Hororová pecka Insidious bude mít pokračování

Vydáno: 20.11.2012 11:20 - Martin Bubrín | foto: FilmDistrict

Nízkorozpočtový horor Jamese Wana Insidious se divákům v kinech líbil natolik, že tvůrci ihned začali spekulovat o druhém dílu. Ten by měl nakonec opravdu vzniknout, navíc se stejným obsazením.
Malý nenápadný horor Insidious z roku 2010 se počítá mezi to nejlepší, co žánr v posledních několika letech nabídl. Měli jsme tady jeden barák, tři herce, šikovného režiséra, který si vystačil s minimálním rozpočtem, a samozřejmě děsivou atmosféru, co se dokázala zažrat silně pod kůži. Výsledek sice v kinech neudělal kdovíjakou díru do pokladen, ale pokud film s rozpočtem něco málo přes milion dolarů vydělá celosvětově skoro sto milionů, dá se to považovat za ohromný úspěch.
To zřejmě došlo i režisérovi Jamesi Wanovi (Saw, Zlověstné ticho), který po dlouhých spekulacích nyní oficiálně podepsal smlouvu na druhý díl s názvem Insidious Chapter 2. Sympatické je, že se vrací celý tvůrčí tým jedničky - scenárista Leigh Whannell a také celé obsazení čítající herce jako Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye a Ty Simpkins. Budeme mít co do činění s dalším strašidelným domem a posedlým dítětem?
Samozřejmě je ještě brzo na nějaké odhalování zápletky - jestli si však pamatujete závěr jedničky (zejména i potitulkovou scénu), tak víte, že si tvůrci nechali dvířka pro sequel velmi dobře otevřené.
Film by se měl začít natáčet příští rok v lednu a do amerických kin by pak měl dorazit na konci srpna. Pokud film tentokrát koupí distributoři i do našich kin, určitě můžeme očekávat jeho uvedení spíše na tematicky spřízněný Halloween.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY