Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 22. 2. 2013 - 28. 2. 2013

TV tipy: Premiérová filmová všehochuť

Vydáno: 22.02.2013 13:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Lionsgate

Příjemně namíchaný je tento týden náš televizní výběr. Ve velkém množství premiér se objevují třeba komiksový trhák, komorní thriller, romance a napínavé kriminálky. Vedle toho se těšte i na anime nebo postapokalyptickou Cestu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Na odstřel Na odstřel (State of Play) (sobota 23. 2., Prima Family, 20.15 - 22.55)
Poměrně zdařilé kriminální drama převádí původně britský originál do amerických kulis a stojí na vynikajícím obsazení, jemuž kraluje Russell Crowe. O chloupek za ním zůstávají nevýrazný Ben Affleck, krásná Rachel McAdams, standartně dobrá Helen Mirren nebo Robin Wright. Režírující Kevin MacDonald dodává svěží tempo, neokoukané postupy a slušnou atmosféru. Film tak doplácí zejména na příliš dějových linií, postav, rozporuplný závěr a přehnanou délku. Pořád ale jde o povedený remake.
Synopse: Zkušený reportér Cal (Russell Crowe) zpracovává materiál o vraždě narkomana a poslíčka s pizzou. Když najde souvislost tohoto činu se smrtí asistentky vlivného kongresmana Collinse (Ben Affleck), začne tušit, že tady jde o něco většího. Brzy zjišťuje, že někomu politik vadí a chce ho zdiskreditovat a tím pádem zapříčinit jeho odchod. Celou věc navíc komplikuje fakt, že Cal a Collins jsou dlouholetí přátelé. Dokáže novinář i v tomto případě zůstat objektivní?
Zajímavost: Kvůli rozdílu mezi novinářským a politickým světem se scény s Affleckem natáčely digitální kamerou.
Originální trailer filmu Na odstřel

Plakát filmu X-Men Origins: Wolverine X-Men Origins: Wolverine (X-Men Origins: Wolverine) (sobota 23. 2., Prima Family, 22.55 - 01.10 / neděle 24. 2., Prima Cool, 16.15 - 18.30)
Snímek navazující na slavnou trilogii je přijímán rozporuplně. Režírující Gavin Hood totiž rezignoval na psychologii postav a propracovaný děj a natočil spíše akční oddechovku, která je plná efektů a triků. Scénář tu vskutku nefunguje a má hodně nedostatků, což fandy celé ságy určitě nepotěší. Hodně toho zachraňují charismatický Hugh Jackman v titulní roli a skvělý záporák Liev Schreiber, který ale zase nemá tolik prostoru, kolik by potřeboval. Ke sledování je tak třeba přistoupit s velkou dávkou tolerance a bez větších očekávání. Milovníci akčních výplachů budou ovšem nadšeni.
Synopse: Film se vrací do dob, kdy začínala Wolverinova (Hugh Jackman) hrdinská kariéra, kterou nejvíce ovlivnila tragická smrt jeho osudové lásky. Hned poté se zapojil do tajného vládního projektu Weapon X. Tady se seznamuje s mnoha lidmi, mezi nimi také s Victorem Creedem alias Sabretoothem (Liev Schreiber), s nímž později svede svůj nejtěžší životní souboj.
Zajímavost: Natáčení provázely velké spory mezi režisérem a dozorujícím studiem, čemuž výsledek tak trochu odpovídá.
Originální trailer filmu X-Men Origins: Wolverine

Plakát filmu Půlnoc v zahradě dobra a zla Půlnoc v zahradě dobra a zla (Midnight in the Garden of Good and Evil) (sobota 23. 2., Nova Cinema, 23.50 - 02.30)
V našich televizích skoro nevysílané a neprávem opomíjené kriminální drama možná nepatří k tomu nejlepšímu, co legendární Clint Eastwood natočil a doplácí na přehnanou stopáž, za vidění ale určitě stojí. Vyniká tajemnou atmosférou, záměrně pomalým tempem a solidním obsazením, v němž uvidíte třeba Kevina Spaceyho nebo Johna Cusacka. Zaujme také výborná hudba Lennieho Niehause. Jeden z nejvíce nedoceněných snímků slavného režiséra se vyplatí vidět, ať už si na něj posléze uděláte názor jakýkoli.
Synopse: Newyorčan John Kelso (John Cusack) přijíždí do městečka Savannah, kde má napsat o exkluzivní a elegantní vánoční párty. Místo toho se ale ocitá ve víru zločinu, neboť se setkává s případem vraždy, v níž obchodník se starožitnostmi Jim (Kevin Spacey) zastřelil svého mladšího milence Billyho (Jude Law). Kelso se rozhodne o celé záležitosti napsat knihu a při její realizaci se seznamuje s těmi nejbizarnějšími lidmi, jaké kdy potkal.
Zajímavost: Film vychází ze skutečných událostí a Eastwood velmi dbal na to, aby reálie byly stejné.
Originální trailer filmu Půlnoc v zahradě dobra a zla

DVD obal filmu Pohřben zaživa Pohřben zaživa (Burried) (neděle 24. 2., Prima Family, 01.10 - 03.10)
Thriller režiséra Rodriga Cortése vychází z originálního nápadu a zaujme především precizní atmosférou. Ostudu nedělá ani Ryan Reynolds, na němž film stojí a jemuž lze věřit úplně vše. Nechybí také několik emočně silných momentů a výrazně potěší mrazivý a realistický závěr. Kameny úrazu pak jsou natahovaná stopáž a místy nelogický scénář, jehož děravost chvílemi bije do očí. Přesto jde o zajímavý a napínavý snímek.
Synopse: Paul Conroy (Ryan Reynolds) je civilním pracovníkem v Iráku, který je jednoho dne unesen a uvězněn v rakvi hluboko v podzemí. K dispozici má pouze mobilní telefon a pár dalších věcí, s jejichž pomocí se pokouší všemožně probojovat ven. S postupem času mu dochází síly i vzduch a začíná to s ním vypadat špatně. Dočká se na poslední chvíli nějaké záchrany?
Zajímavost: Pro natáčení bylo použito sedm rakví.
Oficiální trailer filmu Pohřben zaživa

Plakát filmu Zakletý v čase Zakletý v čase (The Time Traveler´s Wife) (neděle 24. 2., Nova, 13.20 - 15.15)
Překvapivě vydařené romantické sci-fi drama umně balancuje na hranici obou žánrů, aniž by se k jednomu výrazně přiklonilo, což v je v tomto případě jedině dobře. Režírující Robert Schwentke navíc tvoří skvělou a příhodnou atmosféru, zapojuje výbornou kameru a vsází na jednoduchý, leč účinný příběh. Také chemie mezi ústřední dvojkou v podání Erica Bany a Rachel McAdams funguje, takže z tohoto hlediska si není nač stěžovat. Výrazným záporem snad je jen konec, v němž se tvůrci lehce ztratili. Jednoznačně ale příjemná romantika na víkendové odpoledne.
Synopse: Clare (Rachel McAdams) je po celý život zamilovaná do Henryho (Eric Bana) a věří, že jsou si souzeni. Zásadním problémem je ovšem to, že Henry trpí velmi vzácnou genetickou anomálií, která způsobuje, že se neustále přesouvá v čase do minulosti a budoucnosti bez jakékoli kontroly. Přesto se Clare vší silou snaží vybudovat normální život, který by prožila se svou láskou.
Zajímavost: Snímek byl kompletně natočen v Kanadě.
Oficiální trailer filmu Zakletý v čase

Plakát filmu Dveře v podlaze Dveře v podlaze (The Door in the Floor) (neděle 24. 2., Prima Love, 20.15 - 22.50)
Velmi příjemné komediální drama je věrnou adaptací románu Johna Irvinga. Režisér Tod Williams vsadil na rozvláčné tempo, působivou kameru a neuchopitelnou atmosféru. Pohlídal si i casting, v němž excelují Jeff Bridges a Kim Basinger. Někoho možná odradí fakt, že se toho ve snímku moc neděje a že je lehce depresivní. Na druhou stranu tvůrci vše odlehčují ironickým a černým humorem. Nejlepší příklad typického filmu ze života.
Synopse: Známý autor dětských knih Ted Cole (Jeff Bridges) prožil tragickou událost, která se dotkla i jeho ženy Marion (Kim Basinger). Kdysi šťastné manželství tak prochází hlubokou krizí, jejímiž důsledky jsou deprese a nevěry. Roli jakéhosi "usmiřovače" sehraje překvapivě mladý asistent (Jon Foster), jehož si Ted na léto najme.
Zajímavost: Jon Foster shodil kvůli filmu deset kilogramů.
Originální trailer filmu Dveře v podlaze

Plakát filmu Moře lásky Moře lásky (Sea of Love) (neděle 24. 2., Barrandov, 22.50 - 01.00)
Zajímavý a poměrně vydařený krimithriller spoléhá hlavně na výborného Al Pacina v titulní roli, který ho táhne i ve slabších chvílích. Režie Harolda Beckera je spíše rutinní a nepochopitelně netlačí na erotické jiskření, které je pro příběh klíčové. I z toho důvodu nefunguje chemie mezi ústředním představitelem a Ellen Barkin tak, jak by měla. Škoda také přílišné snahy o happyend, která působí nepatřičně. Na druhou stranu potěší solidní atmosféra, skvělý John Goodman ve vážné poloze a napětí, které vydrží po celou dobu.
Synopse: Policisté Frank Keller (Al Pacino) a Teri Sherman (John Goodman) jsou pověřeni vyšetřováním vražd několika mužů, kteří měli společného mimo jiné i to, že si podali veršovaný inzerát v seznamce časopisu pro svobodné. Detektivové tak učiní také a doufají, že se ledy pohnou. Jednou z žen, které jim odpoví, je blonďatá prodavačka Helen (Ellen Barkin). Ta zaujme Franka víc, než by bylo zdrávo a jindy klidný vyšetřovatel ztrácí nadhled a nechá se ovládat vášní a city. Jenomže k Helen ukazuje čím dál víc indicií a je dost možné, že právě ona je tím vrahem, kterého hledají.
Zajímavost: Před tímto filmem měl Al Pacino čtyřletou pauzu.
Originální trailer filmu Moře lásky

Plakát filmu Vexille 2077 Vexille 2077 (Vexille: 2077 Nihon sakoku) (pondělí 25. 2., ČT2, 00.30 - 02.20)
Počítačově animované japonské akční sci-fi zaujme hlavně precizní technickou stránkou a vynikajícím soundtrackem z dílny Paula Oakenfolda, které místy berou dech. Nemile překvapí absence lepšího scénáře, který je povrchní a popírá svou vlastní vnitřní logiku. Režisér Fumihiko Sori tak až příliš spoléhá na vizuální stránku a úplně pomíjí fakt, že u podobných snímků divák rád přemýšlí a očekává nějaký přesah. Uniknout pozornosti by ale tento kousek neměl už jen z důvodu zajímavé a možná pravdivé vize budoucnosti. Fandové anime ale budou spíše zklamáni.
Synopse: V roce 2077 je to přesně deset let, kdy Japonsko vystoupilo z OSN. Celý ostrov je od té doby obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Ve světě se začínají šířit fámy o tom, že právě Japonsko pracuje na vývoji ultimátní zbraně, jež může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Proto je na místo poslána tajná vojenská jednotka SWORD, které velí dívka jménem Vexille.
Zajímavost: V roce 2008 získal snímek na Philadelphském filmovém festivalu cenu za nejlepší animovaný film.
Oficiální trailer filmu Vexille 2077

Plakát filmu Ronin Ronin (Ronin) (úterý 26. 2., ČT2, 22.15 - 00.10)
Oldschoolová akční krimi vděčí za svůj výsledek zejména režírujícímu Johnu Frankenheimerovi, který nikam nespěchá a zajímavý děj posouvá vpřed hlavně adrenalinovými a precizně zvládnutými akčními scénami, v nichž vynikají automobilové honičky. Zaujme také na žánr až neskutečné obsazení (Robert De Niro, Jean Reno, Stellan Skarsgård, Natascha McElhone, Jonathan Pryce, Sean Bean a bonusem pro našince budiž i Jan Tříska), na které radost pohledět. Zklame jen nastavovaný závěr.
Synopse: Po studené válce vznikly skupiny nájemných profesionálů, kteří přišli o místa v tajných službách. Říká se jim roninové a právě teď se scházejí ve Francii, kde mají ukradnout kufřík s neznámým obsahem. Jelikož ale nejsou jedinými zájemci o zásilku, musí všichni roninové spolupracovat, aby dovedli vše do zdárného konce a nepřišli o život. Mohou si však vzájemně věřit?
Zajímavost: Ronin je japonský termín, který pojmenovává samuraje bez pána.
Originální trailer filmu Ronin

Plakát filmu Cesta Cesta (The Road) (středa 27. 2., Barrandov, 22.45 - 00.55)
Těžce depresivní drama talentovaného Johna Hillcoata vychází z literární předlohy Cormaca McCarthyho a zaujme právě hutnou a bezvýchodnou atmosférou, vizí postapokalyptické budoucnosti a perfektní hudbou Nicka Cavea. Jednoznačným plusem je i obsazení Vigga Mortensena do hlavní role. Tomu pouze přihrávají třeba Charlize Theron, Robert Duvall nebo Guy Pearce. Škoda, že scénář je takřka doslovnou adaptací knihy a nedisponuje více náznaky a postrádá větší emoce. Někomu bude vadit i extrémně pomalé tempo.
Synopse: Před deseti lety byl z neznámých příčin zničen svět. Miliony lidí zemřely a ti ostatní pomalu ztrácejí naději. Právě za tou se vydávají Muž (Viggo Mortensen) a Chlapec (Kodi Smit-McPhee) na jižní pobřeží Země. Svůj skromný majetek si vezou v nákupním vozíku vybaveném zpětným zrcátkem. Jediným zdrojem radosti jsou pro ně občasné nálezy jídla a pití. Na cestě se setkávají s podobně postiženými lidmi, před nimiž se musí mít na pozoru.
Zajímavost: Rozpočet filmu byl dvacet milionů dolarů.
Oficiální trailer filmu Cesta

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu