Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: 40. týden

BD a DVD tipy: 40. týden

Vydáno: 03.10.2012 10:39 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Kateřina Hejdová | foto: 20th Century Fox

Akční thriller s Liamem Neesonem, pohádkové fantasy s Charlize Theron, romantická komedie s Ewanem McGregorem? Nabídka na DVD a BD pro následující dny je žánrově různorodá. Mezi největší filmové laskominy bude ale určitě patřit kompletní celovečerní dílo Jana Švankmajera.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
BD obal filmu 96 hodin 96 hodin (Taken) Blu-ray + DVD (Magic Box)
Zbrusu nový akční thriller z dílny Luca Bessona míří na plátna českých kin, jeho první díl zároveň vychází na DVD a Blu-ray discích. Francouzský snímek z roku 2008 místy připomíná Bessonovy slavné snímky Taxi (zatím vyrobil čtyři), nechybí v něm napětí, honičky v autech, ani pořádné střílečky a rvačky. A nikdy nevíte minutu dopředu. Bývalý špion a osobní strážce Bryan (Liam Neeson) se v něm vydá do Paříže zachránit život své dceři. Tu ohrožují albánští obchodníci s bílým masem - jenže to ještě netuší, koho si znepřátelili na život a na smrt. Efektní a akcí natřískaný film, u něhož vám 90 minut uteče ani nebudete vědět jak, vychází ve speciálním balení s DVD i BD pohromadě. Skvělý Liam Neeson tu potrzuje pravidlo, že nenápadný hrdina, z něhož se pod tíhou okolností vyklube superbojovník, je v kriminálních dramatech postavou nepostradatelnou. V tomto případě naprosto právem.
Synopse: Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) svolí s cestou své sedmnáctileté dcery Kim (Maggie Grace) do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do svých rukou... (oficiální text distributora)
Bonusy: Rozhovory, Film o filmu, Záběry z natáčení, Trailer

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 3. října 2012.
Originální trailer filmu 96 hodin

BD obal filmu Sněhurka a lovec Sněhurka a lovec (Snow White and the Huntsman) Blu-ray (Bontonfilm)
Dobrodružné fantasy Ruperta Sanderse doputovalo letos do českých kin jen pár dní po Sněhurce (v originále Mirror Mirror) s Juliou Roberts coby zlou královnou. Ve Sněhurce a lovci se negativní role ujala Charlize Theron, když se proměnila v čarodejnici Ravennu. Za pomoci lsti se vetře do přízně krále mocné říše a po jeho smrt získá nad královstvím neomezenou moc. V cestě já stojí už jen nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) - jenže ta uteče do zkázonosného Temného lesa. Královna si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), aby Sněhurku přivedl zpátky. Čeká ho tak setkání s podivnými obyvateli lesa i Sněhurčiným zastáncem a princem v jedné osobě (Sam Claflin). A samosebou s partou sedmi trpaslíků, bojujících o záchranu temnotou zmítané říše. Klasická pohádka, která narozdíl od Sněhurky nehraje na humorné struny, ale snaží se děj zasadit spíš do reálného světa. Odvážný pokus hraničící s kýčem (jenže která pohádka není kýč?), při němž se zla budete skutečně bát.
Synopse: Ve výpravném akčním dobrodružství představuje Kristen Stewart (Twilight sága) jedinou osobu v zemi, jež stojí v cestě zlé královně (držitelka Oscara Charlize Theron) a ta se ji za to chystá zničit. Ale dívka, která ohrožuje panování podlé vládkyně, se válečnickému řemeslu naučila od zkušeného lovce (Chris Hemsworth - Thor), jenž byl vyslán, aby ji zabil. Zlo se utká se svým osudem. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 3. října 2012.
Český trailer filmu Sněhurka a lovec

DVD obal kolekce Švankmajer - kolekce Kolekce Filmy Jana Švankmajera 6 DVD (Bontonfilm)
Něco z Alenky, Lekce Faust, , Přežít svůj život, Spiklenci slasti, Šílení. Šest filmů a kompletní celovečerní tvorba slavného českého režiséra, animátora a výtvarníka Jana Švankmajera. V rozmezí let 1987 až 2010 představil postupně snímky pohrávající si mistrovsky s divákovou fantazií, některé z nich uspěly i ve světě. Počínaje volnou interpretací Carrollovy Alenky v říši divů a konče příběhem Evžena, který se rozhodne žít ve svých snech, postaveným na animovaných fotkách herců - Švankmajerovy surrealistické filmy jsou dnes inspirací pro mnohé filmaře a tvůrce. Miloš Forman o něm řekl, že v jeho díle se potkává Luis Buñuel s Waltem Disneym. Filmy patřící k do kategorie "nezávislé" totiž díky výtvarné stránce získávají na zvláštní imaginaci, která obyčejně skutečně patřívá do pohádek. Švankmajer to vysvětluje tím, že se lidem snaží vrátit do života jejich vlastní sny. Jednotlivá DVD budou v prodeji i jednotlivě v nových přebalech (299 korun za jeden film).
Bonusy: Kolekce je distribuována bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 1499 Kč. V obchodech od 3. října 2012.
Originální trailer filmu Přežít svůj život

DVD obal filmu Lov lososů v Jemenu Lov lososů v Jemenu (Salmon Fishing in the Yemen) (Bontonfilm)
Romantické komediální drama Lasse Hallströma je natočené na motivy knihy Paula Tordaye. Autorem scénáře je oscarový Simon Beaufoy, který stojí třeba za adaptací Milionáře z chatrče. Hlavním hrdinou je cynický doktor Alfred Jones (Ewan McGregor), jehož život i přes značné profesní úspěchy tak nějak stagnuje. Ovšem jen do chvíle, kdy je přizván do projektu bohatého arabského šejka, který hodlá v Jemenu nasadit do řek lososy. Zprvu naprosto bláznivý nápad se za Fredovy pomoci stává pomalu ale jistě skutečností. Mluvčí ministerského odboru pro rybolov a zemědělství, kde Alfred pracuje, si zahrála Kristin Scott Thomas, šejkovu zástupkyni a novou přítelkyni hlavního hrdiny Emily Blunt. Okouzlující film, který vyloudí úsměv na rtu snad i největšímu skeptikovi.
Synopse: Fred myšlenku zavrhne jako naprosto nesmyslnou. Projekt však upoutá pozornost několika zasloužilých britských politiků. Napadne je totiž, že by se tak dala odvést pozornost médií od nepříjemností, ke kterým na Středním východě došlo. Vládní soukolí se dává do pohybu. Fred je donucen, aby odsunul svou výzkumnou práci stranou a místo ní začal přemýšlet, jak přepravit deset tisíc lososů na poušť – a přesvědčit je, aby tam plavali. Celý bláznivý projekt se zrodil v hlavě jemenského šejka, zbožného a bohatého muže, jehož láska k lovu lososů a neotřesitelné přesvědčení, že lze vírou dosáhnout nemožného, nakonec Freda nadchnou. Potlačí v sobě všechny logické námitky – i námitky své nesnesitelné ženy. Když se pak setká s šejkovou elegantní a krásnou správkyní majetku, trhlina, která se objevila v jeho pečlivě organizovaném životě, se ještě zvětší. A když se společně vydají na neobyčejnou cestu víry, a rybolovu, nesmělý dr. Jones v sobě objeví zdroj důvěry, lásky a hrdinství, který zaskočí nejen jeho samotného... (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 3. října 2012.
Český trailer filmu Lov lososů v Jemenu

DVD obal filmu Vrtěti ženou Vrtěti ženou (Hysteria) (Magic Box)
Příběh zasazený do konce 19. století popisuje dobu kolem objevení vibrátoru. Romantická komedie Tanyi Wexlersleduje nešťastnou kariéru mladého doktora Mortimera Granvilla (Hugh Dancy), jenž si libuje ve čtení o pokrokových léčebných metodách a je přesvědčen, že současný stav britského zdravotnictví je kritický. Zastání nachází u zámožného přítele Lorda Edmunda St. Johna-Smythe (Rupert Everett), se kterým sdílí vášeň pro pokrokové metody a vynálezy. Když je Mortimer přijat jako asistent do praxe doktora Roberta Darlympla (Jonathan Pryce), specialisty na léčení hysterie, vedle nových metod se seznámí také s dcerami zaměstnavetele. S poslušnou Emily (Felicity Jones), kterou Mortimerovi její otec nabízí za ženu, a bouřlivou, energetickou Charlotte (Maggie Gyllenhaal) bojující za práva žen, ke které to zvídavého doktora táhne o něco více.
Synopse: Pokrokoví lékaři nemají na konci 19. století v prudérní Anglii na růžích ustláno. Jedním z nich je i mladičký doktor Mortimer Granville, který nastoupil jako asistent londýnského lékaře Roberta Dalrympleho, odborníka na léčbu ženské hysterie. Jako lék používají "ruční masáž", která se u pacientek setkává s nemalým nadšením. Mortimera však kvůli množství práce začnou trápit silné křeče v rukou. Pomoc najde u svého pokrokově smýšlejícího přítele, lorda Edmunda, který propadl kouzlu nového vynálezu - elektřině. Jeho plán na elektřinou poháněné „oprašovátko“ vnukne Mortimerovi originální nápad. Vrtěti ženou je svěží romantická komedie o překvapivém, ale pravdivém vzniku prvního elektricko-mechanického vibrátoru a o tom, že hysterii není nutno léčit návštěvou lékaře. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 3. října 2012.
Český trailer filmu Vrtěti ženou

DVD obal filmu V tátově stínu V tátově stínu (Being Flynn) (Magic Box)
Romantický film v hlavní roli s Robert De Niro v režii Paula Weitze vypráví o osudech dvacetiletého spisovatele Nicka Flynna (Paul Dano). Vyrůstal bez otce a i přes své ne právě šťastné dětství se s ním celý život toužil setkat. Po 18 letech odloučení se mu přání splní, jenže ne na místě, které by si vysnil. Zatímco hledá smysl svého vlastního života, přihlásí se v Bostonu dobrovolně coby sociální pracovník v útulku pro bezdomovce. Netuše, že právě tady ho čeká moment, kdy svému otci Jonathanovi pohlédne znovu do očí. Jednoduchý scénář staví hodně na hereckých výkonech, De Niro dostal pro něho ne úplně typickou roli zneuznaného básníka. Hlavní hereckou dvojici doplňuje Julian Moore.
Synopse: Nick Flynn je mladý spisovatel, který se pokouší najít sám sebe. Jeho otec Jonathan, který se prodírá životem po svém, neviděl svého syna celých 18 let. Až když přijme Nick práci sociálního pracovníka v útulku pro bezdomovce, nachází smysl svého osobního i pracovního života. Jednoho dne se zde náhle objeví Jonathan, který přišel hledat nocleh a útočiště. Pro oba je to přímý výstřel do skutečné a možná i společné budoucnosti. Přijme Nick vlastního otce a podaří se mu nahradit prázdné vzpomínky skutečnou budoucností? V tomto přesvědčivém snímku o neporušeném, a přesto velmi křehkém, poutu mezi rodičem a jeho potomkem podali Robert De Niro, Paul Dano a Julianne Moore neuvěřitelné herecké výkony. Scénáře a režie se ujal úspěšný Paul Weitz (Jak na věc). (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 3. října 2012.
Originální trailer filmu V tátově stínu

DVD obal filmu Příběh jeptišky Příběh jeptišky (The Nun's Story) (Magic Box)
Psychologické drama Fred Zinnemann s Audrey Hepburn v hlavní roli pohází z roku 1959 a na kontě má například Cenu akademie amerických filmových kritiků (pro nejlepší herečku a režiséra). Natočené je podle sklutečných událostí a líčí osud řádové sestry Lucy, která musí řešit životní dilema odchodu z řádu. Její otec, proslulý chirurg, je na počátku druhé světové války během nacistické okupace Belgie zavražděn. Film začíná odchodem Gabrielle van der Mal do kláštera a věnuje se podrobně přísnému katolickému klášternímu řádu a dennímu režimu. Děj se zlomí v momentě, kdy se hlavní hrdinka dozví zprávu o otcově smrti a začne zvažovat své působení v protinacistickém odboji. Vzdá se kvůli neutralitě církve své vysněné práce v belgickém Kongu? Klasika amerického kinematografie, ve vedlejších rolích Peter Finch a Edith Evans.
Synopse: Příběh jeptišky je nezapomenutelným a výjimečným pohledem na život za zdmi kláštera. Oslnivá Audrey Hepburn tu ztělesňuje jeptišku, jejíž životní cesta vede od péče o mentálně nemocné pacienty k vytoužené práci zdravotní sestry v Belgickém Kongu. Když se ovšem po vypuknutí 2. světové války vrací do rodné Belgie, musí se rozhodnout mezi odbojem a neutralitou církve. Příběh jeptišky, který režíroval čtyřnásobný držitel Oscara® Fred Zinnemann, získal osm oscarových® nominací včetně nejlepšího filmu, Cenu newyorských filmových kritiků pro nejlepší herečku a režiséra a Národní cenu kritiků pro nejlepší film, režiséra a herečku ve vedlejší roli (Edith Evans). (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 3. října 2012.
Trailer filmu Příběh jeptišky

DVD obal filmu Odpolední láska Odpolední láska (Love in the Afternoon) (Magic Box)
Další z filmů, v němž se objevila Audrey Hepburn, režíroval slavný Billy Wilder (podílel se i na scénáři). Romantická komedie z roku 1957 je adaptací románu Ariane Clauda Aneta. Hepburn si v ní zahrála po boku Gary Cooper Ariane, dceru pařížského soukromého detektiva Clauda Chavasseho (Maurice Chevalier). Ten sleduje milostné pletky stárnoucíhp playboye Franka Flannagana - na objednávku podváděného manžela (John McGiver), jenž je rozhodnutý záletníka zabít. To ale zaslechne Ariane a okamžitě se vydá Frankovi na pomoc. Hrajíc zkušenou světačku se jí to i podaří a Frank se po jejím zmizení obrátí na jejího vlastního otce, aby mu krásnou neznámou vystopoval. Inteligentní a vtipný film.
Synopse: Ona hraje na cello, on je proutník. Ona je naivní a mladinká, on je světácký a zralý. Zamilovaná studentka konzervatoře Ariane dobře ví, že se milionářskému americkému playboyovi Franku Flanaganovi vůbec nepodobá. Když ale bude předstírat, že je stejně světaznalá a protřelá jako on, kouzlo lásky mozná zafunguje. Když setkání AUDREY HEPBURN a GARYHO COOPERA režíruje BILLY WILDER, romance přímo rozkvétá. Smích, kouzlo Paříže, šampaňské, elegance – Wilder, který tu poprvé spolupracoval se svým dlouholetým spoluautorem I. A. L. Diamondem, je servíruje jako lehounkou a nadýchanou poctu svému filmařskému vzoru, ERNSTU LUBITSCHOVI. V této skvělé, pohodové klasice, určené milovníkům filmů jako PRÁZDNINY V ŘÍMĚ a GIGI, hraje i MAURICE CHEVALIER, filmový zástupce galského šarmu. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 3. října 2012.
Originální trailer filmu Odpolední láska

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Top 10: čeští režiséři po roce 1989 (26.11.2022 14:30 v Články | Publicistika)
- Horory, pohádky, sci-fi! Září bude na streamovacích službách pestrobarevné jako podzimní listí. (09.09.2021 07:30 v Radar)
- Recenze: Liam Neeson se vydává do Mrazivé pasti (14.07.2021 15:00 v Recenze | Premiéry)
- Liam Neeson chce skončit s akčními filmy (19.01.2021 08:56 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: nejslavnější akční filmy let 2010 - 2019 (06.06.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Téma: (ne)slavné filmové propadáky (14.09.2019 14:00 v Články | Publicistika)
- Novou Sněhurku natočí Marc Webb (31.05.2019 16:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka a lovec prožívají lásky čas (15.02.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jennifer Garner v traileru revenge thrilleru Peppermint (01.06.2018 07:44 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Poslední film Jana Švankmajera Hmyz (26.02.2018 14:30 v Recenze | Premiéry)
- První fotky: Bruce Willis jako Paul Kersey v remaku Death Wish (03.08.2017 07:39 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Bryan Mills se přesunul do televize v Taken sérii (16.12.2016 16:00 v Novinky | Trailery)
- Box Office: Kniha Džunglí vládne dále (02.05.2016 07:00 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu