Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 11. 1. 2013 - 17. 1. 2013

TV tipy: Neoriginální, ale příjemné filmy a těžká klasika

Vydáno: 11.01.2013 17:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Sváteční euforie je definitivně pryč a televizní program se vrací k normálu. Náš výběr je tedy tentokráte ve znamení příjemných, ale nikterak originálních komedií, romantických filmů a solidních hororů. Nechybí ani těžká klasika.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Univerzální uklízečka Univerzální uklízečka (Keeping Mum) (pátek 11. 1., Prima Family, 20.15 - 22.10)
Ničím překvapivá britská komedie sice jede až příliš na jistotu, v tomto případě to ale tolik nevadí. Nepříliš známý Niall Johnson se nevyhýbá pár hluchým momentům a někdy je přehnaně konvenční, naštěstí se obklopil výtečnými herci, z nichž hlavně Rowan Atkinson, Kristin Scott Thomas a Maggie Smith si své role naprosto užívají. Roztomilý snímek rozhodně na konci pracovního týdne pobaví.
Synopse: Reverend Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikář, který žije společně se svou ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi v malém anglickém městečku. Ač se Gloria hodně snaží udržet dekorum, které její postavení vyžaduje, uvědomuje si, že děti a neschopný a do své práce příliš zabraný manžel jsou pro ni málo. Zoufale touží po spáse, která se dostaví v podobě okouzlující hospodyně Grace (Maggie Smith). Ta řeší problémy velmi svérázně a momentálně je rozhodnuta, že město zbaví všech špinavých tajemství. Pohroma je tedy na světě.
Zajímavost: Kristin Scott Thomas byla sdružením londýnských kritiků nominována na herečku roku.
Oficiální trailer filmu Univerzální uklízečka

DVD obal filmu Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám (How to Lose Friends § Alienate People) (pátek 11. 1., Prima Cool, 22.10 - 00.10 / sobota 12. 1., 02.40 - 07.15)
Romantická komedie potěší zejména příznivce humoru Simona Pegga, jenž tu ztvárňuje hlavní roli a opět je nepřehlédnutelný. Výborně ho doplňují také například Megan Fox, Kirsten Dunst nebo Jeff Bridges a budete-li pozorní, napočítáte několik skvělých a fungujících cameo roliček. Na celovečerním poli debutujícímu Robertu B. Weidemu bohužel podráží nohy nedotažený scénář, kdy zejména konec je zbytečně přímočarý a prvoplánový, to ale na velmi slušném zážitku a zábavě nic moc nemění.
Synopse: Sidney (Simon Pegg) je bulvární novinář nepříliš úspěšného londýnského plátku, který si dělá legraci z celebrit. Sice si to nechce přiznat, ale život hvězd ho láká. Když proto dostane pracovní nabídku z USA, neváhá ani minutu a přijímá ji. Newyorské večírky ho ale hluboce zklamou, on je jejich povrchním světem znechucen a okamžitě se stává rebelantem. Život mu ovšem změní setkání s půvabnou herečkou Sophií (Megan Fox).
Zajímavost: Toby Young, jenž se stal předobrazem hlavního hrdiny, musel být z natáčení vykázán, protože neustále rušil herce i režiséra.
Oficiální trailer filmu Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám

Plakát filmu Fenomén Fenomén (Phenomenon) (sobota 12. 1., Prima Family, 13.40 - 16.10)
Nenápadné a opomíjené romantické drama Jona Turteltauba patří k tomu lepšímu, co ve své nevyrovnané kariéře natočil John Travolta. Zde je malinko umírněný, civilní a o to uvěřitelnější a celý film posouvá do nadprůměrných vod. Společně s ním uvidíte například Kyru Sedgwick, Roberta Duvalla nebo Foresta Whitakera. Poměrně slušný scénář kombinuje témata přátelství a lásky se strachem z geniality a vyrovnání se s tím, když je někdo výjimečný. I potřebný slzopudný závěr ustáli tvůrci se ctí a netlačili na emoce. Škoda, že snímek není malinko kratší.
Synopse: Když si automechanik George (John Travolta) odskočil na oslavě svých narozenin na čerstvý vzduch, změnil se mu život. Mezi miliony hvězd se na obloze totiž objevil zářící bod, který se blížil přímo k Georgeovi. Oslepil ho a na moment připravil o vědomí. Když se pak muž vrátil mezi přátele, byl někým jiným. Najednou dokáže dvěma tahy porazit přeborníka v šachu, za den se naučit španělsky nebo sestrojit automobill, který jezdí skoro zadarmo. Jenomže všechno má své stinné stránky a když do Georgeova domu vtrhne FBI a zatkne ho, protože rozluštil tajné armádní kódy, poznává je i on.
Zajímavost: Brent Spiner natočil svou roli za jediný den.
Originální trailer filmu Fenomén

Český plakát filmu Jonesovi Jonesovi (The Joneses) (sobota 12. 1., Nova, 20.20 - 22.00 / neděle 13. 1., Nova Cinema, 16.20 - 18.10)
Poměrně originální dramedie debutujícího Derricka Borteho je silná hlavně v příběhové rovině o zajímavém marketingovém nápadu. Při řešení vnitřních vztahů v rodině už výsledek lehce skřípe a působí roztahaně. David Duchovny a Demi Moore jsou ovšem v hlavních rolích naprosto excelentní, takže dají na většinu slabin zapomenout. Vzhledem k tématu a jeho (ne)využití je film přijímán dost rozporuplně, takže je možné, že se u některých z vás úplně mine účinkem. Za vidění ale nepochybně stojí.
Synopse: Steve (David Duchovny) a Kate (Demi Moore) Jonesovi jsou společně se svými dětmi naprosto ideální rodina. Mají snad vše, co chtějí a nic jim nechybí. Nedávno se přistěhovali do luxusní čtvrti na předměstí, kam absolutně zapadnou a každý je z nich nadšený. Když se ale na ně podíváte blíže, zjistíte, že nic není takové, jak se zdá. Až v momentě, kdy musí čelit nečekané katastrofě, se ukáže, jací doopravdy jsou. A nikdo se nestačí divit.
Zajímavost: Většina záběrů ze školního prostředí se natáčela na jedné škole v Mariettě ve státě Georgia. Objeví se tu tedy hodně skutečných studentů této instituce.
Originální trailer filmu Jonesovi

Plakát filmu Saw II. Saw 2 (Saw II) (sobota 12. 1., Prima Cool, 22.10 - 23.50 / neděle 13. 1., 01.15 - 02.45)
Celkem snesitelné pokračování tehdy rozjíždějící se série je typickou "dvojkou". Snaží se být brutálnější, což se mu sice daří, mnohdy ovšem za cenu samoúčelnosti. Ani postavy nejsou bůhvíjak dobře napsané a vzhledem k tomu, že se moc nepovedlo ani jejich obsazení, nezaujmou. Na druhou stranu se režírujícímu Darrenu Lynnu Bousmanovi podařila vytvořit napínavá a stísněná atmosféra, v rámci možností předvádí i kamerová kouzla a vše doplnil vyvedenou hudbou. Nechybí ani šokující konec, kterému sice chybí větší emocionální náboj, ale určitě potěší. Víceméně obstojný snímek pro fandy žánru.
Synopse: Vynalézavý vrah s přezdívkou Jigsaw je opět při chuti a tentokráte zavřel do malé a nevábné místnosti hned osm lidí. Opět pochopitelně platí, že ten, kdo zabije ostatní, zaslouží žít. Jenže tak jednoduché to není, neboť do vzduchu je neustále vpouštěn smrtící plyn a pokud se obětem nepodaří dostat včas ven, zemřou stejně. Vypátrá policie Jigsawa včas?
Zajímavost: Film byl natočen za pětadvacet dní v jediné budově.
Originální trailer filmu Saw 2

Plakát filmu Tři mušketýři 2 Tři mušketýři 2 (The Four Musketeers) (sobota 12. 1., ČT1, 22.10 - 23.50)
Stejný tým stojí za znovu perfektním pokračováním adaptace velké literární klasiky. Režie se tak chopil zkušený Richard Lester a nechybí ani hvězdné obsazení (Michael York, Richard Chamberlain, Raquel Welch, Oliver Reed a další). Opět se můžete těšit na výtečný mix dobrodružství a humoru, který je tentokráte doplněn i lehce smutnou atmosférou. Oddechový snímek se dočkal i oscarové nominace za kostýmy. Dál už asi netřeba nic psát.
Synopse: D´Artagnan (Michael York) a jeho přátelé Athos (Oliver Reed), Porthos (Frank Finlay) a Aramis (Richard Chamberlain) se vracejí, aby opět chránili královninu čest před úklady kardinála Richelieu (Charlton Heston). Nechybí ani krásná Constance (Raquel Welch) a strhující souboje.
Zajímavost: Film se natáčel ve stejném roce jako předchozí díl.
Originální trailer filmu Tři mušketýři 2

Plakát filmu Zrcadla Zrcadla (Mirrors) (neděle 13. 1., Prima Family, 00.20 - 02.15)
Co povyšuje zdánlivě tuctový horor a další z řady remaků asijských vzorů lehce nad průměr, je osoba režiséra Alexandra Aji. Ten tedy logiku příliš neřeší (jak už je u něho zvykem), ale daří se mu budovat slušnou a děsivou atmosféru. Plusem je rozhodně i obsazení Kiefera Sutherlanda do titulní role, jemuž proměnu jeho postavy věříme beze zbytku. Smíříte-li se s tím, že scénář není originální a mrtvol je tu nezvykle málo, uvidíte poměrně slušný žánrový přírůstek.
Synopse: Ben Carson (Kiefer Sutherland) býval policista. Jenže po zastřelení kolegy byl postaven mimo službu. Jak už to tak bývá, rodina se mu poté odcizila a on začal pít. Jelikož chce manželku s dětmi získat zpět, přijme práci nočního hlídače v bývalém obchodním domě. Při obchůzkách si začne všímat, že se zdejšími zrcadly není něco v pořádku. Odráží se v nich on sám a vidí, jak bojuje s vlastními démony. Od té doby se začíná chovat divně a od všech kolem se izoluje. A vypadá to, že cesta zpět není.
Zajímavost: Vyhořelá budova obchodního centra se ve skutečnosti nachází v rumunské Bukurešti.
Originální trailer filmu Zrcadla

DVD obal filmu Město andělů Město andělů (City of Angels) (neděle 13. 1., Nova, 12.50 - 15.00)
Romantické drama, které má předobraz v Evropě, se v Hollywoodu proměnilo v jeden velký kýč. Bradu Silberlingovi se ho nicméně podařilo natočit velmi dobře a výsledek tak není vůbec k zahození. Minimalistické herectví Nicolase Cage výborně doplňuje křehká a charismatická Meg Ryan, ústřední dvojice si tudíž divácké sympatie získá. Někdo zřejmě namítne, že je to celé vykonstruované a zbytečně dojemné, pravda ale je, že v tomto případě to zase tolik nevadí.
Synopse: Anděl Seth (Nicolas Cage) by se rád vydal mezi lidi. To se mu svým způsobem splní, když ho nedopatřením spatří lékařka Maggie (Meg Ryan). Navážou spolu hluboký vztah, během něhož se oba změní. Seth se navíc setká s bývalým andělem Messingerem (Dennis Franz), který se kvůli lásce stal člověkem. Na základě tohoto začne Seth uvažovat o tomtéž. Jaké důsledky ale může jeho rozhodnutí mít?
Zajímavost: Andělé v záběrech takřka vůbec nemrkají.
Originální trailer filmu Město andělů

Plakát filmu 8 1/2 (8½) (pondělí 14. 1., ČT2, 21.50 - 00.05)
Jeden z nejosobnějších filmů legendárního Federica Felliniho bude jedny extrémně bavit, druhé zase nudit. Bezmála dvouapůlhodinová stopáž je velice složitá na divácké vnímání, neboť celý příběh je jen sledem epizod a snových vidin umělce nacházejícího se v tvůrčí krizi. Vše doprovází tklivá hudba Nina Roty, která kombinuje variace na klasiku s původními melodiemi. V hlavní rolí se objevuje režisérův oblíbenec Marcello Mastroianni, jehož doplňují třeba Claudia Cardinale nebo Anouk Aimée. Něco pro filmové fajnšmekry.
Synopse: Režisér Guido Anselmi (Marcello Mastroianni) se ocitl v profesní i životní krizi. Z ní ho ale nedokážou dostat ani nové projekty, ani ženy, které se kolem něho pohybují. Pod tlakem producenta připravuje film, zároveň ho přitahují i jeho inteligentní manželka Luisa (Anouk Aimée), milenka Carla (Sandra Milo) a také krásná herečka Claudia (Claudia Cardinale). Smysl života nicméně stále nenachází.
Zajímavost: Na přání papeže Jana Pavla II. je film zařazen mezi ty, které mají velkou morální hodnotu.
Originální trailer filmu

Plakát filmu Škola hada Škola hada (Se ying diu sau) (úterý 15. 1., Nova Cinema, 20.00 - 21.55)
Akční komedie s Jackiem Chanem je režijní prácičkou slavného choreografa Yuena Woo-pinga, je tedy jasné, že souboje a akční scény budou stát za to. Příběh je podle očekávání řídký a nedává příliš smysl, dialogy jsou jen vyloženou nutností a nechybí ani směšné zvukové efekty, o to tu ale nikdy nešlo. Hlavní jsou bitky, které jsou typickou ukázkou tzv. baletu, který je pastvou pro oči. Máte-li rádi hlavní hvězdu snímku a její neopakovatelný styl, je tento kousek pro vás jasnou volbou.
Synopse: Chien Fu (Jackie Chan) chodí do školy kung-fu, ale neumí vůbec bojovat a tím pádem je šikanován jak žáky, tak i učiteli. Jednoho dne potká starého muže, který se ho ujme a naučí ho styl zvaný "Hadí pěst" a Chien si rázem zjedná respekt všech, kteří jím opovrhovali. Začne také pracovat na vlastní podobě bojového umění, které založí na pohybech kočky a zkombinuje ho s tím, co zná. Když se jeho mentor dostane do potíží, neváhá ho použít.
Zajímavost: Jackie Chan si při natáčení jedné scény rozřízl ruce mečem, při další mu zase kolega vykopl zub.
Originální trailer filmu Škola hada

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem (17.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: V USA vypukla Občanská válka (15.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Nicolas Cage čelí apokalypse (07.03.2024 18:45 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Občanská válka (26.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Teaser: Longlegs (03.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Hledá se růže pro plyšáka (19.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu