Plán premiér: Změny za 49. týden

Vydáno: 13.12.2012 18:24 - Simona Knotková | foto: Dimension Films

Kdy česká kina přivítají Sin City 2 nebo Machete zabíjí? To všechno a ještě více od minulého týdne už víme. Ještě větší počet snímků se ale dočkal odsunutých dat premiér.
První změny premiérových dat vás čekají hned v tomto týdnu. O den dříve byl posunutý dokument Hra o kámen, v jeho původním čase můžete zhlédnout černobylské drama Země zapomnění. O měsíc později bude uvedena komediální romance I Give It A Year, nyní s českým titulem Dávám tomu rok, švédský Hypnotizér pak hlásí zpoždění rovnou o měsíce dva.
Z ledna na duben se přesunuje italské drama Já a ty, z března na červen Malickova novinka To the Wonder a na květnový měsíc byla přeložena premiéra českých Jedlíků aneb sto kilo lásky, stejně jako fantasy thrilleru Byzantium.
Ještě o něco více filmů bylo posunuto na dosud neupřesněné dny roku 2013. V plánovaném lednovém čase uvedení tedy už nepočítejte s trojrozměrným cirkusem Cirque du Soleil: Vzdálené světy 3D, dokumentárním The Story of Film: An Odyssey, životopisným Z prezidentské kuchyně, Venuto al mondo s Penélope Cruz a Emilem Hirschem v hlavní roli, ani s dánským thrillerem ID:A.
Z únorových snímků stejný osud postihl francouzské drama Renoir a španělské fantasy Verbo. Dále se pak buď dopředu nebo dozadu posouvá březnový The Attack a dubnová Malavita. Letos stejně tak neuvidíte cenami ověnčené Parade a Tanec mezi střepinami z dílny slovenských tvůrců
S nově ohlášenými snímky minulého týdne začněme českou produkcí. Debut Lukáše Melníka a Marcela Škrkoně Isabel vám nabídne příběh mladé novinářky, která bude v ostravských ulicích bojovat o život. Také obsazení je bohaté především na místní herecká jména. Do kin film vstoupí 14. března.
Danny Trejo a jeho zabijácký Machete bude 25. dubna už podruhé likvidovat své protivníky. Do služby ho tentokrát povolá americká vláda a jeho mačetě bude - mimo jiné - čelit obchodník se zbraněmi snažící se ovládnout celý svět. Také dvojku má na svědomí režisér Robert Rodriguez.
Adaptaci románu Salmana Rushdieho Děti půlnoci z dílny indické filmařky Deepa Mehta budete mocí zhlédnout 9. května. Příběh se soustředí na dva hlavní hrdiny, kteří byli při narození během srpnové noci, kdy Indie získala nezávislost na Velké Británii, zaměněni. Jako všechny ostatní děti na svět přišlé o této půlnoci, i oni jsou obdařeni výjimečnými schopnostmi.
Can a Song Save Your Life? zeptá se 18. července Mark Ruffalo a Keira Knightley. V hudebním dramatu autora Once Johna Carneyho si zahrají životem zarmouceného producenta a začínající zpěvačku, kteří se potkají v ulicích Manhattanu.
Další filmovou variaci na hororovou klasiku Mary Shelley uvidíte 26. září. V hororu Stuarta Beattieho Já, Frankenstein známé monstrum přežije až do budoucnosti, kde mezi sebou svádějí bitvu dva nesmrtelné klany.
Další Rodriguezův snímek, fanoušky vymodlený sequel Sin City - Města hříchu do českých kin dorazí 24. října. V další stylové podívané na motivy komiksu Franka Millera, který se podílel také na scénáři, vás v obsazení kromě starých známých v podobě Jessicy Alby, Cliva Owena nebo Mickeyho Rourka čeká například Alexa Vega.
Dosud neupřesněné datum příštího roku mají následující čtyři další ohlášené filmy uplynulého týdne: V dosud nekonkrétním čase vyjede Noční vlak do Lisabonu, švýcarský thriller Billea Augusta. Nastoupí na něj gymnaziální profesor ve snaze dovědět se něco víc o portugalském básníkovi, jehož za tajuplných okolností ve filmu objeví.
Letadlo za vlak vymění hlavní protagonisté Letu 7500 Takashiho Shimizuha . Ty na cestě do Japonska budou svědky nadpřirozených sil útočících na jejich palubu.
Pětice mladých filmařů půjde po stopách ztracené skupiny trampů v novince Rennyho Harlina Dyatlov Pass Incident. Podaří se jim rozluštit tajemství, které celé zmizení obestírá?
Konečně poslední ohlášenou novinkou je německé drama Vyměřování světa. Pod režijní taktovkou Detleva Bucka, autora podepsaného například pod Bílou stuhou, uvidíte příběh vědců, kterému jako námět posloužil stejnojmenný román Daniela Kehlmanna.
KOMPLETNÍ SEZNAM ZMĚN ZA XX. TÝDEN:


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY