Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 2. 11. 2012 - 8. 11. 2012

TV tipy: Odlehčenější filmy a premiérový Avatar

Vydáno: 02.11.2012 16:22 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Twentieth Century Fox

I když je v tomto týdnu televizní nabídka slabší, jednu perlu a obrovské lákadlo v ní rozhodně najdete. Svou premiéru na tuzemských obrazovkách si totiž odbude veleúspěšný Avatar. Kromě něho se těšte spíše na odlehčenější kousky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Tři dny Kondora Tři dny Kondora (Three Days of the Condor) (pátek 2. 11., ČT2, 21.40 - 23.35)
Výborný thriller Sydneyho Pollacka potěší hlavně milovníky tzv. staré školy. Tempo je poklidné, důraz se klade na postavy a vztahy mezi nimi, bravurně jsou zvládnuté i akční scény. Samozřejmostí je i excelentní obsazení, jemuž kralují Robert Redford, Faye Dunaway a Max von Sydow. Na škodu jsou snad jen nadbytečná romantická linie a také příliš upovídaný a možná lehce nereálný konec. Absolutní klasika, která nikdy neurazí.
Synopse: Joe Turner (Robert Redford) pracuje jako literární vědec v jednom z oddělení CIA, které je maskováno jako literární společnost. Společně s kolegy pročítá brakovou literaturu a pokouší se v ní najít jakékoli náznaky úniku informací. Jednoho dne po návratu z oběda však najde pět spolupracovníků mrtvých a rázem se jeho život otočí vzhůru nohama. Pod krycím jménem Kondor informuje své nadřízené a uvědomuje si, že v ohrožení života se ocitá i on sám.
Zajímavost: Redfordovi byl v roli nápomocen i tehdejší ředitel CIA Richard Helms.
Originální trailer filmu Tři dny Kondora

Plakát filmu Tlumočnice Tlumočnice (The Interpreter) (pátek 2. 11., Prima Family, 23.15 - 03.30)
Oldschoolové drama Sydneyho Pollacka sice zavání rutinou na sto honů, svůj účel ovšem splní. Lehce nadprůměrnému snímku škodí hlavně chladnější přístup tvůrců, delší stopáž, trestuhodně klišovitý závěr a malinko vykonstruovaný scénář. Naštěstí tu jsou obstojně hrající Nicole Kidman a Sean Penn a několik opravdu výborně zvládnutých scén. Vzhledem ke jménu zúčastněných jde ale o promarněný potenciál.
Synopse: Tlumočnice OSN Silvia Broome (Nicole Kidman) jednoho dne vyslechne rozhovor ve skoro zaniklém africkém dialektu, kterému kromě ní rozumí už jen málokdo. Jeho hlavním obsahem bylo plánování vraždy jistého afrického prezidenta. Od té chvíle jí okamžitě někdo začne usilovat o život, proto je k ní přidělen agent FBI Tobin Keller (Sean Penn). Ten ale nabývá podezření, že jeho klientka není tak bez viny, jak se zdá a začíná pátrat v její minulosti. Co když je i ona do možného spiknutí zapletena?
Zajímavost: Film byl skutečně točen v centru OSN v New Yorku, štáb však pracoval jen o víkendech, aby nerušil běžný chod organizace.
Originální trailer filmu Tlumočnice

Plakát filmu Avatar Avatar (Avatar) (sobota 3. 11., Prima Family, 20.00 - 23.35 / neděle 4. 11., Prima Cool, 15.05 - 18.30)
Vizuálně a technicky bezchybný snímek Jamese Camerona opravdu ohromí snad všechny divácké smysly. Souhra barev a režie je zkrátka opulentní a dosud se jí nikdo nepříblížil. O to větší je škoda, že příběh je primitivní a jde vlastně jen o ekologickou agitku, která nemá vyšší ambice. Na závadu je možná také přepálená stopáž, kterou zkrátka ucítíte i přes všechny vychytávky. Z herců zaujme hlavně Giovanni Ribisi, trošku v pozadí pak zůstávají třeba Sam Worthington, Zoe Saldana nebo Sigourney Weaver. Zásadní otázkou však je, jak bude nejvýdělečnější film všech dob působit v obyčejné televizi bez 3D.
Synopse: Bývalý námořník Jake Sully (Sam Worthington) při jedné akci ochrnul od pasu dolů a zdá se být odepsaný. Novou šanci mu ale dá program, který ze Země vysílá lidské Avatary na planetu Pandora, kde je ukryt vzácný minerál, který by lidstvo rádo získalo pro sebe. Když Jake poznává tamní kulturu a hlavně místní princeznu Neytiri (Zoe Saldana), najednou neví, na čí stranu se přidat.
Zajímavost: Na speciálních efektech pracovalo osm set lidí.
Originální trailer filmu Avatar

Plakát filmu RocknRolla RocknRolla (RocknRolla) (sobota 3. 11., Nova, 22.50 - 01.10)
Podařená a vtipná kriminálka je solidním návratem Guye Ritchieho k tomu, co ho proslavilo a co umí nejlépe. Nechybí tak svižné dialogy, klipovité a brutální akční scény, vizuální i slovní humor a drsňáčtí herci, mezi nimiž najdete třeba Gerarda Butlera, Toma Wilkinsona, Marka Stronga nebo Karla Rodena. První polovina sice dost drhne, ale ta druhá rozpačité dojmy napraví. Třešínkou na dortu budiž překvapivá a šokující závěrečná pointa. Ideální víkendová zábava.
Synopse: Londýnský gangster Lenny Cole (Tom Wilkinson) žije v domnění, že britská metropole patří jemu. Neví ale, že mu roste konkurence v podobě malého zlodejíčka (Gerard Butler) a jeho kumpánů, kteří touží po moci a ví, na koho se obrátit. Svou roli v zamotaném příběhu sehrají i chladnokrevná účetní (Thandie Newton), rocker předstírající vlastní smrt a rádoby hudební magnát (Jeremy Piven). O zábavu tak bude rozhodně postárano.
Zajímavost: Sám režisér si zahrál cameo roli cyklisty projíždějícího kolem hudebních producentů.
Oficiální trailer filmu RocknRolla

Plakát filmu Co vlastně ženy chtějí? Co vlastně ženy chtějí? (Things You Can Tell Just by Looking at Her) (pondělí 5. 11., ČT2, 00.15 - 02.00)
Romantické drama láká hlavně na hvězdné obsazení, v němž uvidíte mimo jiné Glenn Close, Calistu Flockhart, Cameron Diaz nebo Holly Hunter. Režírujícímu Rodrigu Garciovi se ne tak úplě povedlo zajímavě propojit pětici příběhů a snahy o psychologické portréty různých typů žen tudíž vyznívají poněkud naprázdno. Silné momenty tedy střídají ty vyloženě hluché a nudné. Ani tempo není vyrovnané a dost kolísá. Nad vodou drží snímek hlavně povedený casting.
Synopse: Hrdinkami pěti povídek jsou ženy různých povah a postavení, jež se většinou trápí kvůli nenaplněnému životu. Kupříkladu rozvedená lékařka (Glenn Close) si až díky mladé kartářce (Calista Flockhart) uvědomí, že svého kolegu miluje marně. Nechtěně těhotná ředitelka banky (Holly Hunter) se zase seznamuje s tulačkou Nancy (Penelope Allen), jiná žena se pokouší najít cestu ke svému synovi. Podaří se jim konečně nalézt životní štěstí?
Zajímavost: Režisér je synem slavného spisovatele Gabriela Garcíi Márqueze.
Oficiální trailer filmu Co vlastně ženy chtějí?

Plakát filmu Telefon Telefon (Telefon) (neděle 4. 11., Nova Cinema, 15:45 - 17.55 / pondělí 5. 11., 00.45 - 07.00)
Akční thriller Dona Siegela je zajímavý spíše než kvalitou svou raritností, jelikož se příliš nevysílá. Z po všech stránkách průměrného filmu vyčnívá herecké obsazení (zejména Charles Bronson a Donald Pleasence si své role vyloženě užívají), které nezklame. Radost naopak neudělá chybějící motivace záporných postav, absence zapamatovatelnějších scén, napětí a dost "vyměklý" závěr. Alespoň, že námět je poměrně originální a zajímavý. Tip pro fajnšmekry.
Synopse: Agent KGB Nikolaj Dalchimsky (Donald Pleasence) uprchl a odcizil seznam spících kolegů, kteří byli posíláni do USA. Všem jim byl vymyt mozek a pod vlivem hypnózy dostal každý určité instrukce týkající se vojenských základen. Jejich aktivace měla být pouze v případě války. Dalchimsky se rozhodne agenty vzbudit a rozpoutat tak katastrofu netušených rozměrů. Proto se po jeho stopě vydává major Grigorij Borzov (Charles Bronson), který má jediný úkol - zlikvidovat ho.
Zajímavost: Většina natáčení probíhala v Helsinkách, proto se v malých rolích objevuje spousta finských herců.
Originální trailer filmu Telefon

DVD obal filmu Bláznivá dovolená Bláznivá dovolená (Vacation) (pondělí 5. 11., Nova Cinema, 20.00 - 22.00 / úterý 6. 11., 15.00 - 17.00)
Zdánlivě jednoduchá road movie získává body navíc díky okouzlujícímu Chevymu Chaseovi, který dokáže sebelacinější vtip prodat s grácií. Scénář navíc disponuje velkým množstvím humorných situací, fungujících hlášek a neuvěřitelně bizarních událostí. Režírujícímu Haroldu Ramisovi pak stačilo jen nasadit svěží tempo, propojit všechny legrácky a vznikl zábavný celek, kterému lze v rámci žánru vytýkat jen málo. Třeba lépe vypointované některé momenty.
Synopse: Clark Griswold (Chevy Chase) slíbil své rodině fantastický zážitek. Autem ji vezme do Los Angeles, kde navštíví jeden z tamních zábavných parků. Jelikož je ale Clark tak trochu smolař a nešika, mění se obyčejná cesta v dobrodružství, na nějž nikdo hned tak nezapomene. Mnoho zdánlivě banálních situací se mění v pohromu a všichni jsou rádi, že z nich vyváznou živí.
Zajímavost: Scénář byl napsán v průběhu čtyř dnů.
Originální trailer filmu Bláznivá dovolená

Plakát filmu Chyťte zloděje Chyťte zloděje (To Catch a Thief) (pondělí 5. 11., ČT2, 21.50 - 23.35)
V kontextu celého díla možná trošku oprávněně přehlížené romantické drama Alfreda Hitchcocka disponuje nádhernou kamerou, plnými barvami a příjemnou hudbou. Hodně spoléhá na fungující chemii mezi Carym Grantem a Grace Kelly, která ale místy malinko přehrává. Neselhává ani staromilská režie. Problém je spíše v ne úplně záživném ději a předvídatelném scénáři, který působí lehce přitažený za vlasy. Za vidění ale nepochybně tento kousek stojí.
Synopse: Bývalý zloděj šperků John Robie (Cary Grant) už se řemeslem dávno seknul a živí se poctivě. Když se ale v luxusním hotelu na Riviéře začínají ztrácet klenoty, ukazuje vše na něj. Očistit své jméno tak může jedině tehdy, když najde pravého viníka. Seznámí se zde navíc s krásnou dědičkou Frances (Grace Kelly), která se do něho sice zamiluje, zároveň mu ale nevěří, že lupičem není on. John má tedy o motivaci postaráno.
Zajímavost: Jde o jeden z mála filmů své doby, v němž bylo použito více záběrů z helikoptéry.
Originální trailer filmu Chyťte zloděje

Plakát filmu Otec a otec Otec a otec (Les Comperes) (úterý 6. 11., Barrandov, 20.00 - 21.45 / středa 7. 11., 12.40 - 14.50)
Francouzská moderní komediální klasika stojí hlavně na ústředním duu v podání Gérarda Depardieu a Pierrea Richarda. Nad oběma bdí zkušený Francis Veber, který nemá problém s načasováním fórků, situačním humorem ani s břitkými dialogy. Zmlsanému divákovi tu nechybí ani vážnější momenty, které donutí k příjemnému zamyšlení. Výraznými negativy budiž snad jen jednoduchý příběh a pomalejší tempo.
Synopse: Šestnáctiletý Tristan uteče z domova a přidá se k pochybné partě. Jelikož jeho otec pro něj není schopen nic udělat, uchýlí se bezradná matka (Anny Duperey) k riskantní lži. Přesvědčí své dva někdejší kamarády - přecitlivělého Pignona (Pierre Richard) a novináře Lucase (Gérard Depardieu) - že právě oni jsou chlapcovým otcem. Oba o sobě vzájemně nevědí a každý začne hledat mladíka po svém. Že se při tom dostanou do řady vtipných a trapných situací, je nad slunce jasnější.
Zajímavost: Ani tento film se nevyhnul hollywoodskému remaku, který je bohužel dost nepovedený.
Originální trailer filmu Otec a otec

Plakát filmu Nejsem blázen Nejsem blázen (Nobody´s Fool) (středa 7. 11., Nova Cinema, 20.00 - 22.20 / čtvrtek 8. 11., 14.45 - 17.00)
Ne zcela známé, ale překvapivě povedené drama je v první řadě hereckým koncertem na Oscara nominovaného Paula Newmana, kterému skvěle sekundují Bruce Willis a Melanie Griffith. Uchvátí i skvělá hudba Howarda Shorea. Režírující Robert Benton zkrátka dostal do ruky výtečný scénář (taktéž nominace na Oscara), z něhož dokázal vytěžit maximum a natočit nenápadný, ale divácky hřejivý a příjemný film, u něhož se snad ani nesluší hledat nějaké nedostatky.
Synopse: Donald Sullivan (Paul Newman) je nejznámějším obyvatelem městečka North Bath. I v pokročilém věku dokáže zamotat hlavu ženám, nedá dopustit na své přátele, ale dovede být i dost paličatý a tvrdohlavý. I z toho důvodu nad ním už někteří zlomili hůl a myslí si o něm, že je to jen stárnoucí neškodný blázen. Pro jiné je naopak jakýmsi středobodem života a kompasem, kterým se řídí.
Zajímavost: Snímek získal Stříbrného medvěda na berlínském filmovém festivalu.
Originální trailer filmu Nejsem blázen

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Victor J. Kemper (29.11.2023 11:45 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Box Office: 10 komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob (13.04.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: filmem roku 2022 je Avatar: The Way of Water (09.01.2023 12:30 v Komentáře | Box office)
- Zemřel Owen Roizman (08.01.2023 07:37 v Novinky | Zprávy)
- Box office: Avatar 2 vstupuje do kin (19.12.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Velkofilm Avatar: The Way of Water se podruhé noří do nádherného světa Pandory (17.12.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 20 ČR: Avatar se přetahuje s Janem Žižkou (11.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Úsměv znovu první (10.10.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Jan Žižka si bere zpět prvenství (04.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: do kin táhl Úsměv (03.10.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Avatar se vrací na trůn (27.09.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: To nic, drahá bralo zlato (26.09.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Stroj času: Avatar se vrací do kin (24.09.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: To nic, indiáne (21.09.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- V září se do kin vrací Avatar (24.08.2022 09:30 v Novinky | Trailery)
- Box office: Uncharted je na vrcholu (21.02.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Smrt na Nilu před Vem si mě (14.02.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Spider-Man dotahuje Avatar (31.01.2022 07:30 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu