Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 4. týden

Kinopremiéry: 4. týden

Vydáno: 24.01.2013 18:03 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: DreamWorks

Do sbírky oscarových kandidátů, které je možno vidět v našich kinech, se v tomto týdnu přidává Spielbergův Lincoln. V rámci Projektu 100 se zase můžete těšit na legendární satiru Sunset Blvd. Ani to ostatní není k zahození.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Lincoln Lincoln (Lincoln) (Bontonfilm)
Ryze akademický a velmi popisný počin Stevena Spielberga je určen zejména těm, kteří se zajímají o moderní americkou historii. Legendární tvůrce tu totiž velmi pečlivě a detailně nahlíží na poslední měsíce života nejslavnějšího amerického prezidenta, kterého famózně ztvárnil Daniel Day-Lewis. Vzhledem k velkému množství postav a dialogů a dvouapůlhodinové délce je výsledek pro Evropana jen velmi těžce stravitelný. Do značné míry ho ale zachraňují brilantní kamera Janusze Kamińského, vydařená hudba Johna Williamse a perfektní výkony na Oscara nominovaných Tommyho Lee Jonese a Sally Field. Celkově je tu ale cítit až velká adorace slavného státníka, kterému tu chybí negativní vlastnosti. Více se dozvíte v naší recenzi.
Synopse: Film sleduje poslední čtyři měsíce života největšího amerického prezidenta Abrahama Lincolna (Daniel Day-Lewis), během nichž se rozhodl hrát vysokou politickou hru. Občanskou válku, která zemi zmítá již několik let, sice má možnost ukončit, on chce ale zároveň zrušit tolik kritizované otroctví. Tomuhle rozhodnutí podřizuje úplně vše a jen velmi těžce se vyrovnává s tím, že zatímco on a jeho zmocněnci jednají, na frontě umírají další a další nevinní.
Zajímavost: Sally Field přibrala kvůli roli devět kilo.
Český trailer filmu Lincoln

Český plakát filmu Nadějné vyhlídky Nadějné vyhlídky (Great Expectations) (Bioscop)
Těžko říci, co od další adaptace slavného románu Charlese Dickense očekávat. Potenciál pro kvalitní podívanou rozhodně má - režie se chopil zkušený Mike Newell a obsazení skýtá několik známých jmen (Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes, Robbie Coltrane...). Jde tedy o to, zda tvůrci knihu otrocky převedou na plátno a vsadí na jistotu, nebo se pokusí starou látku uchopit moderním způsobem a přilákat tak mladší diváckou generaci. Moudřejší budeme až v kině.
Synopse: Pip (Jeremy Irvine) je sirotek, který vyrůstá u své přísné sestry. Jelikož si potřebuje vydělat na živobytí, začne pracovat u velmi bohaté slečny (Helena Bonham Carter), jež je podivínská, pohrdá muži a nevychází ven. Pip dostane za úkol dělat společníka její chráněnce Estelle (Holly Grainger). Do ní se brzy zamiluje, jenže ona jím kvůli společenskému původu pohrdá. Když mu o deset let později neznámý dobrodinec odkáže velké jmění, stává se z Pipa bohatý muž, jemuž leží u nohou celý Londýn. On ale na svou dětskou lásku nikdy nezapomněl.
Zajímavost: Helena Bonham Carter nosila při natáčení jen jednu botu, protože přesně tak popsal Dickens její postavu.
Originální trailer filmu Nadějné vyhlídky

Plakát filmu Mládeži nepřístupno Mládeži nepřístupno (Movie 43) (HCE)
Kontroverzní komedie složená z několika minipříběhů, na níž se oficiálně podílelo rovnou deset (!) režisérů včetně třeba Bretta Ratnera nebo Petera Farrellyho, vsází zejména na hvězdné obsazení (mimo jiné Elizabeth Banks, Naomi Watts, Gerard Butler a třeba také Kate Winslet a Richard Gere). Čekat můžeme zřejmě hodně hrubozrný humor, který se nezastaví před ničím. Snad ho tůrci podají aspoň trošku vkusně. Promarnit potenciál tak výtečné sestavy herců by byla obrovská škoda.
Synopse: Řada navzájem propojených krátkých filmů sleduje tři děti, které prohledávají internet křížem krážem za jediným účelem - najít ten nejzakazovanější film na světě. Velmi kontroverzní komedie je plná těch největších hollywoodských hvězd, které to tu naplno rozjedou. V akci uvidíte Emmu Stone, Kate Winslet, Hugha Jackmana, Richarda Gerea a spousty dalších.
Zajímavost: Film zpočátku produkovala společnost Ouverture Films. Když ale byl projekt odložen, převzala ho pod svá křídla skupina Relativity Media, která později Ouverture Films odkoupila.
Český trailer filmu Mládeži nepřístupno

Plakát filmu Sunset Blvd. Sunset Blvd. (Sunset Blvd.) (AČFK)
V rámci Projektu 100 má tuzemský divák jedinečnou šanci vidět ve vybraných kinech legendární satiru na hollywoodské prostředí. Snímek Billyho Wildera, v němž v hlavní roli zazářili William Holden, Gloria Swanson a Erich von Stroheim, patří k absolutní klasice, o které toho netřeba příliš psát. Snad jen to, že i po více než šedesáti letech stále funguje a ve svém zobrazení továrny na sny je nadčasová. Neprováhejte proto možnost zhlédnout takřka kultovní snímek na velkém plátně, což u nás dosud nebylo možné.
Synopse: Norma Desmond (Gloria Swanson) je bývalá hvězda němého filmu, na kterou se pomaličku zapomíná. Ona ovšem nezvladatelně touží po comebacku a opětovném natáčení filmů. Za tím účelem si najímá scenáristu Joea Gillise (William Holden), který pro ni má napsat roli přímo na tělo. Jestli se to povede, ale nikdo netuší.
Zajímavost: Jedná se pravděpodobně o poslední film, který byl točen na vysoce hořlavý materiál, tj. nitrát celulózy.
Originální trailer filmu Sunset Blvd.

Český plakát filmu Hořící keř Hořící keř (HBO Europe)
Ještě před uvedením na kabelové televizi je možné v omezené době vidět v kině ambiciózní projekt polské režisérky Agnieszky Holland zabýající se událostmi v Československu po upálení Jana Palacha. První ohlasy jsou nadšené a vyzdvihují hlavně autentickou atmosféru, z níž strach a deprese přímo vystupují. Pochvaly sklízí také výkony tuzemské a slovenské herecké elity (Táňa Pauhofová, Ivan Trojan, Martin Huba, Jan Budař a další) a nápaditá a krásná kamera. Otázka je, co s celkovým dojmem udělá monstrózní stopáž (v součtu všech tří epizod zhruba čtyři hodiny). Rozhodně jde ale o zásadní kousek, který by mělo vidět co nejvíce lidí už jen kvůli historické výpovědní hodnotě.
Synopse: V roce 1969 se v tehdejším Československu upálil student Jan Palach. Jeho čin rozhořčil veřejnost, ještě víc rozjitřil napjatou společenskou atmosféru a vzbudil mezinárodní ohlas. Vše ještě umocnilo lživé prohlášení poslance Nového (Martin Huba), který celou věc zlehčil výmyslem o tzv. studeném ohni. A právě na něho podala jménem Palachových příbuzných žalobu na ochranu osobnosti advokátka Burešová (Táňa Pauhofová). Pustila se tak do hodně těžkého a nevyrovnaného boje, na jehož konci může být třeba i něčí smrt.
Zajímavost: Některé pasáže byly skutečně natáčeny u Palachova rodného domu ve Všetatech.
Český trailer filmu Hořící keř

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu