Dočkáme se sequelu Tygra a draka?

Vydáno: 27.01.2013 18:33 - Amaya Tomanová | foto: Falcon

Společnost Weinstein Company oznámila, že se už letos hodlá pustit do natáčení sequelu snímku Tygr a drak z roku 2000. Post režiséra i scenáristy je obsazen, první přípravy můžou začít...
Více než třináct let od uvedení americko-čínské fantasy romantiky Tygr a drak se společnost Weinstein rozhodla natočit sequel. Tvůrci budou částečně vycházet ze stejného materiálu, kterým se inspiroval původní snímek, tedy z knižní pentalogie autora Wang Du Lu. Předlohou pro chystaný snímek bude pátý díl. Režisérem ovšem nebude Ang Lee - studio se rozhodlo angažovat hongkongského filmového matadora Ronnyho Yu, (Freddy vs. Jason, Chuckyho nevěsta, Obávaný bojovník). Autorem scénáře je John Fusco (Zakázané království).
Zatím není jisté, zda se do sequelu vrátí sestava z předchozího snímku. Výběr hereckých představitelů by měl začít hned po oficiálním jmenování režiséra. "Představí se zcela nová generace osudových milenců, stejně jako nová generace protivníků v souboji dobra a zla," vysvětluje Fusco. Děj knihy se odehrává v alternativním světě zvláštního bojového lesa plného potulných bojovníků s mečem, léčitelů, básníků, kouzelníků a odpadlíků z šaolinského kláštera."
Tygr a drak v režii Anga Lee s Chow Yun-Fatem a Michelle Yeoh sklidil čtyři Oscary a byl nominován v šesti dalších kategoriích cen Akademie, další nominace a ocenění si vysloužil mimo jiné i v britské obdobě Oscarů - BAFTA.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY