Plán premiér: Změny za 4. týden

Vydáno: 29.01.2013 07:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Pokračování Sin City se bohužel posouvá až na rok 2014. Pozitivní zprávami ze změn čtvrtého týdne je ale například ohlášená premiéra 30 minut po půlnoci nebo dvou přímých přenosů z londýnského divadla.
Uplynulý týden přinesl několik premiérových posunů dozadu. O měsíc později z původně plánovaných dat se dočkáme animovaného Čtyřlístku ve službách krále, dánské komedie Nerada ruším, českého dokumentu o skotské kapele Nazareth Nazareth - Nekonečný rockový mejdan a thrilleru No Good Deed s premiérou v roce 2014.
O necelé dva měsíce se pak posouvá novinka Jiřího Menzela Sukničkáři, která se také aktuálně skrývá pod titulem Donšajni. Uvedení thrilleru Záhada Hory mrtvých v minulém týdnu dostalo konečně konkrétní datum, 7. března.
Čtyři filmy byly obdařeny novým, neupřesněným dnem v letošním roce. Jedná se o fantasy Byzantium, hudební drama Can a Song Save Your Life?, Malickův To the Wonder a Rodriguezův Machete zabíjí. Také další snímek posledně jmenovaného režiséra Sin City 2 se dočká zpoždění. Z letošního října to ale bude až na příští rok.
30 minut po půlnoci zní nový český titul novinky Kathryn Bigelow Zero Dark Thirty a rovněž první nově ohlášená premiéra z minulého týdne. V příběhu vycházejícím ze skutečných faktů se bude agentka CIA s tváří Jessicy Chastain snažit dopadnout Usámu bin Ládina. Z oscarových nominací se snímku podařilo usídlit v pěti kategoriích, z nichž jedna je právě na Nejlepší film roku. Zda oprávněně, se přesvědčte 21. února.
V půli března, 14.3. si budete moci zajít na . Film vznikl pod režijní taktovkou Jiřího Svobody a předlohou mu byla knížka Advokát Václava Lásky, bývalého policejního vyšetřovatele a nynějšího předsedy organizace bojující proti korupci Transparency International. Láska se podílel rovněž i na scénáři.
Čekají vás také dva exkluzivní přímé přenosy z Národního divadla v Londýně. 21. března budete moci zhlédnout komedii Lidé z pera britského dramatika Alana Bennetta, o dva měsíce později to pak bude politická satira Parlament. V originálním znění budou dramata doplněna českými a anglickými titulky.
S filmem Bez dotyku, který do českých kin dorazí 28. března, debutuje teprve osmnáctiletý Matěj Chlupáček. V příběhu o mladé dívce, kterou problémy čítající také sexuální poměr s nevlastním otcem, dovedou až do nevěstince, si zahrál Ondřej Malý, Kryštof Hádek nebo Hana Vagnerová. V hlavní roli se pak objeví zatím neokoukaná Tereza Vítů.
Český titul dostala francouzská komedie De l’autre côté du périph, nyní Nepoužitelní, americký The Heat byl překřtěn na Drsňačky a Runner, Runner je Hrou na hraně.
Definitivně se můžeme rozloučit s premiérou Vyměřování světa německého režiséra Detleva Bucka.
KOMPLETNÍ SEZNAM ZMĚN ZA 4. TÝDEN:


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY