The Congress: nové sci-fi Ariho Folmana v traileru

Vydáno: 15.05.2013 16:30 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Režisér oceňovaného animovaného filmu Valčík s Bašírem přichází se svým odvážným americkým debutem, který se odehrává na pomezí hraného a animovaného sci-fi. V hlavní roli Robin Wright.
Tohle bude silná káva. Americký debut izraelského režiséra Ariho Folmana, který se světu v širším měřítku převedl povedeným rotoskopickým „animákem“ Valčík s Baširem (a určitě tušíte, že v něm nehrály hlavní roli zvířátka), je adaptací krátké sci-fi povídky Futurologický kongres Stanislava Lema.
Příběh vypráví o stárnoucí herečce (Robin Wright), která vezme záhadnou práci, aby zachránila svého postiženého syna. Synopse sama o sobě nic neříká, ale na základě traileru můžeme říci, že půjde o velmi spletité dílo se složitou strukturou, která rozhodně nevyznívá samoúčelně.
Cesta do hlavy ústřední postavy bude totiž mít co do činění s odvážnou vizuální stylizací, kde jsou používány podobné techniky jako u Folmanova předchozího filmu. Rozklad herečky do jedniček a nul tak dává připomenout podobné „existenciální“ snímky o údělu herectví jako například S1m0ne nebo nedávné Holy Motors.
Zkrátka to vypadá jako jeden z těch snímků, kterému sice stoprocentně nemusíte věřit, ale po zhlédnutí vás dokonale rozloží na molekuly. Tohle by mohl být ten případ. Tedy doufejme.
Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu The Congress


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY