BD a DVD tipy: 48. týden

Vydáno: 25.11.2012 14:11 - Kateřina Hejdová | foto: Warner Bros. Entertainment Inc.

Završení Nolanovy trilogie o Batmanovi Temný rytíř povstal tento týden mezi novými filmy na DVD a BD konkuruje jen komedie Méďa s Markem Wahlbergem a oživlým plyšovým medvědem, pokud dáváte v žánru sci-fi přednost klasice, nemělo by vám ujít obnovené vydání Terminátora .
BD obal filmu Temný rytíř povstal Temný rytíř povstal (Dark Knight Rises) 2 x Blu-ray (Magic Box)
Poslední díl trilogie o Batmanovi vzbuzoval velká očekávání a letos v létě je naplnil ke spokojenosti kritiků i filmových diváků. Osm let po uvedení prvního dílu filmové ságy Christophera Nolana do kin na Gotham znovu zaútočilo Zlo. Žoldák temnoty Bane (Tom Hardy) s obličejem skrytým pod maskou chce nechat zločinem od nepaměti pronásledované město definitivně lehnout popelem. Jediný, kdo může vstoupit do jeho vražedných plánů, je Batman, který se ovšem v ústraní stále líže z ran, které mu v minulém díle zasadil Joker. Batman vzal na sebe po Jokerově porážce zločiny Harveyho Denta a stal se tak z něho psanec a nepřítel lidu. Bruce Wayne (Christian Bale) se uchýlil na své sídlo, kde žije samotářským životem a jediným společníkem mu je věrný sluha Alfred (Michael Caine). Nepotřebným se pomalu stává i komisař Gordon (Gary Oldman), jehož odvolání je takřka na spadnutí. Vše se ale změní ve chvíli, kdy se na Gotham žene svalovec s respirační maskou, jenž chystá tomuhle městu strašlivou pomstu. Batmanovi nezbývá než znovu povstat. Scénář psal tentokrát samotný režisér za pomocí svého bratra, napětí tu vyšponovali až k té nejzazší možné hranici. Snímek zůstal snad ještě více než první dva díly věrný komiksovému světu, z něhož vzešel, tudíž se nedoporučuje se s původně kreslenými superhrdiny ztotožňovat. Filmové dobrodružství při něm ale prožijete až do morku kostí, prostě dokonalý výrobek z továrny na sny.
Bonusy: PŘES TŘI HODINY BONUSOVÉHO MATERIÁLU, VČETNĚ: BATMOBIL – Poprvé v historii máte možnost vidět všech pět Batmobilů pohromadě. Ponořte se do každého detailu nejděsivější zbraně Batmanova arzenálu a užijte si všechny detaily vývoje tohoto technologického zázraku a kulturní ikony. RYTÍŘŮV KONEC – Podrobná sonda do tvůrčího procesu režiséra Christophera Nolana a jeho produkčního týmu, aneb jak se z filmu Temný rytíř povstal zrodilo velkolepé zakončení legendy Temného rytíře. STÁHNĚTE SI THE DARK KNIGHT RISES APP — synchronizujte se svým Blu-ray diskem pro další exkluzivní obsah.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 28. listopadu 2012.

Český trailer filmu Temný rytíř povstal

BD obal filmu Méďa Méďa (Ted) Blu-ray (Bontonfilm)
Pamatujete ještě na časy, kdy byl vaším nejvěrnějším přítelem plyšák? Snili jste někdy o tom, že začne mluvit? Malý John, byl už jako dítě neoblíbený a neměl žádné kamarády. Rodiče mu k Vánocům koupili plyšového medvídka, jehož John svým přáním dokázal oživit. Po probuzení se jako zázrakem jeho tajný sen vyplnil a po prvotním úleku se z těch dvou stala nerozlučná dvojka, Méďa se stal mediální hvězdou a John (Mark Wahlberg) mezitím dospěl. Dnes je mu pětatřicet - a jeho Méďa je stále s ním. Na rozdíl od svých kolegů ale tenhle nevinně vyhlížející medvídek mluví sprostě, balí holky, hulí trávu a vůbec se snaží ponoukat Johna k nepravostem. To se pochopitelně nelíbí jeho přítelkyni Lori (Mila Kunis), které jednoho dne dojde trpělivost a postaví Johna před jasnou volbu: buď půjde ona, nebo půjde plyšák (v původním znění jej namluvil přímo režisér Seth MacFarlane). Poněkud nerozhodný mladík se ocitá na nejtěžší životní křižovatce. Tvůrce seriálu Griffinovi stvořil přímočarou ztřeštěnou hrubozrnnou komedii, která před pár měsíci v kinech sklízela překvapivý úspěch. Pokud nejste přecitlivělá duše a máte rádi trochu toho "chlapáckého" humoru, s Méďou se výborně pobavíte.
Bonusy: Vynechané a alternativní scény; Nepovedené záběry; Z natáčení filmu Méďa; Souboj s Méďou; PLUS komentář Setha MacFarlanea a Marka Wahlberga.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 28. listopadu 2012.

Český trailer filmu Méďa

BD obal filmu Terminátor Terminátor (The Terminator) Blu-ray (Bontonfilm)
V roce 1984 představil James Cameron světu Terminátora. Postavu, kterou ztělesňuje Arnold Schwarzenegger, sám ve scénáři také stvořil (spolu s Gale Anne Hurd). Jméno odvodil z latinského slova terminatus, česky ukončit, ohraničit, terminátor je ale i rozhraní mezi osvětlenou a neosvětlenou částí tělesa sluneční soustavy a součástka zakončující kabely počítačových sítí. Stejnojmenný výrobně poměrně nenáročný a levný snímek (6,5 milionů dolarů) patří dnes k nejvýznamnějším filmům 80. let a legendy žánru sci-fi. Z roku 2029 vysílají roboti do současného Los Angeles zabijácký stroj podobný člověku, Terminátora. Má za úkol zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, pozdějšího vůdce lidí ve válce proti strojům. Lidé žijící v budoucnosti ovšem do současnosti také vyslali svého muže - Kyle Reeseho (Michael Biehn), aby Sarah (Linda Hamilton) naopak chránil. Kdo bude rychlejší? Akční podívaná, která spolu s Barbarem Conanem přinesla slávu původně rakouskému svalovci a pozdějšímu guvernérovi Kalifornie, patří i přes negativní premiérové kritiky zároveň k přelomovým diváckým hitům (vydělal si na sebe už během prvního týdne). Dočkal se několika pokračování, poslední roku 2009.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 28. listopadu 2012.

Originální trailer filmu Terminátor

DVD obal filmu Deník malého poseroutky 3 Deník malého poseroutky 1, 2 a 3 (Diary of a Wimpy Kid 1, 2, 3) 3 x DVD (Bontonfilm)
Sérii humorných knih amerického spisovatele a ilustrátora Jeffa Kinneyho (2007 - 2012) uvedl na plátno nejdříve Thor Freudenthal, další díly režíroval David Bowers. Trilogie je deníkem Grega Heffleyho (Zachary Gordon), jedenáctiletého kluka, který proslavil poseroutky všeho druhu. Má velké plány do budoucna, jenže musí překonat tu nejhorší a nejvíc ponižující zkušenost každého dospívajícího - střední školu. Tam na něho čekají zarostlí pihovatí blbečci, zákeřní surovci, plesnivý sýr a jaderné vši a Greg záhy zjistí, že dospívání není taková legrace, jak se může na první pohled zdát. Zapisuje si a čmárá obrázky ke všemu, co se kolem něj děje. Píše o potrhlém kamarádovi Rowleym (Robert Capron), každodenním boji o přežití ve škole, o jednom fakt děsivém domě hrůzy, o kreslení komiksů pro školní časopis a taky o Sejru. Poté, co se konečně zbaví svého sýrového prokletí, směle ve druhém díle nastupuje do sedmé třídy a oči může nechat na Holly Hills (), jež se právě přistěhovala do města. Vymykat z rukou se mu pro změnu začne rodina, obzvláště jeho bratři: starší Rodrick (Devon Bostick) a mladší Manny (Connor Fielding). Když pak ve třetím díle Gregův otec (Steve Zahn) synkovi pohrozí, že ho pošle do vojenské školy, vypadá to na prázdniny pod psa. Neslavný je hned úvod, kdy Greg předstírá, že pracuje v nóbl společenském klubu, jehož členy jsou i Rowleyovi. Kempování s otcem mu na náladě také nepřidá, a na scéně se navíc objevuje nový čtyřnohý člen rodiny Heffleyových, s nímž bude ještě pořádná potíž.
Bonusy: Vynechané scény, vynechané stránky deníku, nepovedené záběry, komentář režiséra, Deník malého poseroutky 2 ve vysokém rozlišení, 7 krátkých filmů “Mé letní prázdniny”, alternativní závěry: “Stealthinator”, komentář autora Jeffa Kinneyho 
Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 25. dubna 2012.

Originální trailer filmu Deník malého poseroutky

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY