ani komerčně nejde o úspěch. Tohle se zřejmě nepovedlo a návštěva kina bude asi jen na vlastní nebezpečí.

Synopse:  Následkem nouzového přistání se teenager Kitai (Jaden Smith) a jeho otec Cypher (Will Smith) stanou trosečníky na Zemi, která je tisíc let po katastrofě, jež donutila lidstvo planetu vysídlit. Jelikož je Cypher těžce raněn, musí se Kitai vydat na nebezpečnou pouť ve snaze vyslat záchranný signál. Je ovšem nucen čelit nezmapované krajině, divokým zvířatům a nezastavitelnému mimozemskému stvoření, které při havárii uprchlo. Oba se tak musí naučit vzájemné spolupráci a důvěře.

Zajímavost: Jde o první film, který Shyamalan natáčel na digitální kameru.

Oficiální trailer filmu Po zániku Země
Podfukáři (Now You See Me) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Podfukáři / Now You See MeFrancouzský režisér Louis Leterrier chce přesvědčit, že umí natáčet i ambicióznější filmy než jen ty akční. K tomu si vybral "podrazácký" kriminální thriller a k dispozici dostal hvězdnou hereckou sestavu, v níž se objeví třeba Morgan Freeman, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Michael Caine nebo Mark Ruffalo. Předpoklady pro solidní žánrovku tu tedy jsou, jde jen o to, jak se s tím relativně neznámý tvůrce popral. První recenze jsou poměrně vstřícné, takže by se očekávání do značné míry mohla naplnit.

Synopse: Podfukáři jsou tým špičkových iluzionistů, který v rámci svých efektních kouzelnických show provádí ještě efektnější bankovní loupeže. Po velkolepém vykradení první banky vstupuje na scénu FBI a začíná napínavá a zábavná hra na kočku a myš. FBI si přivádí na pomoc bývalého iluzionistu (Morgan Freeman), který má za úkol najít odpovědi na otázku, zda jim jde o peníze, nejslavnější kouzlo, nebo něco úplně jiného.

Zajímavost: Michael Caine v průběhu natáčení usnul a jelikož si štáb myslel, že odjel domů, strávil noc ve své šatně.

Český trailer filmu Podfukáři 
Hurá na Francii (Vive la France) (HCE)

Plakát filmu Hurá na Francii / Vive la FranceFrancouzská variace na populárního Borata vypadá až podezřele podobně a už dle synopse působí dost neoriginálně. Režírující Michaël Youn si zahrál i jednu z hlavních rolí, takže se nejspíše dočkáme ztřeštěného a politicky nekorektního humoru, který si bude střílet z Francie a Francouzů. Český distributor ovšem uvádí v kinech film s dabingem, což může být zrovna v tomto případě zásadní problém. Tak uvidíme, zda jde o výtečnou zábavu, nebo průšvih. 

Synopse: Muzafár (José Garcia) a Feruz (Michaël Youn) jsou pasáci ovcí z Tabulistánu, což je země ve střední Asii, o které nikdy nikdo neslyšel. A aby se toto změnilo, povolá zdejší prezident tyto dva dobráky na životní misi. Mají za úkol zničit Eiffelovku. Musí se tedy vydat do Francie a překonat všechny tamní nástrahy, aby dosáhli kýženého cíle. Naštěstí se k nim shodou okolností přidá mladá reportérka Marianne (Isabelle Funaro), jež je považuje za nebohé ilegální přistěhovalce a chce jim ukázat Francii i z té dobré stránky.

Originální trailer filmu Hurá na Francii
Dirch (Dirch) (Film Europe)

Plakát filmu  / DirchDánské životopisné drama nebude pro většinu tuzemských diváků příliš atraktivní, neboť se zabývá osudem u nás neznámého komika Dircha Passera, který byl ve své domovině velkou hvězdou. Zde si ho vystřihl Nikolaj Lie Kaas a je jasné, že film bude stát hlavně na něm. Těžko však odhadovat, co očekávat, neboť ohlasů zatím příliš není, a vzhledem ke zmiňované neznámosti předobrazu nemáme příliš šancí odhalit případné nesrovnalosti. Určeno zřejmě jen fandům severské kinematografie.

Synopse: Dirch Passer (Nikolaj Lie Kaas) byl uznávaný a oblíbený dánský herec. Proslavil se hlavně díky vyvinutým improvizačním schopnostem a jeho filmografie čítá více než devadesát titulů. Patřil k nejvýraznějším dánským umělcům a zajímavý byl i kvůli bouřlivému soukromému životu.

Zajímavost: Nikolaj Lie Kaas je ve skutečnosti synem jednoho z Passerových častých spolupracovníků.

Český trailer filmu Dirch
Nemají pokoj svévolníci (No habrá paz para los malvados) (Film Europe)

Český plakát filmu Nemají pokoj svévolníci / No habrá paz para los malvadosŠpanělský krimithriller byl ve své vlasti oceněn filmem roku, což vzbuzuje jistá očekávání. Dle několika málo ohlasů jde až o "hitchcockovsky" vystavěný kousek se zajímavými postavami a strhujícím příběhem. V hlavní roli se objeví José Coronado, jenž už na plakátech vypadá dost drsně. Film údajně disponuje i několika násilnými scénami. Vypadá to tedy, že by mohlo jít o realistické drama z jihu Evropy, kterých zatím není nikdy dost.

Synopse: Zkorumpovaný policista Santos (José Coronado) pije dlouho do noci na baru. Když mu ale personál odmítne dále nalévat, zabije Santos majitele podniku, barmanku a další přítomné. Jakmile ale zjistí, že na místě někdo byl a všechno viděl, vydává se po jeho stopách. Ve stejné chvíli začínají soudkyně Chacón (Helena Miquel) a detektiv Leiva (Juanjo Artero) vyšetřovat trojnásobnou vraždu, která dost možná souvisí s islámským terorismem.

Zajímavost: Snímek získal celkem šest cen Goya (film, režie, mužská hlavní role, původní scénář, zvuk a střih).

Originální trailer filmu Nemají pokoj svévolníci

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Strážci (28.02.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Ziggy Stardust se vydává do strašidelného domu, aby prožil minulé životy (26.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřela Glenda Jackson (15.06.2023 14:28 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu