Top 20 ČR: Nespoutaný Django podruhé ve vedení

Vydáno: 30.01.2013 09:30 - Alžběta Fridrichová | foto: The Weinstein Company

Ani po týdnu se situace na dvou nejvyšších místech žebříčku nemění. Nespoutaný Django obhájil zlato a Hobit si udržel dvojku před novinkou Mládeži nepřístupno.
I o druhém víkendu v českých kinech si Nespoutaný Django vybojoval pěkných pár milionů, ačkoliv oproti premiéře to bylo o třiatřicet procent méně. Zato Hobit lehce stáhl Djangův náskok, ačkoliv ho v dohledné době už nejspíš neohrozí. Bude mít co dělat s novinkami, které se řítí do kin s koncem ledna.
Už tento víkend se mu celkem výrazně přiblížila americká novinka napěchovaná hvězdami. Emma Stone, Kate Winslet, Hugh Jackman, Halle Berry, Naomi Watts, Richard Gere, Uma Thurman nebo Gerard Butler vytvořili v komedii Mládeži nepřístupno bohatou mozaiku lidských osudů, která přilákala do kin na jedenáct tisíc diváků.
Teprve čtvrtá příčka připadla Spielbergově velkofilmu Lincoln, který sice posbíral dvanáct oscarových nominací, ale diváci se zatím tak nadšeně netváří. Vydělal si lehce přes milion, zato Bídníci se propadli o čtyřicet procent a jejich tržby sotva přesáhly devět set tisíc.
Na šestku klesl Snížek, bílý kožíšek, který si vydělal téměř tolik jako posledně, tedy zhruba šest set třicet pět tisíc. Dalším stabilním výsledkem se mohl pochlubit také snímek Sammyho dobrodružství 2, který tak co do pořadí přeskočil drama Pí a jeho život Anga Lee.
Jen o jednu příčku poklesla Carmen, jíž přišel vhod třiceti procentní propad Anny Kareniny, který ji z minulé šestky vystřelil až na desítku.
Na jedenáctce se umístila novinka inspirovaná románem Charlese Dickense Nadějné vyhlídky. Drama, jehož ústřední dvojici ztvárnili Jeremy Irvine a Holly Grainger, shlédly za první víkend skoro dvě tisícovky diváků.
Dvě místa ztratil v boji o přízeň návštěvníků kin Atlas mraků, který se z desítky posouvá na dvanáctku. Jeho celková návštěvnost se za deset týdnů v českých kinech blíží sto padesáti tisícům prodaných lístků. Na třináctou pozici klesl francouzský animák O myšce a medvědovi.
Na čtrnáctku spadl Jack Reacher: Poslední výstřel, který se propadl až o sedmdesát procent a lépe se nevedlo ani Frankenweeniemu, či dramatu Mistr, kteří si tentokrát nevydělali ani polovinu toho co posledně. A Legendární parta sklouzla o dvě příčky na sedmnáctku.
Opačným směrem se vydala zbývající trojice snímků, která jako jediná posunula svůj výdělek do plusu. Film Hon na patnáctce o sedmnáct procent, Kozí příběh se sýrem se navrátil z třiadvacítky na osmnáctku s přilepšeným více než dvoutřetinovým a Asterix s Obelixem ve službách jejího veličenstva si dvacítku zajistili více než dvaaosmdesáti plusovými procenty.
Poslední lednová várka premiér dozajista nenechá dosavadní obyvatele TOP 20 v klidu, protože bude o co stát. Nesmrtelné téma mafie se vrátí v akčním krimi snímku Gangster Squad - Lovci mafie, kde si bok po boku znovu zahráli Emma Stone a Ryan Gosling. Představí se také kanadsko-francouzský snímek Paralelní světy s Kirsten Dunst nebo korejské drama Pieta.
Můžeme se těšit také na Ewana McGregora ve snímku Nic nás nerozdělí nebo thriller Diaz: Neuklízej tu krev.
TOP 20: VÍKEND OD 24. 1. 2013
  1. Nespoutaný Django 3,5 mil.
  2. Hobit: Neočekávaná cesta 1,7 mil.
  3. Mládeži nepřístupno 1,5 mil. (novinka)
  4. Lincoln 1 mil. (novinka)
  5. Bídníci 900 tis.
  6. Snížek, bílý kožíšek 635 tis.
  7. Sammyho dobrodružství 2 452 tis.
  8. Pí a jeho život 379 tis.
  9. Carmen 468 tis.
  10. Anna Karenina 364 tis.
  11. Nadějné vyhlídky 259 tis. (novinka)
  12. Atlas mraků 166tis.
  13. O myšce a medvědovi 158 tis.
  14. Jack Reacher: Poslední výstřel 100 tis.
  15. Hon 100 tis.
  16. Frankenweenie: Domácí mazlíček 95 tis.
  17. Legendární parta 79 tis.
  18. Kozí příběh se sýrem 75 tis.
  19. Mistr 66 tis.
  20. Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva 58 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY