Kinopremiéry: 18. týden

Vydáno: 02.05.2013 07:00 - Vratislav Šálek | foto: Marvel

Třetí Iron Man odstartuje tento týden v kinech další blockbusterovou sezónu a pozici největšího lákadla mu ulehčuje i to, že v podstatě nemá konkurenci. Tři komedie jsou nevalné úrovně a severské válečné drama zase pro fajnšmekry.
<#obrazky "29715,29714,31126,31129,31057,31060,31062,31065,31157,31160">
<#obrazek "31114; align=right"> Iron Man 3 (Iron Man Three) (Falcon)

Blockbusterová sezóna startuje třetím dobrodružstvím Tonyho Starka. Největší změnou bylo obsazení režijního postu, který zaujal stále spíše scenárista Shane Black, takže se dají čekat břitké a sarkastické dialogy. Ty by mělo prodávat zejména skvostné obsazení v čele s Robertem Downeym Jr., jehož protivníky jsou tentokráte Guy Pearce a Ben Kingsley. Recenze naznačují, že završení trilogie je o něco temnější a osudovější než předchůdci. Jak si Black poradil s největší výzvou své kariéry, se přesvědčte sami. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Tony Stark (Robert Downey Jr.) tentokráte čelí nepříteli, který ho připraví úplně o vše, co má v jeho životě cenu. Bonvivánský průmyslník se tak vydává na pouť, jejímž cílem je nalézt toho, kdo je za vše zodpovědný. Když je zahnán do kouta, musí se řídit jen svými instinkty a pomáhat si svými vynálezy. Dozví se tak pravdu o tom, zda je on sám součástí svého obleku, nebo je oblek součástí jeho samého.

Zajímavost: Čínská verze filmu je bohatší o několik exkluzivně natočených scén.

<#video "30028">


<#obrazek "31116; align=right"> Z cizího krev neteče (Identity Thief) (CinemArt)

Podle synopse dost banální komedie s naprosto mimózním českým názvem nevzbuzuje příliš zájmu. Za pozornost stojí snad jen jméno režiséraSetha Gordona, jehož předchozí kousekŠéfové na zabití byl poměrně solidní žánrovkou. Vzhledem k tomu, že jednu z hlavních rolí ztvárňuje nepřehlédnutelnáMelissa McCarthy, dá se předpokládat, že hodně vtipů bude založeno na její plnoštíhlé postavě. Dosavadní hodnocení ale nejsou nikterak vstřícná a tak to vypadá, že půjde o zbytečný film.

Synopse: Sandy Patterson (Jason Bateman) má spokojený život, pěkné manželství, dvě děti a třetí na cestě a dobrou práci. To vše se mu zhroutí, když jednoho dne při tankování na pumpě zjistí, že má přečerpaný limit na kreditní kartě. Následné zatčení je při výslechu zrušeno, neboť se ukáže, že za vším stojí zlodějka identit (Melissa McCarthy), která využila toho, že jeho jméno je oboupohlavní a začala se za něj vydávat. Sandy tak v zájmu očištění svého jména musí ženu najít a vydat spravedlnosti. To ale nebude nic jednoduchého.

<#video "31192">


<#obrazek "31010; align=right"> Scary Movie 5 (Scary Movie 5) (Forum Film CZ)

Pátý díl zavedené parodické série si opět bere na paškál slavné filmy a neštítí se ničeho. Úroveň humoru zřejmě nebude valná, neboť dosavadní hodnocení se pohybují dost nízko a ani tržby nejsou nikterak ohromující. Za režií stojí ne moc známýMalcolm D. Lee, jenž se podílel i na scénáři. Ze známějších tváří se ve filmu objeví průšvihářiLindsay Lohan aCharlie Sheen a zmínit můžeme ještěAshley Tisdale. Tohle ale vypadá na zábavu jen pro zaryté fandy série.

Synopse: Šťastně ženatý pár Dan (Simon Rex) a Jody (Ashley Tisdale) si přiveze z porodnice novorozence. Od té chvíle se začnou dít děsivé věci a netrvá dlouho a dvojice si uvědomí, že jejich rodinu pronásleduje zlý démon. Řešení hledají pomocí specialistů, kteří jim poradí, aby si doma vše natáčeli a tím by se mohli duchů zbavit. Jde ovšem o to udělat to dřív, než bude pozdě.

Zajímavost:Ashley Tisdale absolvovala v rámci přípravy na roli kurzy baletu.

<#video "29462">


<#obrazek "31161; align=right"> Kříž cti (Into the White) (Film Europe)

Ani v tomto týdnu nechybí ukázka severské kinematografie. Tentokráte jde o švédsko-norské válečné drama, které sice dle synopse nevypadá nikterak originálně, vzhledem k zemím původu by ale mohlo jít o syrovou a atmosférickou podívanou. Jméno režiséraPettera Næsse také asi nikomu moc neřekne, z tohoto hlediska jde tudíž o velkou neznámou. Ani v obsazení neuvidíte kroměRuperta Grinta nějakou slavnější tvář, takže ani v tomto ohledu není na co lákat. Dosavadní hodnocení nicméně dosahují nadprůměrných hodnot, takže to vypadá, že jde o příjemnou a překvapivě povedenou evropskou žánrovku. Nezbývá než se jít přesvědčit na vlastní oči.

Synopse: Po prudkém vzdušném útoku se vysoko nad norskou divočinou sestřelí britští a němečtí piloti. V izolovaném a nehostinném prostředí se musí pokusit přežít krutou zimu. Ačkoli jsou nepřátelé, postupem času je těžké v sobě udržet veškerou nenávist a snaha o přežití je navíc spojuje. Rodí se tak nová přátelství a válečná realita se rázem jeví jako naprosto absurdní.

Zajímavost: Film je založen na skutečných událostech, které se odehrály 27. dubna 1940.

<#video "31115">


<#obrazek "31145; align=right">Jedlíci aneb Sto kilo lásky (Magnusfilm)

NenáviděnýTomáš Magnusek si nedá pokoj a do kin přivádí svou novou komedii, kterou zaštiťuje i režijně. Konečně zvolil alespoň téma úměrné své postavě, to ovšem nic nemění na tom, že příliš humoru bych neočekával. Jak je ale u tvůrce zvykem, obsazení je opět hvězdné (namátkou třebaVeronika Žilková,Ivana Andrlová,Ladislav Županič a další). Nepochybně se dá vsadit na to, že kritici nenechají na filmu nit suchou. Na druhou stranu si můžeme být jisti tím, že i toto "dílo" si svého diváka najde. Bohužel.

Synopse: Do nově otevřeného hubnoucího sanatoria se sjíždějí pacienti, kteří mají problémy s nadváhou. Všichni tak pod dohledem podivného a asketického primáře podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení. Má to však jeden háček - musí se zříct jídla, alkoholu a sexu. Tím pádem se pro ně pobyt mění v jednu velkou noční můru.

Zajímavost: Film byl natočen za pouhých třináct dní.

<#video "31144">


Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY