BD a DVD tipy: Pěsti ze železa, Sedm psychopatů a Wachowští

Vydáno: 02.04.2013 13:48 - Kateřina Hejdová | foto: facebook tvůrce

Tom Tykwer a Wachovští, Quentin Tarantino a RZA, Martin Scorsese s Georgem Harrisonem. Kromě zajímavých tvůrčích spojení mezi novými filmy na BD a DVD nosičích tentokrát převládají komedie, najdete tu ale i dva hudební snímky a jeden horor.
BD obal filmu Atlas mraků Atlas mraků (Cloud Atlas) BD (Magic Box)
Tom Tykwer a sourozenci Wachovští se sešli při filmování slavného postmoderního románu Davida Mitchella. Pro představu - Tykwer stvořil (kromě jiného) Lolu, co běží o život, Wachovští mají na svědomí Matrix. Jejich tvůrčí sepětí slibovalo od začátku všechno možné, jenom ne nudu. Atlas mraků vypráví šest žánrově odlišných příběhů, které se odehrávají v různých časech a na různých místech od začátku 19. století až po postapokalytickou budoucnost. Film podle tvůrců zobrazuje myšlenku kontinuální propojenosti našeho bytí a především našich činů napříč časem a prostorem, kde všechno má svoji příčinu i následek, smysl, kde se vrahova duše promění ve velkého hrdinu a kde jediný laskavý skutek provedený v přítomnosti vyvolá revoluci v daleké budoucnosti. Hlavní role si zahráli Tom Hanks, Halle Berry, Jim Sturgess, Hugo Weaving, Hugh Grant, Ben Whishaw, Jim Broadbent či Susan Sarandon. Blu-ray bohužel nenabízí žádné bonusové materiály, nicméně dává vyniknout kvalitnímu a velmi efektnímu obrazu i zvuku, na nichž si tvůrci skutečně dávali pečlivě záležet. Atlas mraků je totiž po formální stránce skutečnou pastvou pro oči i uši, obsahově je pak jakýmsi potvrzením dojmu, že současný svět je složitější a složitější, a že ani v budoucnu si lidstvo od svých trápení právě neuleví. Na Atlas mraků si každopádně udělejte čas a nalaďte se na vstřícnou náladu, jinak se těmi třemi hodinami děje budete prokousávat jen stěží.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD / 2,39:1
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1 / polsky DTS-HD Master Audio 5.1.

Titulky: české, maďarské, polské
Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 20. března 2013.

Originální trailer filmu Atlas mraků

BD obal filmu Pěsti ze železa Pěsti ze železa (The Man with the Iron Fists) BD (Bontonfilm)
Quentin Tarantino uvádí film svých hereckých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) - krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Kdo si myslel, že filmy oslavující tradiční čínské bojové umění jsou minulostí, nezná ještě Tarantina a jeho partu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják ve feudální Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. Pokorný kovář se ovšem rozhodne chránit především svoji rodinu. V hlavních rolích filmu se představují držitel Oscara Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění Dave Bautista, který se utká se soupeři jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. Akční a zábavná podívaná, v níž nechybí tak specifický tarantinovský filmařský rukopis vzývající popkulturu a "ušlechtilý" kýč.
Bonusy: Vynechané scény, Pohled do zákulisí natáčení filmu pěsti ze železa, Cesta na východ, Na natáčení s RZA

Obraz: 16:9, 2.35:1
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, ruský 5.1, portugalský 5.1, španělský 5.1, polský 5.1 VO, thajský 5.1, turecký 5.1

Titulky: české, anglické, španělské, brazilské, bulharské, kantonské, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, korejské, polské, portugalské, rumunské, ruské, thajské, turecké, arabské, estonské, litevské, lotyšské, mandarínské
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 20. března 2013.

Originální trailer filmu Pěsti ze železa

BD obal filmu Sedm psychopatů Sedm psychopatů (Seven Psychopats) BD (Magic Box)
Unesli špatného psa a teď jim jde o krk. Loňský snímek Martina McDonagha vypráví příběh scenáristy Martyho (Colin Farrell). Ten se zoufale snaží dokončit svůj nejnovější scénář, ale chybí mu inspirace. Najde ji nakonec u svých dvou kamarádů: poněkud výstředního a většinou nezaměstnaného herce Billyho (Sam Rockwell) a silně nábožensky založeného Hanse (Christopher Walken) s působivou kriminální minulostí. Tihle dva se příležitostně živí krádežemi psů, které po vypsání odměny vrací jejich zazobaným páníčkům. Proti tomuhle výnosnému byznysu má velké výhrady Billyho okouzlující přítelkyně Angela (Olga Kurylenko). Billy a Hans právě jednoho takového čtyřnohého mazlíčka unesli. Ten ovšem naneštěstí patří psychopatickému gangsterovi Charliemu (Woody Harrelson). A ten svého psíka nade vše zbožňuje. Charlie je nepředvídatelný, extrémně násilnický a rozhodně nemá potíže zabíjet.Vypadá to, že Marty bude mít o inspiraci postaráno, stačí sledovat následující vývoj událostí. Ale dokáže s šíleným Charliem v patách zůstat naživu tak dlouho, aby rozepsaný scénář vůbec dokončil? Příznivci poněkud černého humoru u Sedmi psychopatů zaplesají nadšením, v jedné z hlavních rolí překvapí (neboli jednoho z psychopatů hraje) muzikant Tom Waits.
Bonusy: Vystřižené scény

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD / 2,35:1
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1

Titulky: české
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 27. března 2013.

Originální trailer filmu Sedm psychopatů

BD obal filmu Koyaanisqatsi Koyaanisqatsi (Koyaanisqatsi) BD (Magic Box)
Z roku 1982 pochází umělecký dokument režiséra Godfreye Reggia, který předcházel u nás dobře známého snímku Powaqqatsi (1988). Oba filmy jsou součástí zamýšlené trilogie o stavu tohoto světa. Koyaanisqatsi začal režisér pod záštitou Francise Forda Coppoly realizovat v roce 1974 jako svou prvotinu v době, kdy mu bylo třiatřicet let a kdy měl za sebou dvacetileté působení v Řádu křesťanských bratří. Příprava, natáčení a střih si vyžádaly skoro deset let. Film nemá pevně stanovenou dějovou linii, lze jej popsat spíše jako kolekci mistrovsky nasnímaných scén, které odhalují propojení a vztah lidstva s přírodou a naší planetou. Veškerá slova nahrazuje podmanivá a mistrně minimalistická hudba Philipa Glasse. Slovo koyaanisqatsi znamená v jazyce indiánského kmene Hopi "život vyvedený z rovnováhy". Ohromující dokument vypovídá podle tvůrců o našem světě oplývajícím bohatstvím, ale také o planetě, které její obyvatelé nesmírně ubližují. Vypovídá o industrializaci, lhostejnosti, samotě, odlidštěnosti. Skvělé vizuálně-hudební dobrodružství.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD / 1,85 :1
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1 / polsky DTS-HD Master Audio 5.1
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 27. března 2013.

Originální trailer filmu Koyaanisqatsi

BD obal filmu George Harrison: Living in the Material World George Harrison: Living in the Material World (George Harrison: Living in the Material World) BD (Magic Box)
Epický hold komplexnosti a genialitě samotného člověka, napsal o něm hudební časopis Mojo. Dokument oscarového režiséra Martina Scorseseho mapuje dětství v Liverpoolu, éru Beatles, sólovou kariéru i soukromý život jednoho z nejslavnějších muzikantů novodobé hudební historie. Scorsese zachycuje George Harrisona nejen jako úspěšného hudebníka, ale i jako věčného hledače rovnováhy mezi světem materiálním a duchovním. Ve filmu uvidíte dosud nepublikované fotografie, videozáznamy, nahrávky a rozhovory nejen se samotným Harrisonem, ale i s jeho manželkou Olivií Harrisonovou, Erikem Claptonem, Terry Gilliamem, Ericem Idlem, Georgem Martinem, Paulem McCartneym, Yoko Ono, Tomem Pettym, Ringo Starrem a Jackiem Stewartem. Všichni mluví otevřeně nejen o Harrisonově výjimečném talentu, ale i o jeho vnitřních rozporech, prudké povaze, experimentech s drogami a náklonnosti vůči ženám. Nechybí záběry z vystoupení, domácí videa a další vzácné archivní materiály. Pro početné fanoušky éry Beatles téměř povinnost.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 1,78 :1 / 16:9
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1

Titulky: české
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 27. března 2013.

Originální trailer filmu George Harrison: Living in the Material World

BD obal filmu Carrie Carrie (Carrie) BD (Magic Box)
Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving, William Katt, Nancy Allen, John Travolta. Slavná stylově šokující adaptace slavného díla velmistra hororu Stephena Kinga od režiséra Briana De Palmy z roku 1976 nabízí nejen skvělé herecké obsazení. Nesmělá dívka Carrie Whiteová je terorizována pološílenou matkou, náboženskou fanatičkou. Pro svůj netypický vzhled a zakomplexovanost je ale i zdrojem posměchu spolužáků. Atmosféra hrůzy narůstá souběžně se stupňujícím se ponižováním a nenávistí. Jednoho dne v sobě Carrie objeví nadpřirozené telekinetické schopnosti. Zjistí, že její pohled může nabýt ničivé síly, fungující bez ohledu na její vůli, a to ve chvíli, kdy je nervově nejrozrušenější. Pohár trpělivosti mladé dívky přeteče během školního plesu. Ponižovaná, psychicky týraná dívka je totiž zcela nečekaně pozvána nejhezčím chlapcem třídy na velký ples. Přes protesty a hysterické výstupy matky se na něj vydá v nových šatech a prožije chvíli triumfu, kdy je zvolena královnou plesu. Následující krutý žert už ale neunese a z plesu se v jejím záchvatu vzteku stává během momentu krvavá lázeň. Psychologický horor, který patří mezi základní díla svého žánru, na Sissy Spacek coby Carrie nelze jednoduše zapomenout.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD / 1,85 :1
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1

Titulky: české
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 20. března 2013.

Originální trailer filmu Carrie

BD obal filmu Krokodýl Dundee Krokodýl Dundee 1 - 3 (Crocodile Dundee 1 - 3) 3 DVD (Magic Box)
Slavné komedie z 90. let přináší zpět kolekce tří snímků, věnovaná osudům svérázného Australana (Paul Hogan), který loví krokodýly holýma rukama, vodního buvola přinutí k poslušnosti pouhým pohledem a kohokoliv přepije téměř k smrti. V prvním film se musí výlučný dobrodruh podrobit mnohem drsnější zkoušce – vydat se až do samotného New Yorku. Právě když je ale na nejlepší cestě přizpůsobit se ve druhém snímku životu v New Yorku, stanou se on a jeho krásná přítelkyně (Linda Kozlowski) terčem bezohledného drogového gangu. Ve snaze vyrovnat svůj handicap zavede Dundee tuhle velkoměstskou sebranku do zrádné australské buše. Ve třetím pak drsného Micka a jeho krásnou Sue doprovází na cestě do Kalifornie jejich devítiletý syn Mikey, který žil až dosud na australském venkově a o kterém otec konečně usoudil, že by měl vidět velký svět. Sue totiž dočasně přijala funkci šéfky losangeleské pobočky novin, patřící jejímu otci. Příliš pozdě ale přijde na to, že její předchůdce zemřel podezřelou smrtí.
Bonusy: Filmy jsou distribuovány bez bonusů.

Obraz: 16:9
Zvuk: česky DD 2.0 / anglicky DD 2.0

Titulky: české
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 27. března 2013.

Originální trailer filmu Krokodýl Dundee II.

DVD obal filmu Holky na tahu Holky na tahu (Bachelorette) DVD (Magic Box)
Odpočinková komedie režisérky a scenáristky Leslye Headland představuje v hlavních rolích herecká esa jako je Isla Fisher, Kirsten Dunst, James Marsden a Lizzy Caplan. Tři nejlepší kamarádky Regan, Gena a Katie jsou naprosto pobouřené, když zjistí, že jejich kamarádka Becky, která je sice milá, ale trpí nadváhou a vždycky byla terčem posměchu, se bude vdávat jako první z party. Gena a Katie jsou pořád single a Regan se snaží přinutit svého kluka, s kterým chodí už čtyři roky, aby ji konečně požádal o ruku. Becky své kamarádky požádá, aby jí šly za družičky, ty se však svého úkolu zhostí po svém a rozlučka se svobodou se jim poněkud vymkne z rukou. Nic objevného ani v zásadě originálního, prostě taková spíše průměrná komedie pro holky všeho věku o tom, že život je někdy ještě víc nevyzpytatelný než ony samy.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 16:9
Zvuk: česky DD 5.1 / anglicky DD 5.1

Titulky: české
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 20. března 2013.

Originální trailer filmu Holky na tahu

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY