Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 40. týden

Kinopremiéry: 40. týden

Vydáno: 05.10.2012 11:33 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Twentieth Century Fox Corporation

Ač tento týden útočí na diváka hned sedm premiér, jejich kvalita není příliš valná. Vedle sterilního hororu, animáku, nepovedeného pokračování akčního hitu a slušné černé komedie najdete už jen dva dokumenty a ekologickou agitku.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Český plakát filmu 96 hodin: Odplata 96 hodin: Odplata (Taken 2) (Bioscop)
Pokračování překvapivého akčního hitu dopadlo bohužel tak, jak se předpokládalo. Děj nedává smysl, Olivier Megaton absolutně nezvládá natočit akci a ani se střihem si moc nerozumí. Sázka na jistotu zkrátka nevyšla a divák tak má tu čest s dalším tuctovým výrobkem produkujícího Luca Bessona. Nebýt spolehlivého a charismatického Liama Neesona, pár vtipných hlášek a slušného závěru, nebylo by co chválit.
Synopse: Bývalý agent CIA Bryan Mills (Liam Neeson) si užívá klidné dovolené v Istanbulu, když ho příjemně překvapí nečekaná návštěva dcery Kim (Maggie Grace) a bývalé manželky Lenore (Famke Janssen). Nadšení se ale brzy změní v boj o život. Lenore je totiž přímo před Bryanovými zraky unesena a Kim se pachatelům snaží uprchnout. Jelikož za vším stojí Murad (Rade Serbedzija), otec jednoho ze zločinců, kterého Bryan kdysi zabil, pochopí agent ve výslužbě, že vyjednávání nemá cenu, neboť tu jde o pomstu. Pro Bryana tak začíná nemilosrdný boj s časem.
Zajímavost: Rozpočet filmu se vyšplhal na osmdesát milionů dolarů, což je trojnásobek toho, co stál předchozí film.
Mezinárodní trailer filmu 96 hodin: Odplata

Plakát filmu Cesta do lesa Cesta do lesa (Aerofilms)
Lehce ekologická agitka Tomáše Vorla je spíše sledem za sebe řazených epizod. Lyrické vyprávění je hlavně oslavou přírody a později i myslivců. Typický "sklepácký" humor tentokráte ustoupil do pozadí a přednost dostaly zvláštní dialogy, které jsou tu vážné, tu ironické. I přes solidní výkony režisérova syna., Tomáše Hanáka, Anny Linhartové, Bolka Polívky a dalších tak převažují rozpačité dojmy.
Synopse: Honza Marák (Tomáš Hanák) dávno rezignoval na kariéru „ajťáka“ a koupil chalupu na konci malé vesnice, kde se zabydlel se svoji ženou Markétou (Bára Schlesinger), dcerou Anynou (Anna Linhartová) a synem Sayenem (Vojta Vovesný). Ač by mohla rodina mít ideální život, není tomu tak - kvůli Markétině práci masérky, v níž jí pomáhají i psychotropní látky, se často dostávají do konfliktu se starousedlíky a protidrogovou policií. Není proto divu, že když se syn jednoho z vesničanů (Tomáš Vorel ml.) zamiluje do Anyny, je rázem oheň na střeše a dělá se vše proto, aby se jejich vztah rozpadl.
Zajímavost: Snímek je zamýšlen také jako oslava české krajiny.
Český trailer filmu Cesta do lesa

Plakát filmu Kletba z temnot Kletba z temnot (The Possession) (Forum Film CZ)
Další zbytečný a tuctový horor, který v kině nemá co dělat. Nabízí obehrané téma, fádní režii Oleho Bornedala, který tvoří atmosféru pomocí těch nejlacinějších prostředků a také dost nedostatků ve scénáři a logice chování postav. Výsledek příliš nezachrání ani slušně hrající Jeffrey Dean Morgan. Absolutní zbytečnost, kterých je bohužel několik desítek do roka.
Synopse: Bývalí manželé Clyde (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) mají dvě dcery. Jednoho dne si ta mladší jménem Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se s dívkou začnou dít podivné věci - nosí ji všude s sebou, je nervózní a agresivní. Rodiče tak začnou pátrat po původu zvláštního suvenýru a nestačí se divit. Zjistí totiž, že jde o skříňku vyrobenou pro Dybbuka - zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ji otevřel. A to právě udělala Em.
Zajímavost: Démonův tajemný jazyk je ve skutečnosti polština.
Oficiální trailer filmu Kletba z temnot

Plakát filmu Hotel Transylvánie Hotel Transylvánie (Hotel Transylvania) (Falcon)
Sterilní animák cílí zejména na nejmenší diváky, čemuž je podřízen také humor. Vše je dost infantilní a vtípky jsou víceméně primitivní a prvoplánové. Potenciál, který příběh sliboval, rozhodně nebyl využit a ani 3D není extra vidět. Tuzemskému divákovi navíc už tak nevalný dojem kazí ještě nepovedený dabing. Vydařená technická stránka a pár vizuálních gagů už by v současnosti měly být samozřejmostí. Ve výsledku jde o bohapustou nudu, u níž budou dospělí místy trpět.
Synopse: Dracula není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie, kam se každoročně sjíždí všechna strašidla a monstra světa, aby tu byla sama sebou a ocitla se daleko od lidí. Dracula má k izolaci zařízení i zcela prozaický důvod - chce ochránit svou dceru Mavis. Ta ale letos slaví sto osmnácté narozeniny a touží podívat se do světa. To sice tak úplně nevyjde, s lehkovážným lidským mladíkem, který do hotelu zabloudil, ale přichází zcela nečekaná šance, kterou prostě musí Mavis využít.
Zajímavost: Celosvětová premiéra proběhla 28. září, což je mezinárodní den boje proti vzteklině.
Český trailer filmu Hotel Transylvánie

Plakát filmu Hasta la vista! Hasta la vista! (Hasta la vista!) (AČFK)
Drsná belgická černá komedie si dělá laskavou legraci z postižených lidí, zároveň je ale nikterak neuráží a neztrapňuje. V našich končinách neznámí tvůrci jedou po celou dobu ve svěžím tempu a příliš vydechnout nenechají. Ač je scénář místy předvídatelný a konec očekávaný, jde vskutku o festivalovou perlu, která má šanci stát se kultem a najít si svého specifického diváka. Výtečná alternativa pro ty, jimž většina amerických komedií nic neříká.
Synopse: Philip (Robrecht Vanden Thoren), Lars (Gilles De Schrijver) a Jozeph (Tom Audenaert) jsou tři mladíci těsně po dvacítce, kteří milují víno a ženy. Bohužel jsou pořád panicové a to je potřeba změnit. Pod záminkou ochutnávky vína se vydávají do Španělska a doufají v první sexuální zážitky. A nedokáže je zastavit ani to, že jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí ochrnutý úplně. Svou situaci však berou s nadhledem a brutálně upřímným černým humorem. Pro jejich výlet platí víc než cokoli jiného to, že i cesta může být cíl.
Zajímavost: Jeden z herců si při přípravě na roli půjčil invalidní vozík a vyjel do města. Po chvíli se pro něho ale stal nepřekonatelnou překážkou obrubník chodníku. Musel tak vstát a vozík přenést. Kolemjdoucí si totiž mysleli, že jde o skrytou kameru.
Český trailer filmu Hasta la vista!

Český plakát filmu Tambylles Tambylles (Cinema Glok)
Zajímavé a poměrně krátké dokudrama řeší nadčasové a silné téma začleňování odsouzených jedinců zpět do společnosti. Levný snímeček zaujme hlavně fajnšmekry a ty, kteří rádi objevují novou filmařskou krev. Podle nemnoha ohlasů zvládl režírující Michal Hogenauer svou práci více než dobře a podařilo se mu i netradiční zpracování celého příběhu.
Synopse: Osmnáctiletý mladistvý delikvent byl nedávno propuštěn z výchovného zařízení a s čistým trestním rejstříkem a novou identitou se vrací zpátky k rodičům. Zdejší obyvatelé však nikdy nezapomněli, co se před lety stalo a pociťují hořkost a nespravedlnost. Dokument sleduje hlavně pokusy o jeho začleňování do společnosti. Tvůrce se ho navíc snaží dotlačit k převzetí zodpovědnosti za své činy a uvědomění si, že minulost hluboce ovlivňuje přítomnost.
Zajímavost: Název filmu není cizím slovem, ale pouze složeninou tří českých slov "Tam byl les".
Originální trailer filmu Tambylles

Český plakát filmu Karel Reisz, ten filmový život Karel Reisz, ten filmový život (CinemArt)
Celovečerní portrét představuje jednoho z největších filmařů českého původu Karla Reisze. Tvůrci se pokouší nahlédnout mimo jeho profesní život i do střeženého soukromí a poskytnout tak komplexní obraz kinematografické legendy. Jejich snaha se ale místy mění v adoraci a výsledkem je tím pádem příjemný, ale ničím nevybočující dokument. Inspirativní osudy ale možná mnohým rozšíří obzory.
Synopse: Filmový portrét Karla Reisze, jednoho z nejslavnějších filmařů českého původu. Snímek zachycuje zajímavý a inspirativní příběh muže, který si ze svého dětství v Československu a Ostravě odnesl vklad pro založení Free Cinema a anglické Nové vlny. Tvůrci se nevyhýbají ani pohledu do režisérova soukromí.
Oficiální trailer filmu Karel Reisz, ten filmový život

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Hlasujte v anketě na našem Facebooku nebo nám napište do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Nedotknutý Tolkien volá rod a zírá na kozy (13.08.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Liam Neeson se vydává do Mrazivé pasti (14.07.2021 15:00 v Recenze | Premiéry)
- Liam Neeson chce skončit s akčními filmy (19.01.2021 08:56 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: nejslavnější akční filmy let 2010 - 2019 (06.06.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: nezapomenutelné role Bolka Polívky (27.07.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Krysař nakupuje sexy botky, chystá sabotáž a hledá poklad hraběte Chamaré (23.11.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jennifer Garner v traileru revenge thrilleru Peppermint (01.06.2018 07:44 v Novinky | Trailery)
- První fotky: Bruce Willis jako Paul Kersey v remaku Death Wish (03.08.2017 07:39 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Bryan Mills se přesunul do televize v Taken sérii (16.12.2016 16:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ona je na mol v mém nejmilejším baru a nemá nadějné vyhlídky (15.07.2016 07:18 v Radar | TV tipy)
- Hotel Transylvánie potřetí a také jako seriál (24.06.2016 07:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Nesmělé vyrovnání účtů s pěnou dní v Hotelu Transylvánie (17.06.2016 07:00 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muži v černém a Lopper jsou spřízněni volbou (27.05.2016 15:35 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Hotel Transylvánie 2 - i nastavovaná kaše může být zábavná (18.10.2015 12:57 v Recenze | Premiéry)
- Box Office: Dracula z Hotelu Transylvánie 2 si ukousl rekord (28.09.2015 07:00 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Musíme si promluvit o Jackovi, obrech, finanční krizi i černém humoru (28.08.2015 08:43 v Radar | TV tipy)
- Za horizontem: Lundgren a Jaa proti Perlmanovi ve Skin Trade (20.08.2015 09:30 v Recenze | Za horizontem)
- BD a DVD tipy: Mafiáni vychází a jdou po Gamblerovi (04.06.2015 08:51 v Radar | BD a DVD tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu