Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 8. 2. 2013 - 14. 2. 2013

TV tipy: Méně známá, opomíjená a akční dramata

Vydáno: 08.02.2013 17:33 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: United Artists

Již třetí týden po sobě převažují v našem televizním výběru dramata. Tentokráte se dostává i na ta méně známá nebo podceňovaná a neprávem opomíjená. Vedle Coppolova Cotton Clubu tak čekejte třeba akční Království nebo Zónu smrti.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Cotton Club Cotton Club (The Cotton Club) (pátek 8. 2., ČT2, 21.45 - 23.50)
Pozapomenuté kriminální drama Francise Forda Coppoly doplácí hlavně na nevyrovnané tempo, přílišnou délku a nevýrazného Richarda Gera v titulní roli. Na druhou stranu tu jsou povedená retroatmosféra, pár výborných přestřelek a zajímavé hudební scény. Potěší také Bob Hoskins, Diane Lane nebo začínající Nicolas Cage. Snímek, jenž se chlubí i dvěma nominacemi na Oscara, tak doporučuji hlavně k doplnění filmografie slavného tvůrce.
Synopse: Newyorský Cotton Club je známý jazzový bar v Harlemu, zároveň je i místem, kde se v období prohibice setkávají ti nejvlivnější lidé z podsvětí. Hudebník Dixie Dwyer (Richard Gere) tu jednou zachrání jednomu z mafiánů život, zároveň se ale zamiluje do jeho milenky. Tím se pochopitelně dostane do velkých problémů.
Zajímavost: Jediný Coppolův film, který byl nominován na Zlatou malinu.
Originální trailer filmu Cotton Club

Plakát filmu Neporazitelný: Vykoupení Neporazitelný: Vykoupení (Undisputed III: Redemption) (pátek 8. 2., Prima Cool, 22.25 - 00.20 / sobota 9. 2., 03.15 - 07.10)
Přiznané a poctivé béčko, které si na nic nehraje, servíruje divákovi jednu brilantní bitku za druhou a dává zavzpomínat na doby, kdy podobné filmy byly v módě. A absolutně nevadí, že režírující Isaac Florentine nezvládá všechny klidné scény. Vše nahrazuje výtečnou akcí, která vyniká nápaditou choreografií. Vyplatila se také sázka na hlavní představitele, kteří sice hrát moc neumí, bojová umění ale ovládají na jedničku, podle čehož vše také vypadá. Ze známějších tváří tak uvidíte jen Scotta Adkinse. Tohle je čistě fanouškovská záležitost, u níž se chyby s nadhledem přecházejí.
Synopse: Vězeňské zápasy byly vždy v oblibě, neboť na nich podsvětí snadno vydělávalo. Není tedy divu, že teď se do jedné z věznic sjíždějí ti nejlepší z nejlepších, kterým je za vítězství přislíbena svoboda. Jedním z nich je i král ruských zápasníků Yuri Boyka (Scott Adkins), jehož motivuje i možnost pomstít se dávnému nepříteli.
Zajímavost: Na Action Festu získal snímek cenu za nejlepší režii a bojovou choreografii za rok 2010.
Originální trailer filmu Neporazitelný: Vykoupení

Plakát filmu Království Království (The Kingdom) (sobota 9. 2., Prima Family, 01.15 - 03.10)
Syrové a v rámci možností realistické akční drama vděčí za svůj výsledek především osobě režiséra Petera Berga. Ten snímku dodal potřebný moderní look, skvěle se popasoval s výborně napsanými dialogy, úspěšně se vyhnul několika klišé a poradil si i s nabušenou akcí, z níž je adrenalin přímo cítit. V hlavních rolích navíc excelují Jamie Foxx, Chris Cooper a Jennifer Garner. K dobru budiž přičteno i stále aktuální blízkovýchodní téma. Vadou na kráse tak zůstává hlavně zvláštní a rozporuplně přijímaný závěr.
Synopse: Tým vedený speciálním agentem FBI Ronaldem (Jamie Foxx) má za úkol najít a zlikvidovat jednu z teroristických buněk sídlících v saúdskoarábijském Rijádu. Přímo na místě se pak všichni dozvídají pravdu o bombovém útoku na Američany, která je mnohem horší, než si dovedli představit. Věřit tak nemůžou vůbec nikomu a rázem se ocitají v konflitku, který je skoro jistě bude stát život.
Zajímavost: Jennifer Garner při natáčení ve vysokých teplotách dvakrát zkolabovala.
Originální trailer filmu Království

Plakát filmu Poslední pevnost Poslední pevnost (The Last Castle) (neděle 10. 2., Nova Cinema, 20.00 - 22.20)
Malinko podceňované drama vyniká jednoznačně výborným obsazením, jemuž vévodí charismatický Robert Redford a James Gandolfini, jenž brilantně vystřihl slizkého záporáka. Za zmínku určitě stojí i velmi dobrý Mark Ruffalo. Jednoznačným kladem je i to, že charaktery nejsou černobílé a mají poměrně propracovanou psychologii. Nejslabším článkem tak zůstává režírující Rod Lurie, který jede až příliš na jistotu a hodně spoléhá právě na herce. I díky absenci odvahy se mu nedaří vytvořit ta správná atmosféra a chybí tu také nějaká zapamatovatelná scéna. Přesto jde o příjemnou večerní jednohubku.
Synopse: Bývalý tříhvězdičkový generál Eugen Irwin (Robert Redford) vědomě neuposlechl rozkaz na jedné z misí, za což byl odsouzen na deset let vězení. Brzy zjistí, že věznici, kde si odpykává svůj trest, až příliš tvrdě řídí plukovník Winter (James Gandolfini), jemuž drsnější zacházení s chovanci absolutně nevadí. Je jasné, že Irwin si něco podobného nenechá líbit a okamžitě si tak získává sympatie ostatních. Winterovi se tedy situace pomalu vymyká z rukou.
Zajímavost: Redford měl problémy naučit se správně salutovat, jednu scénu kvůli tomu musel točit dvacetkrát.
Originální trailer filmu Poslední pevnost

Plakát filmu Purpurové řeky Purpurové řeky (Les rivières pourpres) (neděle 10. 2., Nova, 22.15 - 00.10)
Zdařilý atmosférický kriminální thriller zaujme slušnou porcí napětí. Režisérovi Mathieu Kassovitzovi se povedlo také obsazení, v němž ze známých tváří uvidíte Jeana Rena a Vincenta Cassela. V tomto případě je jen dobře, že se tvůrci nevyhýbají brutalitě a spácháné zločiny zobrazují dost detailně. K celkovému zážitku přispívá i hudba Bruna Coulaise. Pokud neznáte knižní předlohu, snímek si víceméně užijete. Dojem tak zásadně kazí jen hloupá závěrečná pointa.
Synopse: Poklidné městečko ve francouzských Alpách šokuje nález těla muže, které je zohaveno a zavěšeno na skále. Zločin přijíždí vyšetřit pařížský komisař Pierre Niemans (Jean Reno), po pachateli ale souběžně pátrá i místní policista Max (Vincent Cassel). Brzy se ovšem objevují další mrtví a začíná být jasné, že někdo hraje s policií hru na kočku a myš. Stopy vedou až na uznávanou univerzitu, která dlouhá léta ovlivňuje životy lidí v izolovaném horském údolí. Opravdu se vrah skrývá tam?
Zajímavost: Vincent Cassel si při natáčení jedné z bitek zlomil nos.
Originální trailer filmu Purpurové řeky

Plakát filmu Imigranti Imigranti (Crossing Over) (neděle 10. 2., Barrandov, 22.45 - 01.00)
Veskrze průměrné drama bohužel řeší tolik příběhů a představuje tolik postav, že zákonitě nevyznívá tak, jak by zřejmě mělo. Režírující Wayne Kramer několikrát dokazuje, že řemeslo ovládá a zejména akčnější scény jsou perfektní. Podařilo se mu sehnat i solidní obsazení (Harrison Ford, Ray Liotta, Ashley Judd, Jim Sturgess a další), které ale nedokáže plně využít. Dvakrát škoda, že působivých momentů je tu málo a většina vyzní do ztracena. Už kvůli závažnému tématu ale snímek za zhlédnutí stojí. Jen od něj mnoho nečekejte.
Synopse: Mozaika několika příběhů sleduje osudy nelegálních přistěhovalců do USA a imigračních úředníků, kteří mají hranice zajišťovat. Je ale možné uhlídat tisíce lidí denně? Mohou se navenek strojení úředníci zachovat občas lidsky? A jaká je vlastně cena za splnění známého amerického snu?
Zajímavost: Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin.
Originální trailer filmu Imigranti

Plakát filmu Zóna smrti Zóna smrti (Saat po long) (neděle 10. 2., Fanda, 22.55 - 00.40)
Hongkongsko-čínský akční thriller udělá radost všem fandům žánru. Režírující Wilson Yip si je totiž dobře vědom, že s chatrným scénářem, který tak tak drží u sebe, nemá šanci uspět a tak vsází na svůj um a noirovým laděním a správným střihem nastoluje potřebné tempo. Body sbírá hlavně vynikajícími akčními scénámi, které mají nezbytnou nápaditou choreografii a baví celou dobu. Vydařil se i casting, v němž excelují legendární Sammo Hung, Jacky Wu a Donnie Yen. Velmi slušná zábava na nedělní večer.
Synopse: Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Chan ovšem ví, že Po za tento čin nikdy potrestán nebude a odchází raději do výslužby. Jeho nástupcem se stává zásadový inspektor Ma (Donnie Yen) pověstný násilnickými sklony. Ten okamžitě případ znovu otevírá a přesvědčí i Chana, aby mu pomohl. Podaří se dvěma policistům rozprášit Poův gang?
Zajímavost: Film původně neměl mít tolik bojových scén, po obsazení Donnieho Yena se ale vše radikálně změnilo.
Originální trailer filmu Zóna smrti

Plakát filmu Jednej správně Jednej správně (Do the Right Thing) (pondělí 11. 2., ČT2, 21.50 - 23.45)
Méně známé komediální drama definitivně proslavilo černošského režiséra Spika Lee. Ten tu svým typickým způsobem poukázal na problém rasismu a okamžitě si vysloužil i oscarovou nominaci za scénář. Potěšující je i to, že film není jednostranný a naopak se snaží ke všem přistupovat stejně. Jeho hlavní devízou je ovšem atmosféra, která skvěle graduje od naprosto pohodové a uvolněné až k hutné a takřka depresivní. Zúčastněným hercům kraluje na Oscara nominovaný Danny Aiello, kterého doplňují kupříkladu John Turturro, John Savage nebo tehdy neznámí Samuel L. Jackson a Martin Lawrence.
Synopse: Roznašeč pizzy Mookie (Spike Lee) si v převážně černošské čtvrti najde paradoxně práci u Italoameričana Sala (Danny Aiello). Všechno probíhá hladce a život je v podstatě bezproblémový až do chvíle, kdy se na scéně objeví jeden ze Salových synů - rasistický Pino (John Turturro). Ten začne rozdmýchávat hodně nepříjemnou a nepřátelskou atmosféru, která neodvratně spěje ke krvavému střetu dvou kultur.
Zajímavost: Film vychází ze skutečných událostí, které se odehrály v jedné z newyorských čtvrtí.
Originální trailer filmu Jednej správně

Plakát filmu Velký útěk Velký útěk (The Great Escape) (úterý 12. 2., Barrandov, 21.50 - 01.10)
Legendární válečný dobrodružný snímek na první pohled zaujme neuvěřitelným obsazením (mimo jiné Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, Charles Bronson, Donald Pleasence). Režírující John Sturges navíc všechny dokázal udržet na uzdě a výsledku dodat potřebné tempo a napětí, které po takřka tři hodiny nepoleví ani na minutku. K tomu si přidejte fantastické akční scény, skvěle napsané postavy a dialogy a velkolepou hudbu Elmera Bernsteina a dostanete jeden z nejlepších a nejinteligentnějších zástupců svého žánru, který má jen velmi málo chyb. Zkrátka typicky chlapská záležitost.
Synopse: Za druhé světové války zřídilo nejvyšší německé velení speciální tábor, kde byli vězněni ti nejproblémovější spojenečtí vojáci. Velitel tábora von Luger (Hannes Messemer) upozorní seniora zajatých důstojníků kapitána Ramseyho (James Donald), že pokusy o útěk jsou marné. Jenomže říkejte to lidem, kteří mají dobrodružství v krvi. Proto vedoucí zajatců Bartlett (Richard Attenborough) navrhuje zorganizovat akci, na jejímž konci bude útěk dvou set padesáti mužů. Všichni se okamžitě pouští do realizace.
Zajímavost: Slavnou motocyklovou honičku vymyslel a prosadil Steve McQueen.
Originální trailer filmu Velký útěk

Plakát filmu Love Love (Lóve) (čtvrtek 14. 2., Barrandov, 23.15 - 01.00)
Velmi slušný slovenský pokus o sociální drama není úplně dokonalý, v rámci možností ale víc než ujde. Režisér Jakub Kroner si vyhrál s atmosférou a Bratislavu představuje jako syrovou a nepřístupnou metropoli, kde se to gaunery jen hemží. Velmi citlivě a účelně pracuje také s kamerou, což je jen ku prospěchu věci. K autentickému dojmu přispívají i fantastičtí a u nás neznámí herci (Michal Nemtuda, Jakub Gogál a Kristina Svarinská), mezi nimiž funguje chemie a uvěřitelně se budují vztahy. Dvakrát škoda klišovitých dialogů a až příliš velkého množství náhod, které je znát zejména ke konci. I přesto si diváckou pozornost tento skromný film jednoznačně zaslouží.
Synopse: Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na bratislavském sídlišti. Ani jeden z nich se nemá špatně, ač je to vykoupeno neustálým strachem z policie. Oba totiž kradou auta. Jednou ale do Maťova života vstoupí studentka Veronika (Kristina Svarinská), do níž se bláznivě zamiluje a okamžitě se chce změnit a všeho nechat. Pravdu jí ale pochopitelně neřekne. Jenomže ta brzy vyjde na povrch.
Zajímavost: Poslední záběr filmu byl také posledním záběrem natáčení a byl dokončen na minutu přesně podle časového plánu.
Originální trailer filmu Love

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nicolas Cage čelí apokalypse (07.03.2024 18:45 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Teaser: Longlegs (03.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- Donnie Yen bude znovu Caine (01.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Norman Jewison (23.01.2024 09:59 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu