Plán premiér: Změny za 48. týden

Vydáno: 05.12.2012 11:24 - Simona Knotková | foto: The Weinstein Company

Po minulém, změnami nabitém týdnu je ten uplynulý o poznání chudší. Kromě další adaptace Sněhurky nás čeká například nový film Jiřího Vejdělka. Znovuuvedení Příšerek s.r.o. bylo oproti tomu zrušeno a Andersonův The Master dostal český název.
Zase trochu jinou Sněhurku nám 19. února nabídne snímek ze španělské produkce Sněhurka: Jiný příběh. Klasickou pohádku režisér Pablo Berger dosadil do dvacátých let minulého století a pro navození té správné atmosféry převedl do černobílé verze bez zvuku. Film se bude pokoušet prodrat do užší oscarové nominace v kategorii Nejlepší cizojazyčný film za rok 2012.
Hlavní hrdinkou francouzské komedie Hašišbába bude paní v důchodovém věku, která se rozhodne pro zajímavý přivýdělek. Jak už název napovídá, stane se dealerkou marihuany. Film Jérôma Enrica do našich kinosálů dorazí 21. února.
Našrot budou 14. března postavy z celovečerního debutu britského dua Stuart Davids a Caroline Paterson. V příběhu z prostředí drogově závislých tvůrci kromě herců využili také skutečné lidi z ulice.
Na příští rok, 9. ledna byla ještě ohlášena premiéra Něžných vln, nového filmu Jiřího Vejdělka.
Z 10. ledna až na leden poslední se přesouvá sci-fi romance Paralelní světy. O měsíc později uvidíte také český dokument Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama sledující osudy Doroty Nvotové v Nepálu . Další dokumentární snímek Chimpanzee byl posunutý na zatím neupřesněné datum v příštím roce. Podobný osud stihl i sportovní komedii s Gerardem Butlerem v hlavní roli Chlap na roztrhání.
Do češtiny byl přeložen název dalšího oscarového adepta, novinky Paula Thomase Andersona The Master, nyní Mistr. Emmerichova destrukční mise White House Down je teď oficiálně Útokem na Bílý dům. Cloudy 2: Revenge of the Leftovers, pokračování Zataženo, občas trakaře, dostal překvapivě titul Zataženo, občas trakaře 2.
Jedna ohlášená premiéra byla v minulém týdnu bohužel ale zrušena a je jí znovuuvedení Příšerek s.r.o., pixarovky z roku 2001, která měla být příští rok promítána ve 3D.
KOMPLETNÍ SEZNAM ZMĚN ZA XX. TÝDEN:


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY