První foto: Benedict Cumberbatch zakladatelem Wikileaks

Vydáno: 23.01.2013 17:53 - Simona Knotková | foto: WikiLeaks

První foto, název, datum premiéry - to všechno jsou věci, které aktuálně známe o připravovaném snímku o Julianovi Assangeovi. Ten pro DreamWorks natáčí režisér Bill Condon.
Už od listopadu loňského roku víme, že DreamWorks natočí životopisný snímek o Julianovi Assangeovi, zakladateli kontroverzních stránek WikiLeaks. V režii Billa Condona padla první klapka v tomto měsíci a před kamerou své scénáře už odříkávají Benedict Cumberbatch a Daniel Brühl jako představitelé dvou hlavních rolí.
Jak moc se jim podařilo přiblížit se svým žijícím předlohám, tedy Julianovi Assangeovi a jeho bývalému spolupracovníkovi Danielovi Domscheit-Bergovi, můžete díky první vypuštěné fotografii sami zhodnotit. Poznat zejména mediálně profláklejšího, světlovlasého Assangeho, vám problém jistě dělat nebude.
Kromě první exkurze na místo natáčení je nám film nyní také představován pod novým titulem The Fifth Estate. Režisér Bill Condon k němu řekl: "Nejspíše potrvá desítky let než plně pochopíme celý dopad WikiLeaks a to jak ovlivnily šíření informací. Ve filmu se tedy vyhneme nějakým definitivním soudům. Chceme prozkoumat složitosti a problémy, které sebou takováto dostupnost informací přináší a, jak doufáme, oživit a obohatit hovory, které WikiLeaks už vzbudily.”
Nenastanou-li žádné větší komplikace, kompletní snímek by měl do kin vstoupit už letos, 15. listopadu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY