Jaké bude The World's End? Simon Pegg promluvil

Vydáno: 23.01.2013 13:30 - Simona Knotková | foto: Universal Pictures

"Revoluce, kterou budou analyzovat filmoví badatelé." I to o novince The World's End, epickému završení "Cornetto trilogie", prozradil jeden z hereckého a tvůrčího týmu, Simon Pegg.
Konec světa nás v prosinci minulého roku nezastihl. S napětím tedy letos můžeme očekávat ten další, tentokrát filmový, a to ve společnosti Edgara Wrighta, Nicka Frosta a Simona Pegga. Právě posledně jmenovaný herec prozradil v rozhovoru pro server Blake London k filmu další podrobnosti .
Jako už v minulosti několikrát, znovu například zopakoval, že o parodii se jednat nebude. "Spousta lidí se nejspíš domnívá, že s Edgarem točíme parodie. My ale natáčíme komedie. Film oba milujeme a předchozí snímky rozhodně parodiemi nebyly. The World's End už vůbec nebude zesměšňovat ostatní. Vyhnuli jsme se odkazům na jiné filmy, abychom se této škatulky zbavili."
Co tedy podle něho všechny tři počiny spojuje? "Hlavním motivem je boj jednotlivce proti kolektivu. Shaun proti zombíkům v jedničce, Angel proti Sousedské bezpečnostní hlídce ve dvojce." A v závěrečném "konci světa"? Tak to nám prozradí až návštěva kina. Už teď ale víme, že hlavním hrdinou s tváří Pegga tentokrát bude Gary King na hospodském tahu se starou partou kamarádů.
Protagonista na závěr interview také sdělil své skromné přání, aby trilogie podnítila k bádání filmové teoretiky. "Tématicky to bude dávat smysl poté, co všechny tři filmy zhlédnete po sobě. Nechci, aby to teď znělo nadutě, ale společně tvoří dialektickou posloupnost, o které, jak doufám, budou studenti filmové teorie psát eseje. Soumrak mrtvých byla evoluce, Jednotka příliš rychlého nasazení devoluce a The World's End bude revoluce!"
Nezbývá než dodat, že historický milník ve světe kinematografie na česká plátna udeří 5. září.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY