Top 10: Wanted - DreamWorks kreslouni

Vydáno: 04.12.2010 12:00 - Kateřina Samková | foto: 2005 Dreamworks

Do kin přichází nový animák Megamysl z produkce Dreamworks a my jsme při tom zjistili, že Interpol pátrá po deseti zlounech právě z této dílny. Na které z nich je vypsaná největší odměna a kde byste je měli hledat?
Hledaný č. 010: Eris
Eris Naposledy viděna: ve filmu Sindibád: Legenda sedmi moří (2003, Tim Johnson)
Stíhána pro: Vypuštění příšer, aby znemožnila Sindibádovi splnit jeho úkol. Krádež Knihy míru.
Bohyně chaosu, bytost se vzhledem překrásné tmavovlasé ženy. Je vysoká, štíhlá, s dlouhými černými vlasy, červenýma očima a se schopností se libovolně zvětšovat (a tuto schopnost také velmi ráda využívá, třeba k zastrašení Sindibáda). Poznáte ji také podle hlasu, který se značně podobá hlasu Michelle Pfeiffer. Její oblíbenou barvou je fialová, ve které vlastní také dlouhé večerní šaty bez ramínek, které často a ráda nosí. Provádí neplechy a hází hrdinům klacky pod nohy, ale asi není ze své podstaty úplně zlá. Zřejmě také chová k Sindibádovi nějaké hlubší city.
Pravděpodobné místo výskytu: Sedmimoří.

Hledaný č. 009: generál Kusadlo
generál Kusadlo Naposledy viděn: ve filmu Mravenec Z (1998, Eric Darnell, Tim Johnson)
Stíhán pro: Posílání loajálních královniných vojáků na smrt, aby si mohl postavit vlastní nepřekonatelně silnou mravenčí kolonii. Nespravedlivé obviňování mravence Z. Využívání mravenčích vojáků jako otroků.
Generál je silný a dominantní mravenec, který ale umí chodit po zadních nohou. Jako každý správný hmyz má šest končetin, hlavohruď a zadeček, dvě oči a dvě tykadla. Nosí vojenskou uniformu a velmi rád komanduje všechny tvory okolo sebe. Je značně ambiciózní a těžko ho něco zastaví. Měří několik milimetrů, takže k jeho dopadení budete asi potřebovat lupu. Zbarvení kůže má světle hnědé.
Pravděpodobné místo výskytu: Mravenčí kolonie, která může být třeba i u vás na zahradě nebo v nejbližším lese.

Hledaný č. 008: Rampelník
Rampelník Naposledy viděn: ve filmech Shrek třetí (2007, Chris Miller, Raman Hui) a Shrek: Zvonec a konec (2010, Mike Mitchell)
Stíhán pro: Napomáhání princi Krasoňovi, klamání zákazníků a nekalý obchod.
Popis: Mužíček nevelkého vzrůstu, velmi hubené postavy s naježenými vlasy hnědé barvy. Velmi rád ale používá i pestrou škálu paruk, takže ho můžete potkat třeba se zářivě červenými dlouhými vlasy, vyčesanými vysoko nahoru. Rád se obléká do přírodních barev, velmi širokých krátkých kalhot hnědé nebo bílé barvy, hnědých bot se zahnutou špičkou a se zlatou přezkou. V případě získání vyšší funkce rád zdobí svoje oblečení zlatou barvou. Velmi často ho potkáte ve společnosti ježibab a čarodějnic, které mu ochotně přisluhují. Ovládá několik záhadných kouzel a není vhodné s ním uzavírat jakoukoliv smlouvu. Pokud ale jinak nedáte, pozorně čtěte všechny dodatky a hlavně podmínky odstoupení.
Pravděpodobné místo výskytu: Jeho vlastní polorozpadlý kočár tažený přerostlou husou, ve kterém provádí své nekalé kouzelné obchody nebo jakékoliv příhodné království.

Hledaný č. 007: Tai Lung
Tai Lung Naposledy viděn: ve filmu Kung Fu Panda (2008, Mark Osborne, John Stevenson)
Stíhán pro: Pokus o získání dračího svitku násilím, pokus o zabití svého mistra Kung-fu.
Popis: Sněžný leopard. Tedy kočkovitá šelma se srstí bělošedé barvy s nepravidelnými skvrnami žlutohnědými skvrnami ohraničenými tmavě šedou. Zářivě oranžové oči a vysoká, velmi vypracovaná postava. Umí chodit po zadních packách a perfektně ovládá Kung-fu. Oblečen je ve fialových sportovních kalhotách se širokým hnědým koženým páskem pobitým kovovými cvočky. Je od přírody zlý a značně nebezpečný, setkáním s ním se vystavíte obrovskému riziku vzhledem k úrovni jeho bojových umění. Pokud za sebou zaslechnete hlas Iana McShane, raději vezměte nohy na ramena.
Pravděpodobné místo výskytu: Vězení nebo Údolí Klidu ve staré Číně.

Hledaný č. 006: Lidé
lidé Naposledy viděni: ve filmu Za plotem (2006, Tim Johnson, Karey Kirkpatrick)
Stíháni pro: Zamoření planety odpadky a nevhodným chováním k bezbranným a nevinným spoluobyvatelům Země.
Popis: Zvláštní stvoření žijící v podivném společenství na planetě Zemi. Každý z nich má dvě nohy, dvě ruce, vzpřímenou postavu, na každé končetině pět prstů. Existují dvě varianty s mírnými anatomickými odchylkami, které do sebe patrně vzájemně zapadají. V těchto dvojicích si pak staví podivná pravoúhlá stavení a pořizují mláďata, pohybují se pomocí zvláštních strojů se čtyřmi koly a svoje mláďata převážejí z místa na místo v kočárcích. Potravu neloví, ale vyměňují v různých staveních za cenné papírky a mají ji ukrytou v hladkých a lesklých obalech. Vzrůstem i vzhledem se velmi liší jeden od druhého a jejich výskyt se poslední dobou rapidně zvyšuje a rozšiřuje do všech koutů světa.
Pravděpodobné místo výskytu: Všude.

Hledaný č. 005: Princ Krasoň
Princ Krasoň Naposledy viděn: ve filmu Shrek 2 (2004, Conrad Vernon, Andrew Adamson, Kelly Asbury)
Stíhán pro: Lhaní a klamání princezny Fiony, snahu o podlé získání trůnu.
Popis: Urozený a pohledný, vyššího vzrůstu a štíhlé postavy, středně dlouhé blond vlasy o velkém objemu a lesku. Velmi narcistické povahy, vždy perfektně upravený a připravený na každou společenskou situaci. S hlasem jako Rupert Everett umí omámit nejednu slečnu. Oblíbeným oblečením je sametový modrý kabátek se zlatým vyšíváním a barevně sladěné kozačky i punčocháče. Jeho matkou je slavná Sudička (takže ve skutečnosti není urozeného původu), která je jeho komplicem a spolupachatelem a někdy i iniciátorem jeho zločinů. Pozor na záměnu s mnohými dalšími osobami stejného jména – Princ Krasoň z Popelky má narozdíl od hledané osoby tmavě hnědé vlasy a jmenovec z Kouzelné romance si libuje ve fialové a je nápadně podobný Jamesi Marsdenovi.
Pravděpodobné místo výskytu: Království za Sedmero horami nebo pořad Království za Sedmero horami hledá Superstar, kde zpívá velmi falešně písničku I'm Too Sexy.

Hledaný č. 004: Ramses
Ramses Naposledy viděn: ve filmu Princ Egyptský (1998, Brenda Chapman, Steve Hickner, Simon Wells)
Stíhán pro: Zotročení židů a jejich vyhnání z Egypta.
Popis: Pokud uslyšíte hlas podobný Ralphu Fiennesovi, mohlo by jít právě o Ramsese. Dědic egyptského trůnu je vysoké, opálené a vypracované postavy, s černými lesklými vlasy i černýma očima. Oblečen je nejčastěji v bílé a ozdoben velkým množstvím zlatých šperků na krku, na rukou i na hlavě. Občas má na hlavě i bílý splývavý turban. V ruce někdy drží dlouhou černou nebo zlatou hůl zahnutou na jednom konci a také může mít bradku. Rád závodí s koňskými spřeženími (třeba i se svým nevlastním bratrem Mojžíšem).
Pravděpodobné místo výskytu: Ve faraónském paláci starověkého Egypta, v chrámech nebo na koňském spřežení v ulicích hlavního města.

Hledaný č. 003: Gallaxhar
Gallaxhar Naposledy viděn: ve filmu Monstra vs. Vetřelci (2009, Rob Letterman, Conrad Vernon)
Stíhán pro: Pokus o převzetí vlády nad Zemí (protože prý kvůli traumatům z dětství zničil svoji rodnou planetu).
Popis: Modré stvoření, částečně připomínající chobotnici, s kůži slizkého vzhledu a osmi končetinami. Dvě z nich využívá jako ruce, šest zbylých jako nohy. Čtyři oči v růžovo-červené barvě, výrazně velká mozkovna, černé dlouhé obočí a dvě špičaté fialové uši. Oblečen obvykle v krátkém tričku ze stříbřitého materiálu a do černých vysokých rukavic. Každé z šesti chodicích chapadel je opatřeno třemi fialovými prsty s šedými kopýtky a špička mozkovny zakončena dvěma krátkými tykadly s fialovými kuličkami na koncích. Jeho hlas se nápadně podobá Rainnu Wilsonovi.
Pravděpodobné místo výskytu: Pravděpodobně někde na Zemi, nad kterou se chystá převzít vládu.

Hledaný č. 002: Lord Farquaad
Lord Farquaad Naposledy viděn: ve filmu Shrek (2001, Vicky Jenson, Andrew Adamson)
Stíhán pro: Útlak poddaných, snahu o vysídlení přirozených obyvatel svého království, pokus o sňatek z donucení, nenávist ke zlobrům, drakům, mluvicím oslům a dalším nepohodlným pohádkovým stvořením.
Popis: Lord Farquaad je malého vzrůstu, oblečený v červeném sametu se zlatým vyšíváním a s hnědými punčocháči. Nosí mikádo z lesklých černých vlasů a má slabost pro rytířské turnaje. Prý si velikostí věže svého hradu něco kompenzuje, tuto informaci ale zatím nikdo nebyl schopný ověřit. Není urozeného původu a jeho hlas připomíná Johna Lithgowa.
Pravděpodobné místo výskytu: Hrad v království Duloc, do kterého patří i bažina zlobra Shreka. Případně na Shrekovo karaoke party ve smradlavé bažině, zpívat bude pravděpodobně písničku Stayin‘ Alive od Bee Gees.

Hledaný č. 001: Paní Tweedyová
Paní Tweedyová Naposledy viděna: ve filmu Slepičí úlet (2000, Nick Park, Peter Lord)
Stíhána pro: Organizaci a vedení slepičího koncentračního táboru, snahu použití některých zajatců jako náplň do domácího koláče, útlak slabších forem života.
Popis: Vysoká asi 175 centimetrů, štíhlé postavy, oblečená pravděpodobně v usedlých tvídových šatech, s naštvaným výrazem v obličeji. Vysoce inteligentní a zaměřená na ekonomický profit. Šedivé vlasy vyčesané do přísného drdolu a hlas výrazně podobný Mirandě Richardson. Zvláštním poznávacím znamením je plastelínové tělo, vypoulené oči a ručně pletené oblečení. Pravděpodobně se bude vyskytovat po boku svého manžela, pana Tweedyho, který je menší než ona, zavalitý a značně pod pantoflem.
Pravděpodobné místo výskytu: Slepičí farma kdesi ve staré dobré Anglii.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY