Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 5. 4. 2013 - 11. 4. 2013

TV tipy: Jak vycvičit draka a Supermana

Vydáno: 05.04.2013 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Zajímavé a mnohdy také rozporuplně přijímané filmy nabízí tento týden české televize. Jednoznačným hitem je nepochybně premiéra animáku Jak vycvičit draka, vedle něj ovšem uvidíte třeba Pláž nebo druhého Supermana.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Pláž Pláž (The Beach) (pátek 5. 4., Prima Family, 23.30 - 01.55)
Dosud nejhůře a nejrozporuplněji hodnocenému snímku Dannyho Boyla je vytýkána hlavně samoúčelnost a částečná naivita. Režisér svým vizuálním cítěním zachraňuje, co se dá, rozpačitý dojem ale úplně nezmizí. V lehce nadprůměrné úrovni drží film zejména krásné prostředí exotického ostrova a solidní Leonardo DiCaprio v titulní roli. Mimo něj uvidíte třeba Tildu Swinton, Virginii Ledoyen nebo Roberta Carlyla. Vzhledem ke jménu tvůrce je samozřejmostí i podařený a energický soundtrack. Pozoruhodná záležitost přenese diváka alespoň na chvíli do teplých krajin.
Synopse: Američan Richard (Leonardo DiCaprio) přijíždí do Thajska s očekáváním velkého dobrodružství. V levném hotelu se tu seznamuje mimo jiné s pomateným a evidentně zfetovaným Daffym (Robert Carlyle), který mu vypráví cosi o tajemném ostrově nazývaném Ráj na Zemi, kam se turisté často nedostanou. Když mu druhý den připíchne na dveře cár papíru s mapou údajného ostrova, je to pro Richarda veliká výzva.
Zajímavost: Sám Boyle později přiznal, že měl na film zbytečně moc peněz a s výsledkem spokojen úplně není.
Originální trailer filmu Pláž

Plakát filmu Červený pás Červený pás (Redbelt) (pátek 5. 4., Nova, 23.45 - 01.30)
Nenápadné akční drama překvapí diváka tím, jak je inteligentní a poutavé. Režírující David Mamet velmi citlivě zkombinoval poněkud otřepaný příběh se svěžím tempem a gradujícím dějem, čímž eliminoval nezbytná klišé. Pomohl si také výtečným obsazením, v němž hraje prim fantastický Chiwetel Ejiofor a za zmínku stojí též vážná role komika Tima Allena. Snímek se zajímavým a nadčasovým poselstvím rozhodně není pro každého, pokud ale budete naladěni na stejnou vlnu jako tvůrci, prožijete nevšední a dost možná i hluboký zážitek.
Synopse: Učitel jiu-jitsu Mike (Chiwetel Ejiofor) provozuje vlastní školu, kde své žáky učí základům boje. Škola mu však nevydělává a jedna afektovaná právnička navíc vystřelí na jednoho z žáků. Mike je tedy nucen požádat o půjčku, přičemž se připlete do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem (Tim Allen) a pár dalšími lidmi. Vděčný herec ho pak za odměnu pozve domů a nabídne mu práci při dalším natáčení. Mike tak díky němu přehodnotí pohled na některé životní hodnoty a bude si muset urovnat své priority.
Zajímavost: Chiwetel Ejiofor před natáčením trénoval jiu-jitsu dvanáct hodin denně tři měsíce.
Originální trailer filmu Červený pás

Plakát filmu Dlouhá cesta Dlouhá cesta (A Walk to Remember) (sobota 6. 4., Nova Cinema, 13.05 - 14.45)
Síla a kvalita romantického dramatu Adama Shankmana tkví v tom, že emoce dávkuje pozvolně, velmi nenápadně a o to působivěji. Tvůrci se povedlo též klíčové obsazení ústřední dvojice, které nakonec svěřil sympatickým a civilním Shanu Westovi a Mandy Moore, mezi nimiž funguje potřebná chemie. Nezbytným klišé se sice nevyhneme, v tomto případě jsou ale snesitelná a nikterak neurazí. U citlivějších povah není vyloučena ani nějaká ta slza. Ideální oddechovka na víkendové odpoledne.
Synopse: Landon (Shane West) je bezstarostný mladík, který budoucnost příliš neřeší a raději vymýšlí pro jeho věk typické klukoviny a vylomeniny. Jamie (Mandy Moore) je naopak vážná a konzervativní a navíc velmi přísně vychovávána. Tím, že se jí spolužačky za zády posmívají, se vůbec netrápí. Přes všechny protiklady se život těch dvou jednoho dne protnul a mezi nimi se zrodila láska.
Zajímavost: Film byl natočen za devětatřicet dní.
Originální trailer filmu Dlouhá cesta

Plakát filmu Malá princezna Malá princezna (A Little Princess) (sobota 6. 4., Nova Cinema, 16.30 - 18.25 / neděle 7. 4., 07.05 - 08.40)
Zdánlivě tuctovou a u nás neznámou pohádku povyšuje na úplně jinou úroveň osoba režírujícího Alfonsa Cuaróna. Ten jí totiž dodal svou typickou osobitost a přidal i fantastickou a na Oscara nominovanou výpravu a kameru, čímž si získá i dospělého diváka. Obsazení dětskými herci se povedlo na výbornou a všichni jsou naprosto přirození. Nechybí tu ani kouzelná atmosféra, nevtíravá hudba Patricka Doyla a nádherné vizuální řešení. Pro mnohé možná příjemné překvapení.
Synopse: Sára (Liesel Matthews) žije s tatínkem v Indii, kde jí nic nechybí. Když ale otce povolají do vojenské služby, musí se oba přestěhovat do USA, kde je Sára poslána do internátní školy. Na tamní tvrdý režim si nemůže zvyknout a sílu jí dodává jen to, že pro svého tátu bude vždy malou princeznou. Holčičce naštěstí nechybí odvaha, kuráž a laskavost, které jí pomáhají překonat všechny problémy.
Zajímavost: Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle některých členů štábu.
Originální trailer filmu Malá princezna

Plakát filmu Jak vycvičit draka Jak vycvičit draka (How to Train Your Dragon) (sobota 6. 4., Nova, 20.20 - 22.05 / neděle 7. 4., Nova Cinema, 16.30 - 18.10)
Vynikající animák má v podstatě jen jednu chybu - je děsivě předvídatelný. To ale naštěstí vůbec nevadí, protože režírujícím Deanu DeBloisovi a Chrisu Sandersovi se snímek povedlo zalidnit vtipnými a roztomilými postavami, maximálně využít všechny akční možnosti a umístění příběhu do prostředí Vikingů. Divák se zkrátka nenudí ani vteřinku a je jedno, zda je dítětem, nebo dospělým. Třešínkou na dortu budiž nádherná hudba Johna Powella. Výtečná rodinná záležitost.
Synopse: Vikingský teenager Škyťák nezapadá mezi ostatní obyvatele jeho rodného ostrova, neboť místo svalů používá hlavu. Problém je v tom, že zrovna on je synem náčelníka vesnice a navíc se chystá jeho uvedení mezi dospělé Vikingy spočívající v nutnosti zabít v souboji draka. Ti jsou totiž velkým problémem a kradou domácí zvířata a spalují úrodu. Škyťák se úkol chystá splnit po svém, ale vůbec netuší, že brzy se zrodí velké přátelství mezi ním a drakem, které mu ukáže to, že nepřítel číhá někde úplně jinde.
Zajímavost: Předlohou filmu je stejnojmenná kniha od Cressidy Cowell.
Originální trailer filmu Jak vycvičit draka

Plakát filmu Čarodějův učeň Čarodějův učeň (sobota 6. 4., ČT2, 21.40 - 22.55)
Hororová pohádka u nás stále ne úplně doceněného Karla Zemana je další ukázkou jeho precizního řemesla. Ač jde o animovanou záležitost, vzhledem ke své temnotě a některým scénám asi není úplně vhodná pro dětského diváka. Těžce depresivní atmosféra je dost hutná a přesně sedne ke zvolenému přístupu. Velmi sugestivní zážitek dotváří i skrytá úvaha o rozdělení dobra a zla ve světě, která má nadčasové a bohužel i pravdivé vyznění. Klenot nejen tuzemské kinematografie byste si tak rozhodně neměli nechat ujít.
Synopse: Převyprávění lužickosrbské legendy o Krabatovi je příběhem chlapce, který se na prahu dospělosti přiblížil temným silám, jež ho naprosto fascinovaly. Brzy si ale uvědomil, že ho mohou snadno zahubit a musel si na ně začít dávat pozor. Poznává, že naše srdce je ovládáno emocemi všeho druhu a my si musíme vybrat, kterým z nich dáme přednost.
Zajímavost: Snímek je zpracován tzv. ploškovou animací.
Ukázka z filmu Čarodějův učeň

Plakát filmu Domino Domino (Domino) (sobota 6. 4., Fanda, 22.00 - 00.10)
Formálně zřejmě nejodvážnější počin předčasně zesnulého Tonyho Scotta je logicky přijímán dost rozporuplně. Kamenem úrazu je vizuální stránka, která je v tomto případě ještě zběsilejší a klipovitější, než je u tvůrce zvykem a tím pádem je pro mnoho lidí "nekoukatelná". Někomu vadí i jednoduchý příběh, který je místy zoufale povrchní. Kontroverzně se jeví i obsazení drsné hrdinky křehkou Keirou Knightley, kterou někdo v tomto filmu nemůže vystát. To Mickey Rourke nebo Christopher Walken jsou na tom mnohem lépe. Typický příklad filmu, u něhož jsou jakákoli slova zbytečná a je potřeba ho vidět a udělat si vlastní názor.
Synopse: Domino Harvey (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala svou svobodu a nezávislost. I z toho důvodu se možná rozhodla opustit nadějnou kariéru modelky a stala se členkou bandy lovců lidí. Nekompromisně tedy chytá ty nejhorší zločince a užívá si nebezpečný a vzrušující život se vším všudy.
Zajímavost: Skutečná Domino, na jejímž příběhu je film založen, se premiéry už nedožila.
Originální trailer filmu Domino

Plakát filmu 3 sezóny v pekle 3 sezóny v pekle (neděle 7. 4., ČT1, 21.45 - 23.40)
Tuzemské drama vyniká zejména výborně vytvořenou dobovou atmosférou čtyřicátých let, na níž si tvůrci dali hodně záležet. Debutující vše zvládl s přehledem a výsledek doplnil i povedenou hudbou a vynikající kamerou. V hlavní roli uvidíte Českým lvem oceněného Kryštofa Hádka, který se sice pomalu rozehrává, ke konci ovšem úplně strhne. Výrazný dojem zanechá též jeho partnerka v podání Karoliny Gruszky a epizodní úloha Jana Krause. Když překonáte první rozpačitou a příliš pozvolnou polovinu, uvidíte zajímavý a vyvedený český film, který si diváckou pozornost zaslouží.
Synopse: V roce 1947 se rebelující a svobodomyslný Ivan Heinz (Kryštof Hádek) vydává na pouť oslavující volnost a umělecké ideály. Žije přítomností, surrealismem a obdivem ke krásným ženám. Píše básně a udržuje zvláštní vztah s bisexuální Janou (Karolina Gruszka). Sílící komunistický režim však vystrkuje drápky a všechny nevyhovující občany postupně zpracovává. Ivan s Janou se s vládnoucí mocí pokoušejí bojovat, jenže proti převaze moc šancí nemají.
Zajímavost: Všechny kostýmy ve filmu jsou dobové a skutečně pochází zhruba ze čtyřicátých let.
Originální trailer filmu 3 sezóny v pekle

Plakát filmu Funny Games USA Funny Games USA (Funny Games U. S.) (pondělí 8. 4., Nova Cinema, 21.40 - 23.45 / úterý 9. 4., 00.30 - 02.15)
Kontroverzně přijatý americký remake dramatu, který si natočil sám původní tvůrce Michael Haneke. Ten diváka rozhodně nešetří a nevyhýbá se syrovému a brutálnímu násilí, na jehož pozadí zkoumá jeho roli ve světě. Pokouší se provokovat, což se mu střídavě daří, jindy se však jeho snaha mění v samoúčelnost. V hlavních rolích naprosto excelují Tim Roth, Michael Pitt a Brady Corbet, nevhodně obsazená je jen Naomi Watts, jejíž charisma a přirozený šarm dávají některým scénám zcela jiné vyznění, než bylo zamýšleno. Za pokus tohle dílko stojí.
Synopse: Annina (Naomi Watts) rodina je psychicky i fyzicky týrána dvěma na pohled sympatickými mladíky Paulem (Michael Pitt) a Peterem (Brady Corbet), kteří se z ničeho nic objevili u jejich chatky. Zcela bezdůvodně je začnou ponižovat a usilovat jim o život. Věci začnou nabírat rychlý spád v momentě, kdy se Paul vsadí, že rodina do rána nepřežije.
Zajímavost: Film je doslovným remakem, neboť úhly kamery a střih zůstávají v obou verzích úplně stejné.
Německý trailer filmu Funny Games USA

Plakát filmu Superman II. Superman 2 (Superman II) (úterý 9. 4., Nova Cinema, 20.00 - 22.20 / středa 10. 4., 15.05 - 17.25)
Po vleklých produkčních sporech nakonec pokračování komiksového hitu natočil Richard Lester, který mu značně obrousil hrany, vyhnul se veškeré plánované kontroverzi a stvořil další variantu naivního příběhu, jež navíc úplně postrádá nadsázku a bere se příliš vážně. Ani scénář moc nefunguje a místy je dost hloupý. Naštěstí tu jsou slušné akční scény, zajímaví záporáci a taktéž Christopher Reeve a Gene Hackman v hlavních rolích. Prostě neurážející a oddechová komiksová zábava.
Synopse: Superman (Christopher Reeve) zabrání teroristům v odpálení bomby na Eiffelově věži a dokáže ji přenést do vesmíru, kde ji nechá vybuchnout. Exploze však osvobodí tři kryptonské vězně, kteří se posléze vrací na Zem, kde vyhledají uprchlého Lexe Luthora (Gene Hackman) a společně se chtějí Supermanovi pomstít.
Zajímavost: Původním režisérem byl Richard Donner, který striktně trval na temném a vážném pojetí celého filmu, načež byl vyměněn.
Originální trailer filmu Superman 2

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu