Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 1. 3. 2013 - 7. 3. 2013

TV tipy: Debutující Spielberg, oscarová Bullock a další kousky

Vydáno: 01.03.2013 12:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Aktuální televizní tipy sice nenabízí žádnou zásadní záležitost, velmi příjemné a povedené kousky se v nich ovšem najdou. Uvidíte třeba oscarovou Sandru Bullock, debutujícího Stevena Spielberga nebo legendární mrazivý horor.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Zrození šampiona Zrození šampiona (The Blind Side) (pátek 1. 3., Nova, 20.20 - 22.40)
Vysoce hodnocené sociální drama rozhodně není nikterak originální a jde vlastně o jeden velký doják. Režisér a scenárista John Lee Hancock ho ale zvládl natočit tak, že si většinu diváků i odborníků získal. Jeho devízami jsou hlavně silný příběh založený na skutečné události, zručná režie a hlavně oscarová Sandra Bullock v titulní roli. Té pak velmi slušně přihrávají třeba Kathy Bates nebo Quinton Aaron. Pokud překousnete typicky kýčovité hollywoodské hodnoty a silný náboženský akcent, nebude vám snad ani vadit předvídatelnost příběhu a dost možná uroníte i nějakou tu slzičku.
Synopse: Michael (Quinton Aaron) nemá rodinu, je bezprizorní a vyrůstá na ulicích v Memphisu. Jednoho dne se setká s dobře situovanou Leigh (Sandra Bullock), která se rozhodne vzít si ho k sobě domů a pod svá ochranná křídla. Najde v něm dalšího syna a přesvědčí ho i o tom, že v něm dřímá velký fotbalový talent. Jeho vzestup ke slávě tak začíná.
Zajímavost: Ve filmu se objeví v rolích sebe sama spousta známých amerických fotbalových trenérů.
Oficiální trailer filmu Zrození šampiona

Český plakát filmu Tichá dohoda Tichá dohoda (The Arrangement) (pátek 1. 3., ČT2, 21.40 - 23.40)
U nás prakticky neznámý snímek Elii Kazana je velmi silnou kritikou tehdejší společnosti. Vyniká hlavně excelentními hereckými výkony Kirka Douglase, Faye Dunaway, Deborah Kerr a Richarda Boonea a silným scénářem, který leckoho donutí k zamyšlení. Mrzí snad jen určitá dramaturgická roztříštěnost, lehce delší stopáž a občas nezajímavá režie. Pro milovníky hollywoodské klasiky ale jde takřka o povinnost.
Synopse: Eddie Anderson (Kirk Douglas) je potomkem řeckých emigrantů, který už ale celý život prožil v USA. Tam se mu splnil onen kýžený americký sen - má práci, která ho naplňuje, pohlednou manželku, vilu s bazénem a pochopitelně i tučné konto v bance. Přesto ale není vnitřně spokojen, nedokáže ovšem určit konkrétní důvod, proč tomu tak je. Pokusí se tedy něco změnit.
Zajímavost: Ve své autobiografii Kazan přiznal, že s Douglasovým výkonem nebyl nikdy spokojen a mrzelo ho, že původně zvažovaný Marlon Brando roli odmítl.
Originální trailer filmu Tichá dohoda

Český plakát filmu Vymítač ďábla Vymítač ďábla (The Exorcist) (pátek 1. 3., Nova Cinema, 22.10 - 00.20 / sobota 2. 3., 02.35 - 04.35)
Klasický, kontroverzní a dodnes mrazivý horor jednoznačně zaujme temnou a velmi sugestivní atmosférou. Režírující William Friedkin vše natočil způsobem, který bere dech a díky tomu to celé vypadá, jako bychom skutečně sledovali záznam reálných událostí. Famózní je i výkon malé Lindy Blair, vedle níž se rozhodně neztratili Ellen Burstyn, Max von Sydow nebo Jason Miller. V druhém plánu snímek nabízí úvahu o smyslu náboženství jako takového a o existenci absolutního zla ve světě. Přidejte si ještě vynikající hudbu a Oscarem oceněný zvuk a dostanete jeden z nejzásadnějších žánrových příspěvků vůbec.
Synopse: Dvanáctiletá Reagan (Linda Blair) žije se svou matkou (Ellen Burstyn) ve Washingtonu. Jednoho dne se u ní začnou objevovat symptomy projevující se abnormální silou, schopností levitovat a dost vulgární mluvou. Doktoři si nevědí rady a ocitají se v úzkých. Zoufalá matka tak zkontaktuje faráře Damiana (Jason Miller), který je zpočátku skeptický a návštěvu u děvčete vykoná jen ze slušnosti. Ani náhodou netuší to, že se právě pouští do nejtěžšího boje ve svém životě.
Zajímavost: V průběhu natáčení zemřeli čtyři lidé.
Originální trailer filmu Vymítač ďábla

Plakát filmu Angel-A Angel-A (Angel-A) (sobota 2. 3., Nova Cinema, 23.40 - 01.20)
Nejednoznačně přijatá romantická fantasy komedie Luca Bessona vsází především na nádherné pařížské scenérie nasnímané černobílou kamerou, což jim dodává zvláštní kouzlo. Vedle toho v hlavě utkví výborná a dlouhonohá Rie Rasmussen, která tvoří s Jamelem Debbouzem zajímavou a poměrně fungující dvojici. Scénář je ovšem plný klišé a dialogů, které ne každému sednou. Pokud si vás tvůrci získají, odnesete si nejspíš hluboký zážitek. Tohle za zkoušku stojí.
Synopse: Gangster André (Jamel Debbouze) má dluhy, kam se podívá a nelítostní vymahači jsou mu v patách. Jediným řešením se zdá být sebevražda. Na místě, kde ji chce spáchat, ale není sám - potkává tu dívku Angelu (Rie Rasmussen), která se chystá udělat to samé. André ji zachrání a vděčná dívka je pro něj schopna udělat cokoli. Muž prozradí svá trápení a k jeho velkému údivu ho zachráněná zbaví všech dluhů. Z jakého důvodu to učinila?
Zajímavost: Debbouze je ve skutečnosti o pouhých třináct centimetrů menší než jeho kolegyně, v hodně scénách tak potřebný rozdíl způsobovaly přistavené schody nebo podpatky u lodiček.
Originální trailer filmu Angel-A

Plakát filmu Volba Volba (Hak se wui) (neděle 3. 3., ČT2, 00.20 - 01.55)
V našich televizích raritní ukázka práce hongkongského režiséra Johnnieho To potěší hlavně fanoušky asijské kinematografie. Asi jen ti ocení precizní režii, výborné výkony u nás neznámých tváří a poměrně sofistikovaný scénář, který se zpočátku záměrně tváří dost triviálně a plytce. Vadou na kráse tak pro někoho může být snad jen fakt, že jde o gangsterku, v níž se dost času povídá a akce je spíše podružná. Nebudete-li čekat žádný zázrak, mohli byste se o víkendové noci slušně pobavit.
Synopse: Jeden z hongkongských gangů hledá svého vůdce. Kandidáti jsou dva a pro úspěch dělají všechno možné - snaží se přesvědčit své soukmenovce a vymýšlí na sebe různé podrazy. V této hře se servítky neberou a vyhrát ji může jen ten, kdo má odolnější nervy a ničeho se neštítí. Je tedy jasné, že se schyluje k závěrečnému střetu dvou osobností.
Zajímavost: Scéná s pojídáním porcelánu je inspirována skutečností.
Originální trailer filmu Volba

DVD obal filmu Nějak se to komplikuje Nějak se to komplikuje (It´s Complicated) (neděle 3. 3., Prima Family, 20.15 - 22.55)
Zřejmě nejslabší počin režisérky Nancy Meyers je víceméně příjemnou romantickou komedií. Nedostatky scénáře, který je předvídatelný a plný klišé, částečně kompenzuje povedený casting, v němž excelují Meryl Streep, Alec Baldwin a Steve Martin. Nenáročná jednohubka pobaví a potěší spíše ženy a starší ročníky, jejichž trápení se tu pokouší s nadhledem řešit. Neškodná záležitost, která z hlavy rychle vyšumí, je ideální na víkendový večer.
Synopse: Jane (Meryl Streep) má tři děti, prosperující restauraci a přátelský vztah s exmanželem Jakem (Alec Baldwin), kterému už odpustila, že ji kdysi podváděl s mladší kolegyní. Na oslavě synovi promoce se jim ale věci poněkud vymknou z rukou a oni zavzpomínají na staré časy se vším všudy. V tu chvíli si Jane, kterou současně nahání i bytový architekt Adam (Steve Martin), uvědomí, že vlastně podvedla tu, kvůli níž byla odkopnuta. Všechno se tak začíná dost komplikovat.
Zajímavost: Baldwin později přiznal, že ve scéně, kde je zcela nahý, ho zastupoval dublér.
Oficiální trailer filmu Nějak se to komplikuje

Plakát filmu Mé druhé já Mé druhé já (The Brave One) (neděle 3. 3., Nova Cinema, 21.50 - 00.00 / pondělí 4. 3., 00.55 - 02.55)
Zdánlivě banální thriller o pomstě posouvají do nadprůměru fantastická Jodie Foster, která jde své postavě až na dřeň a nezůstává v jedné poloze a režírující Neil Jordan, jenž ví, kdy děj oživit rychlejším střihem nebo neobvyklým úhlem kamery. Navíc tu jsou i další velmi dobří herci (mimo jiné Terrence Howard), kteří s hlavní představitelkou drží krok. Kromě již mnohokrát viděného příběhu tak mohou někomu vadit také lehce alibistické voiceovery.
Synopse: Moderátorka jednoho z newyorských rádií Erica (Jodie Foster) miluje svého snoubence a užívá si momentálního životního štěstí. To se změní v okamžiku, kdy jsou při jedné z procházek napadeni, ona je těžce zraněna a on dokonce umírá. Zdrcená žena se jakž takž uzdraví a začne bloudit nočními ulicemi ve snaze vypátrat muže, kteří jsou za vše zodpovědní. Její konání navíc přerůstá rámec zákona a své zraky na ni upírá celé město. Po její stopě se vydává detektiv Mercer (Terrence Howard), který ji chce přesvědčit, aby všeho nechala. Dokáže to?
Zajímavost: Terrence Howard se na roli připravoval s veteránem newyorské policie, který ho naučil i správně mluvit a chodit.
Oficiální trailer filmu Mé druhé já

Plakát filmu Final Fantasy VII: Advent Children Final Fantasy VII: Advent Children (Final Fantasy VII: Advent Children) (pondělí 4. 3., ČT2, 00.00 - 01.40)
Animované akční sci-fi udělá radost především těm, kteří dobře znají počítačovou hru, z níž vychází. Děj je totiž komplikovaný a uvádí na scénu mnoho postav, v nichž se neznalec brzy ztratí. Ve druhé polovině se snímek mění v jednu velkou akci, kterou plně ocení opět jen ti, kteří s ní mají zkušenost z monitorů nebo obrazovek. Režírující dvojka Tetsuya Nomura a Takeshi Nozue nezapomněla ani na výtvarnou a technickou stránku, proti které nelze mít větších výtek. Tohle je zkrátka ryze fanouškovská záležitost.
Synopse: Od chvíle, kdy se na troskách Midgaru obnovil světový mír, uplynuly dva roky. Nyní se ale začíná šířit zákeřná choroba, která by lidstvu mohla zasadit definitivní ránu. Cloud, který se zřekl života hrdiny a chtěl trávit čas sám, se tak musí v zájmu všech znovu postavit svým nepřátelům.
Zajímavost: Tvůrci filmu neměli s natáčením žádné zkušenosti, oba vytvářeli pouze herní animace.
Originální trailer filmu Final Fantasy VII: Advent Children

Plakát filmu Sugarlandský expres Sugarlandský expres (The Sugarland Express) (pondělí 4. 3., ČT2, 21.50 - 23.35)
Oficiálně celovečerní debut slavného Stevena Spielberga se u nás takřka nevysílá. Nejde o jeho nejlepší dílo, za vidění ale rozhodně stojí. Jednoduchý příběh paradoxně trochu kazí právě sám režisér, který se mnohdy zbytečně uchyluje k přílišnému "umění", než aby nechal scény efektně plynout za sebou. Někomu vadí i určitá žánrová nevyhraněnost. Na druhou stranu se snímek pyšní zajímavým scénářem, sympatickými postavami a výtečnými výkony zvolených herců, mezi nimiž je suverénně nejznámější Goldie Hawn. Nepropásněte jedinečnou příležitost vidět začátky filmařské legendy.
Synopse: Lou Jean (Goldie Hawn) pomohla svému manželovi s útěkem z vězení, protože potřebuje, aby se k ní přidal a pomohl jí udržet jejich malého synka a ochránit ho tak před adopcí. Je před nimi dlouhá cesta napříč Amerikou s mnoha policisty v patách. Zdá se, že není cesty zpět.
Zajímavost: První film, který využívá švenkovou kameru uvnitř auta.
Originální trailer filmu Sugarlandský expres

Plakát filmu Stahující se smyčka Stahující se smyčka (Tightrope) (pondělí 4. 3., Nova Cinema, 22.05 - 00.15 / úterý 5. 3., 01.05 - 03.00)
Temné kriminální drama stojí do značné míry na charismatu Clinta Eastwooda, který zde ztvárňuje jednu z nejméně jednoznačných postav své kariéry. Režisér Richard Tuggle dodává solidní a působivou atmosféru, v níž si divák nemůže být ničím jistý. Nechybí ani potřebné napětí. O to větší škoda, že zakončení příběhu odpovídá době vzniku a je spíše tuctové, popírá vše, co tvůrci rozehráli a budovali a sklouzává do béčkových vod. Naštěstí to ale celkový dojem zásadně nekazí.
Synopse: Policista Wes Block (Clint Eastwood) vyšetřuje zákeřné vraždy mladých žen. Sám ovšem vede podivínský a zhýralý život a vyhledává prostitutky, které se nebrání perverznějším choutkám. Netuší ani to, že je součástí vrahova plánu a důkazy nalezené na místech činu čím dál více směřují k jeho osobě. Dokáže detektiv odhalit pachatele dřív, než mu to bude znemožněno?
Zajímavost: Blockovu dceru hraje skutečná Eastwoodova dcera Alison.
Originální trailer filmu Stahující se smyčka

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • (Václav Špecián, 01.03.2013 12:32) Reagovat

    je se na co těšit

  • (Mira Brabec, 01.03.2013 20:28) Reagovat

    Sugarlandský expres

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Temný případ - Night Country (05.12.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Vymítač ďábla: Znamení víry (15.10.2023 13:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu