Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 39. týden

Kinopremiéry: 39. týden

Vydáno: 27.09.2012 14:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Mezi pěti premiérami, které se chystají do našich kin, zaujme zřejmě nejvíc nový snímek legendárního Olivera Stonea. Ze zbývajících kousků stojí za zmínku snad jen vítěz letošního Berlinale a zrestaurovaná kopie tuzemské klasiky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Český plakát filmu Divoši Divoši (Savages) (Bontonfilm)
Vizuálně sice velmi vydařený, leč příběhově slabý a povrchní je drsný thriller Olivera Stonea. Co mu je platné, že zajímavě střídá obrazové perspektivy, používá filtry a klipovitý střih, když hlavní postavy jsou nezajímavé a ty vedlejší je strkají do kapsy. Hereckou jistotou zůstávají John Travolta, Benicio del Toro a Salma Hayek, zklamáním naopak jsou Blake Lively a Aaron Johnson. Thriller s dialogy místy jak z červené knihovny je ve výsledku sterilní a nehodný svého tvůrce.
Synopse: Ophelia (Blake Lively) žije ve spokojeném "uspořádání" se dvěma chlapci, kteří ji milují a ona miluje je a vzájemně na sebe nežárlí. Chon (Taylor Kitsch) je bývalý voják a ke světu přistupuje poněkud cynicky. Ben (Aaron Johnson) je pro změnu talentovaný botanik s mesiášskými sklony. Oba ale spojuje to, že dokáží vyrobit a prodávat tu nejlepší trávu široko daleko. Pod palcem navíc drží i protidrogového agenta (John Travolta) a zdánlivě jsou nedotknutelní. Jejich podnikání ale příliš nevoní nedalekému mexickému kartelu, který vede krásná Elena (Salma Hayek). Její lidé tak nabídnou chlapcům rozumnou dohodu. Když na ni ale nepřistoupí, začnou se dít věci, o kterých se nikomu z nich ani nesnilo.
Zajímavost: Taylor Kitsch před natáčením podstoupil skutečný výcvik jednotek US Navy.
Český trailer filmu Divoši

Český plakát filmu Sousedská hlídka Sousedská hlídka (The Watch) (Bontonfilm)
Neškodná sci-fi komedie, která neurazí, zároveň ani příliš nepobaví. Nad vodou ji drží překvapivě svěží režie neznámého Akivy Schaffera a pár na žánr nezvykle krvavých scén. Scénář je ovšem slabý a logika v něm ne úplně funguje. Ben Stiller, Vince Vaughn a Richard Ayoade v titulních rolích jsou unylí a hrají na půl plynu. Jediným využitým tak zůstává Jonah Hill. Malinko zbytečný film, jemuž by bylo lépe na videu.
Synopse: Na klidném předměstí městečka Glenview se stane zločin. Jeden z jeho nejaktivnějších obyvatel Evan (Ben Stiller) proto založí domobranu s názvem Sousedská hlídka, která má zajistit klidný spánek všem ve městě. Jenomže vzhledem k tomu, že z něho všichni mají legraci, se k němu přidají pouze tři lidé - Bob (Vince Vaughn), který v akci vidí možnost, jak vystoupit ze stereotypu, obtloustlý Franklin (Jonah Hill), jenž si tu chce zase vyléčit komplex z toho, že nebyl přijat k policii, a Jamarcus (Richard Ayoade), který se právě přistěhoval a chce se seznámit s místními. Povedená čtveřice je sice všem pro smích, když ale náhodou objeví mimozemšťany, kteří chystají invazi na Zemi, musí zasáhnout a svět tak z ničeho nic závisí na činnosti těchto podivínů.
Zajímavost: Do role Jamarcuse byl zvažován i Chris Tucker.
Český trailer filmu Sousedská hlídka

Český plakát filmu Hoří, má panenko Hoří, má panenko (Bontonfilm)
Digitálně vyčištěná a pečlivě rekonstruovaná kopie československé klasiky si znovu nachází cestu do našich kinosálů. Až brutálně mrazivá satira Miloše Formana neztratila na svých kvalitách za více než třicet let vůbec nic a naopak se v plné nahotě ukazuje nadčasovost jejího poselství. I dnešního diváka zaujmou čistá a citlivá režie, brilantní herecké výkony neherců, skvěle napsané dialogy a vymyšlené situace. Zkrátka humor, při kterém tuhne úsměv na rtech. Ke snímku, který si vysloužil i nominaci na cizojazyčného Oscara, netřeba nic dodávat.
Synopse: V jedné podkrkonošské obci se koná požárnický bál. Prvotní nadšení brzy střídá střet s krutou realitou. Plesovému výboru se organizace ukázkově vymkne z rukou. Nepodaří se zvolit královnu krásy, tombola je rozkradena a navíc vypukne ve vsi požár. Hasiči tak zpackanou akci přerušují a vyjíždí uhasit šířící se oheň. Jenomže ani v tu chvíli jejich problémy nekončí.
Zajímavost: Světová premiéra digitálně restaurované kopie proběhla na letošním karlovarském festivalu.
Ukázka z filmu Hoří, má panenko

Český plakát filmu Naboř a ujeď Naboř a ujeď (Hit and Run) (HCE)
Nenápadná, nekomerční a poměrně solidní komedie, která je točená víceméně pro radost. Režírující Dax Shepard a David Palmer se v ní s divákem příliš nemazlí a servírují mu ujetý, bláznivý a bizarní příběh plný tu více, tu méně vtipných fórků, nečekaných zvratů a zběsilé akce. Herecky je podpořili třeba Kristen Bell nebo Bradley Cooper. Tady zkrátka velké ambice nejsou a s tím je potřeba ke snímku přistupovat. Je tak jasné, že přijetí budou hodně různorodá.
Synopse: Charlie Bronson (Dax Shepard) riskuje svou skrytou identitu, protože v Los Angeles na něho čeká dost možná životní šance. Společně s přítelkyní (Kristen Bell) vyráží na cestu, která by mohla změnit jejich životy. Brzy je ale najde Charlieho bývalý kamarád z gangu a chce si vzít to, co mu patří. Výlet se rázem mění v šílenou honičku, v níž není nic jisté a do níž se připletou také policisté a různí podivíni.
Zajímavost: Rozpočet filmu činí pouhé dva miliony dolarů.
Český trailer filmu Naboř a ujeď

Plakát filmu Caesar musí zemřít Caesar musí zemřít (Cesare deve morire) (Artcam)
Hodně zajímavý polodokumentární kousek bratrů Paola a Vittoria Tavianiových je určen zejména náročnějším divákům. Tvůrci se tu snaží ukázat vězně jako lidi a sledují je při studování a realizaci slavného dramatu Williama Shakespearea. Pomáhají si pouze sugestivní kamerou a velice minimalistickou hudbou. Silný dojem dotvářejí i překvapivě velmi dobré herecké výkony vězeňského ansámblu. Tip pro ty, kteří v kině rádi přemýšlí a hledají skryté významy.
Synopse: Snímek je záznamem klasického divadelního představení Julius Caesar od Williama Shakespearea. Tohle je ovšem unikátní. Nacvičili ho totiž vězni z věznice Rebibbia v Římě, kteří tak chtějí dokázat, že i za mřížemi mají světu co nabídnout. Pro mnohé z nich vůbec nejde o lehkou práci a vcítit se do náročných rolí je extrémně obtížné. Ani ten sebevětší aplaus je však neochrání od povinnosti odpykat si své mimořádné tresty.
Zajímavost: Na Berlinale 2012 získal film ocenění Zlatý medvěd.
Oficiální trailer filmu Caesar musí zemřít

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Hlasujte v anketě na našem Facebooku nebo nám napište do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Stroj času: Dědictví aneb Kurvahošigutntág slaví 30 let (03.09.2022 12:00 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Ochotní dospělí absolvovali zocelovací kúru a kurz negativního myšlení (12.02.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel režisér Ivan Passer (10.01.2020 17:37 v Novinky | Zprávy)
- Z trilogie Dona Winslowa bude TV série (08.03.2019 17:43 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Proč právě divoch Méďa hledá piráty a má Kainovo znamení? (21.12.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- 30 kultovních filmů, na které nelze zapomenout (26.08.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- Oliver Stone chystá drama s Beniciem Del Torem (13.08.2018 21:02 v Novinky | Zprávy)
- Top 12: Filmy Miloše Formana (29.04.2018 11:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel režisér Miloš Forman (14.04.2018 08:14 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Miloš Forman slaví 85. narozeniny (18.02.2017 18:31 v Články | Publicistika)
- Portrét: Oliver Stone - špatné svědomí Ameriky, druhá část (18.11.2016 17:00 v Články | Publicistika)
- Zemřel Formanův kameraman Miroslav Ondříček (29.03.2015 13:47 v Novinky | Zprávy)
- Oliver Stone našel do svého filmu Edwarda Snowdena (17.11.2014 20:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Michael Jackson, legendární noir a ceněné náročnější filmy (29.08.2014 07:00 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Philipa Seymoura Hoffmana (07.02.2014 12:00 v Články | Publicistika)
- Ostře sledované vlaky v Projektu 100 2014 (12.12.2013 15:15 v Novinky | Zprávy)
- Preview: Konzultant si zahrává s drogami (25.10.2013 18:00 v Radar | Preview)
- Top 10: Slavní Mexičané v Hollywoodu (08.10.2013 17:00 v Články | Publicistika)
- Čeká nás nová trilogie Avatara (02.08.2013 07:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu