Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Rychle a zběsile 6

Preview: Rychle a zběsile 6

Vydáno: 19.04.2013 17:30 v sekci Radar | Preview - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Kola akční automobilové série Rychle a zběsile pomalu dojíždějí do cíle a přináší s sebou pomyslně větší, výbušnější a obecně rozmáchlejší podívanou než minule. Má ale šestka čím překvapit?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Málokdo z nás čekal, že se zpočátku výplachová „vytuněná“ série určená primárně pro teenagerské publikum vyšvihne v jednu z největších akčních jistot posledních let. Prsty v tom má samozřejmě režisér Justin Lin, který letos rychlá a zběsilá kola roztočí již počtvrté. Jak ale můžeme na základě srovnání mezi třetí Tokijskou jízdou (kde debutoval) a aktuálním steroidy nabitým trailerem na šestku říci, ušel na poli série velký kus cesty.
Řekli byste, že jsme poprvé nabušeného Doma Toretta a Briana O’Connera potkali už před dvanácti lety? Rychle a zběsile byla poctivá popcornovka, která nikterak nedávala najevo, že chce být něčím víc než jen oddychovým popcornovým filmem s nádhernými auty a ještě nádhernějšími ženami. Zápletka byla jako v každém dalším díle samozřejmě druhořadá. Po Robu Cohenovi otěže už nově rozjeté franšízy přebral John Singleton a začalo to jít tak trochu z kopce – dostali jsme sice hot Evu Mendes, ale zbytek byla jen unylá předváděčka aut a pózování herců u slavných značek. Tupý příběh tomu také moc nepřidal.
2 TV spoty k filmu Rychle a zběsile 6
Série se však těšila stále větší oblibě, tudíž vzápětí vznikl i třetí díl Tokijská jízda. Ten kompletně vyměnil obsazení, příběh zasadil do neonové metropole...a byl to průšvih kolosálních rozměrů. Dysfunkční film skoro pohřbil vysokooktanovou sérii pod zem, kdyby se Justin Lin nepoučil ze svých chyb a nepokusil se na to jít ještě jednou a jinak. Čtyřka s alternativním názvem Rychlí a zběsilí hlásala návrat „ke klasice“ a celkově k oldschoolové poetice. „Nový model, původní součástky“, hlásal hrdě tagline filmu, kterému se ony sliby povedly naplnit jen do poloviny – výsledek jakoby se nemohl rozhodnout, zda se vrátí na úplný začátek a nabídne více toho stejného, nebo se pokusí sérii někam posunout.
To však nemůžeme říct o pátém dílu, který se už naprosto vykašlal na nějaké samoúčelné srazy tuningových aut a vydal se cestou plnohodnotného adrenalinového akčňáku. Testosteronový výplach s příchutí heist movie si k snídani dal i takové obstarožní Expendables a naservíroval divákovi zběsilou akční jízdu úměrnou svému názvu. Není tedy divu, že fanoušci od šestky očekávají natřískaný letní biják, který se v destrukci aut a bitkách vyřádí ještě více než jeho předchůdce.
To by koneckonců mohla být pravda, hlavně při pohledu na infantilně hravé trailery, připomínající hranou verzi Wacky Races. Tentokrát se však skupina zlodějů aut (formovaná z navrátivších členů z předchozích dílů) bude potýkat s mnohem větším problémem než minule. Objeví se totiž ještě nebezpečnější zločinecký tým vedený bývalým příslušníkem speciálních jednotek Shawem (nově příchozí Luke Evans), který si po celém světě přivydělává velkými loupežemi a bezradná policie ho stále ne a ne dopadnout. Tady na scénu přichází bezradný „třímetrový“ agent Hobbs (Dwayne Johnson) s žádostí pro Torettovu bandu – pokud mu pomohou dopadnout Shawa, promine jim předchozí činy včetně zdemolovaného města, uloupených milionů a navrch vymaže trestní rejstřík nebo podobnou berličku často se objevující v hollywoodských pokračováních.
Featurette "Nové postavy" k filmu Rychle a zběsile 6
A tak začíná hon – hodný tým versus zlý tým (Ludacris ztvárňující postavu Teje to dokonce přirovnává k souboji mezi Ligou spravedlivých a Legií zkázy), to vše v těch zatím nejvelkolepějších kulisách, které série pamatuje. Bondovský feeling cestování mezi lokacemi nám bude dopřávat dosud neokoukané prostředí Londýna (tam se má odehrát jedna velká automobilová honička přes slavný Picadilly Circus) a také Španělska, kde se bude konat explozivní finále. Navzdory „mezititulkové“ scéně z pětky se do Berlína zřejmě nepodíváme.
Tahákem pro fanoušky série a zároveň pro celkový děj budou také „staronové“ postavy. Nejvíce pozornosti samozřejmě vzbuzuje Michelle Rodriguez v roli Letty, Domovy milé, která zařvala během prvního dílu, nyní se však znovu potlouká s bouchačkou po světě, jako by se nic nedělo. Radostné shledání s životní láskou však nečekejte – Letty teď totiž kope na druhé straně barikády za Shawův tým a vypadá to, že s ním sdílí více než jen společné finanční zájmy. Tento pokřivený milostný trojúhelník bude jistě zajímavé sledovat a mohl příběhu přidat zajímavá rozuzlení, což se o předchůdcích říct rozhodně nedá. Zbytek už nejspíše bude staré dobré akční inferno.
Dle Lina se máme dočkat také více soubojů „na tělo“ – snový fight mezi Torettem a Hobbsem z předchozího dílu se tak dočká náležitých upgradeů. Mohutný The Rocke dostane za úkol zpracovat Kima Kolda, nadživotně vybaveného dánského kulturistu, jenž svou muskulaturou značně převyšuje protivníkovy limity. To bude těžký oříšek. Sranda bude i mezi holkama – ženské postavy tady zřejmě nebudou jen objekty pro potěchu mužského oka, ale také akční hrdinky, které se o sebe dokážou samy postarat. Příkladem budiž nová postava Giny Carano jakožto Hobbsovy parťačky, jejíž schopnosti jste si mohli ověřit už v loňském akčňáku Zkrat – tady se drsně postaví proti Michelle Rodriguez a vysněný souboj každého muže je na světě. Vlastně každá postava by podle slov režiséra měla vyfasovat svého protihráče, s nímž se v explozivním finále zúčtuje.
Bojová scéna mezi Hobbsem a Torettem z filmu Rychle a zběsile 5
Čeká nás tedy hromadná bitka? Tak napůl – kromě toho samozřejmě půjde o masivní destrukci všeho, co má a dokonce i nemá kola. Tanky a nákladní letadla budou jen začátek, o „obyčejných“ autech ani nemluvě. Jejich likvidace zřejmě vyjde na víc než celá Kobra 11 dohromady.
Zkrátka to vypadá na poctivě odkroucený akční biják, který má svým návalem testosteronu a roztomilou přímočarostí šanci přehlušit mnohem větší pecky s osudovým rozměrem. Vzhledem k tomu, že se jedná o Linovo završení pomyslné trilogie, máme se zřejmě na co těšit. A co potom? Jak už víme, sedmého dílu se nyní již oficiálně ujme převážně hororový režisér James Wan. Jestli se budeme u filmu bát, to zatím nevíme.
Bát se ale rozhodně nemusíme o to, že automobilové honičky vymizely z kin. Vin Diesel totiž tvrdí, že má stvořenou zápletku až do desátého dílu. Uff – třeba se v ní konečně objeví slibovaný Jason Statham, kterému role v aktuálním díle unikla o pomyslný chlup.
Rychle a zběsile 6 má premiéru 23. června.
Originální trailer filmu Rychle a zběsile 6

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Panenky ve filmu: Annabelle, Barbie nebo Chucky. Kterou máš nejradši? (19.08.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Expend4bles: Postr4datelní (08.06.2023 08:00 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Malá mořská víla na Vina Diesela nestačila (30.05.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu