Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 25. 1. 2013 - 31. 1. 2013

TV tipy: Dramata kam se podíváš

Vydáno: 25.01.2013 19:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: MGM

Dramata hrají prim v našem aktuálním televizním výběru. Jejich hrdiny jsou třeba policisté, lidé dohnáni k těžkým životním rozhodnutím, případně postiženi nějakou zákeřnou chorobou nebo sám Ježíš Kristus. Nechybí ovšem ani Matrix.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Poslední pokušení Krista Poslední pokušení Krista (The Last Temptation of Christ) (pátek 25. 1., ČT2, 21.45 - 00.25)
Kontroverzní film Martina Scorseseho vychází z knižní předlohy Nikose Kazantzakise a nahlíží na osobu Ježíše Krista zcela jiným pohledem. Životní roli tu ztvárnil Willem Dafoe, který malinko zastínil vynikajícího Harveyho Keitela. Předností snímku jsou krásná kamera, režisérova hra s barvami a atmosférická hudba. Pozitivem budiž i velká myšlenková hloubka, která zasáhne každého. Škoda jen přehnané délky, díky níž se tu najde pár hluchých míst. Na výtečném zážitku to ale změní jen málo.
Synopse: Ježíš Kristus (Willem Dafoe) pochybuje o sobě samém a brání se úkolu, k němuž byl předurčen Bohem. Nechce být Mesiášem a rád by si žil svůj vlastní život. Ani na kříži není přesvědčen o správnosti svého konání a v mdlobách rekapituluje své dosavadní bytí a zjišťuje, že bylo plné chyb a omylů. Uvědomuje si i to, že jeho sebeobětování musí být dobrovolné, jinak postrádá smysl.
Zajímavost: V roce 2006 byl snímek zvolen šestým nejkontroverznějším filmem všech dob.
Oficiální trailer filmu Poslední pokušení Krista

Plakát filmu Matrix Revolutions Matrix Revolutions (The Matrix Revolutions) (pátek 25. 1., Nova, 22.05 - 00.25)
Poněkud nabubřelý závěr slavné trilogie je většinu času jen přehlídkou efektních akčních scén a digitálních triků. Režírující Lana a Andy Wachowští už raději rezignovali na pokusy o nějakou filozofii a divákům servírují spíše nutné a nudné dialogy, které nikam moc nevedou. Naštěstí se mohou spolehnout na tradiční tváře Keanu Reevese, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburna a Huga Weavinga, které toho dost zachrání. Ve vysoce nadprůměrné úrovni tak snímek drží hlavně technická a vizuální stránka, která je opulentní. Hodnocení po letech ale možná bude milosrdnější.
Synopse: Neo (Keanu Reeves) se společně s Trinity (Carrie-Anne Moss) a Morpheem (Laurence Fishburne) dostává do závěrečné bitvy proti vládcům univerza. Zion je v podstatě dobytý a vzbouřenci přichází o jednu loď za druhou. Zrada číhá i v jejich řadách a vypadá to, že boj je definitivně prohraný. Neo navíc začíná pochybovat o své jedinečnosti. Co všechno je ještě realita a co už jen pouhá vize?
Zajímavost: V závěrečné bitvě o Zion, která trvá celkem sedmnáct minut, je tři sta trikových záběrů a pracovalo na ní tisíce animátorů ze tří kontinentů.
Originální trailer filmu Matrix Revolutions

Plakát filmu Země policajtů Země policajtů (Cop Land) (pátek 25. 1., Prima Family, 23.25 - 01.20)
Nedoceněné krimi Jamese Mangolda doplácí hlavně na přílišné ambice. Sylvester Stallone tu předvádí pravděpodobně životní (a charakterní) výkon a drží krok i třeba s Harveym Keitelem nebo Robertem De Nirem. Scénář ale není tak dobrý, jak by být měl a místy je nevyvážený. I režie je příliš rutinní, přesto plní svůj účel. Dvakrát škoda, že výsledek je jen lehce nadprůměrný a pro většinu diváků nudný. Zkuste mu ale dát šanci, protože si to zaslouží.
Synopse: Freddy (Sylvester Stallone) je maloměstský šerif, který touží stát se newyorským policistou. V tom mu ovšem brání fakt, že kdysi částečně ohluchl při záchraně milované ženy. Teď to ale vypadá, že jeho život se změní. Našel totiž důkaz o vraždě, která měla být sebevraždou a také o korupci v policejních řadách. Freddy si pak musí vybrat mezi spravedlností, muži, kterým vždy věřil a zbožňovanou ženou. Volba to nebude jednoduchá.
Zajímavost: Stallone kvůli filmu přibral několik kil pomocí palačinkové diety.
Originální trailer filmu Země policajtů

Plakát filmu Maska Maska (Mask) (sobota 26. 1., Prima Family, 13.50 - 16.10)
Oscarem za masky oceněný snímek vychází ze skutečnosti a vsází hlavně na silný a dojemný příběh postiženého chlapce. Režírující Peter Bogdanovich dokázal udržet emoce na uzdě a nadávkoval jich přesně tolik, kolik je potřeba a tím pádem nesklouzl k žádnému kýči. Potěšující jsou i výkony k nepoznání namaskovaného Erica Stoltze, mladé Laury Dern nebo Cher. U nás ne úplně známý snímek je možná až příliš pohádkový a smířlivý, za vidění nicméně stojí.
Synopse: Rocky (Eric Stoltz) má od narození poruchu tváře, která mu zohyzdila celý obličej. Je pochopitelné, že jeho vrstevníci jím opovrhují a vysmívají se mu. Oporou mu není ani matka (Cher), která se zajímá jen o motorkáře a drogy. Chlapec se tak musí starat nejen o sebe, ale i o ni. Navíc se v něm probouzí i zájem o ženy, ač ví, že u nich šanci mít nebude. To by se mohlo změnit na slepeckém táboře, kam jede vypomáhat, kde potká Dianu (Laura Dern). Vše se pomalu začíná v dobré obracet. Ale jak dlouho to vydrží?
Zajímavost: Stoltz trávil skoro celé natáčení pod silnou vrstvou makeupu a z toho důvodu se musel na závěrečném večírku prokazovat dokladem totožnosti, neboť nikdo nevěděl, jak vlastně vypadá.
Oficiální trailer filmu Maska

Plakát filmu Hrdost a sláva Hrdost a sláva (Pride and Glory) (neděle 27. 1., Nova, 22.40 - 01.00)
Slušná kriminálka Gavina O'Connora sice jede celou dobu na jistotu a ani Colin Farrell, Edward Norton nebo Jon Voight se moc nesnaží a nechávají působit své charisma, nikoho ale neurazí. I když by se tvůrci mohli občas odvázat a diváka něčím překvapit, nic to nemění na tom, že výsledek je velice solidní a fandy žánru dost možná potěší. Jen ta délka je opravdu přehnaná. Na nedělní večer ideální zábava.
Synopse: Zátah newyorských policistů proti překupníkům drog se nepovedl a dva strážci zákona zemřeli a další dva k tomu nemají daleko. Vyšetřování zpackané akce dostal na starost Ray Tierney (Edward Norton), který má ovšem k některým zúčastněným těsné osobní vazby. Jeho bratr (Noah Emmerich) zátahu velel a u všeho byl i jeho švagr Jimmy (Colin Farrell). Čím více toho Ray objevuje, tím více trhlin dostávají zdánlivě idylické rodinné vztahy a je jasné, že všichni projdou těžkou zkouškou loajality a důvěry.
Zajímavost: Projekt měl spatřit světlo světa už v roce 2002, po teroristických útocích z 11. září bylo ale téma filmu silně nevhodné a vše bylo odloženo.
Originální trailer filmu Hrdost a sláva

Plakát filmu Americký zločin Americký zločin (An American Crime) (neděle 27. 1., Barrandov, 22.45 - 00.40)
Mrazivé a chvílemi hodně silné drama vychází ze skutečných událostí, což ho činí ještě působivějším. Dodnes neznámý režisér Tommy O'Haver vytvořil poměrně slušnou a dusnou atmosféru a neponechal náhodě ani obsazení, v němž excelují zejména Catherine Keener a Ellen Page. Je sice pravda, že tvůrci mohli klidně přidat na násilí a brutalitě, protože všemožné vyhýbání se jim působí v tomto případě mnohdy směšně, na druhou stranu to usnadní sledování mnoha divákům. Zamrzí také až přílišné citové vydírání. Pozornosti by ale film uniknout neměl.
Synopse: Gertrude Baniszewski (Catherine Keener) je zdánlivě obyčejná americká žena v domácnosti, která se stará o šest dětí. Na vše je sama, takže sklízí obdiv svého okolí. Nikdo ovšem netuší, že Gertrude je psychicky narušená a ve sklepě vězní a mučí dospívající Sylvii (Ellen Page), která jí původně přijela na výpomoc. Když vše vyjde najevo, strhne se nevídaný proces, který otřese celou společností.
Zajímavost: Film byl natáčen chronologicky, aby se herci lépe vcítili do svých postav.
Oficiální trailer filmu Americký zločin

DVD obal filmu Příběh Alvina Straighta Příběh Alvina Straighta (The Straight Story) (pondělí 28. 1., ČT2, 21.55 - 23.45)
Netradiční drama Davida Lynche je asi tím nejcivilnějším, co kdy natočil. Žádné bizarnosti tu nehledejte, protože tohle je oslava lidství, stáří a odvahy. V hlavní roli září Richard Farnsworth, který snímek posouvá na jinou úroveň. Nechybí ani skvělá hudba Angela Badalamentiho. Neprvoplánově dojemný kousek udělá radost i náročným divákům a mnohé nepochybně překvapí. Inteligentní záležitost.
Synopse: Alvin Straight (Richard Farnsworth) je zatrpklý vdovec s chatrným zdravím. Po jednom z mnoha domácích úrazů mu dcera (Sissy Spacek) sdělí, že jeho bratr Lyle (Harry Dean Stanton) je na tom mnohem hůř, protože ho ranila mrtvice. Jelikož Alvin sourozence neviděl dlouhých deset let, chce ho navštívit. Problém je, že Lyle bydlí v sousedním státě v městečku vzdáleném šest set kilometrů. Alvin, který má problémy se zrakem a financemi, navíc nesnese, že by ho měl někdo svézt. Proto vymyslí bizarní plán - celou cestu absolvuje na svém zahradním traktůrku.
Zajímavost: Farnsworth měl rakovinu a v průběhu natáčení trpěl místy nesnesitelnými bolestmi. Pár měsíců po jeho dokončení spáchal na svém ranči sebevraždu.
Oficiální trailer filmu Příběh Alvina Straighta

Plakát filmu V kómatu V kómatu (Coma) (úterý 29. 1., Nova Cinema, 20.00 - 22.00 / středa 30. 1., 15.00 - 17.05)
U nás takřka neznámý thriller spoléhá hlavně na oldschoolovou režii Michaela Crichtona, který napsal i dobře vystavěný scénář a dokáže udržet diváka v napětí. K tomu pomáhají i herci v čele s Geneviève Bujold a Michaelem Douglasem. Nebýt pár hluchých míst a naivity některých momentů, nebylo by snad co kritizovat.
Synopse: Doktorka Susan (Geneviève Bujold) se po smrti svého dobrého kamaráda v nemocnici, kde vykonává praxi, rozhodně vypátrat, co bylo příčinou jeho úmrtí. Zjistí, že až příliš mnoho mladých a zdravých lidí upadá do komatu, z něhož se už neproberou. Když se pokouší zjistit, proč tomu tak je, naráží na hradbu mlčení svých kolegů. Nepomůže jí ani její milenec Mark (Michael Douglas), který nechce ohrozit svou slibnou kariéru.
Zajímavost: Ve filmu debutoval Ed Harris.
Originální trailer filmu V kómatu

Plakát filmu Dvojitý čas Dvojitý čas (La Doppia ora) (středa 30. 1., ČT2, 22.30 - 00.00)
Italské mysteriózní drama potěší hlavně fandy festivalových filmů. Režírující Giuseppe Capotondi se může opřít o zajímavý příběh a jisté výkony Filippa Timiho a , na druhou stranu se pokouší o jakýsi mysteriózní přesah, což se mu ale příliš nedaří. Radost neudělá ani pointa, která působí vykonstruovaně. Pořád ale jde o poměrně vydařený snímek.
Synopse: Bývalý policista Guido (Filippo Timi) se právě seznámil s pokojskou Soniou (). Ač o sobě vědí dost málo, cítí, že jsou k sobě přitahováni. Guido proto pozve Soniu na návštěvu do své vily, kde s ní chce strávit krásný večer. Jenomže je překvapí zloději, kteří Guida zabijí a Soniu zraní natolik, že si nic nepamatuje. Divné ale je, že i když se mužovou smrtí trápí, stále se s ním vídá. Přišla o rozum, nebo prostě dostala druhou šanci?
Zajímavost: Oba hlavní představitelé byli oceněni na MFF v Benátkách.
Originální trailer filmu Dvojitý čas

DVD obal filmu Odpočítávání Odpočítávání (Unthinkable) (středa 30. 1., Nova, 23.10 - 00.55)
Syrové drama má možná s realitou společného víc, než jsme ochotni připustit. Režiséru Gregoru Jordanovi se podařilo vybudovat perfektní atmosféru a napětí a bodíky k dobru sbírá i zobrazováním mučení, jemuž se rozhodně nevyhýbá. Výtečné jsou i kreace zejména Michaela Sheena a Samuela L. Jacksona. Výsledek tak sráží hlavně konec, který postrádá rychlejší tempo a objevuje se v něm příliš logických lapsů. Zhlédnutí ale výrazně doporučuji.
Synopse: Extremista a bývalý jaderný expert Steven (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny. I když je okamžitě polapen, vyhráno rozhodně není. Je totiž potřeba zjistit, kde bomby jsou. A Steven to pochopitelně neřekne. Jak se čas krátí, souhlasí agentka Helen (Carrie-Anne Moss) s povoláním tajného vyjednavače, jenž je znám pouze pod přezdívkou H (Samuel L. Jackson). Jeho metody jsou kruté a neúprosné, obvykle ale slaví úspěchy. Helen se moc nezamlouvají a je nucena si položit otázku, kam až je ochotna zajít pro ochranu své vlasti.
Zajímavost: Film se nedostal do žádných kin, ale šel rovnou na DVD a Bluraye, na nichž je možné zhlédnout i alternativní konec.
Oficiální trailer filmu Odpočítávání

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Joker: Folie à Deux (10.04.2024 14:00 v Novinky | Trailery)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Michael Douglas je Franklin (14.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu