Také Bale chce vystoupit na Mount Everest

Vydáno: 20.02.2013 07:18 - Simona Knotková | foto: Warner Bros. Entertainment Inc.

Filmů o Mount Everest není nikdy dost. Po tom prvním s Tomem Hardy v obsazení se aktuálně plánuje také druhý, tentokrát s Christianem Balem. Připraveni na další souboj herců?
Už minulý rok se proti sobě postavili jako Bane a Batman v završení batmanovské trilogie Christophera Nolana. Nyní jsou na obzoru další dva projekty, ve kterých by se opět měli stát konkurenty, tedy aspoň teoreticky. Řeč je o Tomu Hardymu a Christianu Baleovi a snímcích a Everest.
O tom s Dougem Limanem na režijním postu a Tomem Hardym jako hlavní hvězdě, jste se u nás mohli dočíst už v září minulého roku. Podle aktuálních informací to ovšem není pouze Sony, které má svůj hledáček na tomto horském velikánovi. Do hry nově vstupuje také Universal a Working Title se svým Everestem. A potencionálním Christianem Balem v hlavní roli.
Příběh "Everestu číslo dvě" zní přece jenom o něco dramatičtěji. Oproti prvnímu filmu odehrávajícím se ve dvacátých letech minulého století se nyní přesuneme o sedmdesát let později, do roku 1996, ve kterém při výstupu na největší horu světa došlo k tragické události. Tři horolezecké skupiny se dostaly do velké sněžné bouře a osm z jejich členů zemřelo.
Scénář bude vycházet z rozhovorů a biografií přeživších a režie se má v tomto případě zhostit islandský tvůrce Baltasar Kormákur, v minulostí se podílející například na thrilleru Kontraband. Pokud se oběma snímkům skutečně podaří úspěšně vstoupit do produkce, je dost možné, že jeden ze snímků svůj titul nakonec pozmění.
Kterému Everestu osobně fandíte víc vy?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY