BD a DVD tipy: 39. týden

Vydáno: 23.09.2012 15:00 - Kateřina Hejdová | foto: sofreakingcool.com

Pořádnou nadílku sci-fi přinášejí tipy Blu-ray na tento týden. Kromě výroční kolekce BOND 50 s 22 filmy o Agentu 007 a trojky Mužů v černém se doma můžete pokochat i vesmírnou věznicí v Útěku z MS-1 či Temnými stíny Tima Burtona a Johnnyho Deppa.
Bond 50 (Bond 50) Blu-ray (Bontonfilm)
Všech 22 filmů na Blu-ray od Dr. No po Quantum of Solace vychází poprvé jako komplet, oslavující 50 let s Agentem 007. Legendární fiktivní postavu britského tajného agenta, sloužícího v britské tajné službě MI6, vytvořil spisovatel Ian Fleming roku 1952. Inspiroval se při tom vlastními zkušenostmi z britské tajné služby. V psaní příběhů o Bondovi po jeho smrti v roce 1964 pokračoval Kingsley Amis, John Pearson, John Gardner, Raymond Benson a Charlie Higson. Filmový Bond se pak poprvé objevil už roku 1954 v epizodě Casino Royale televizního seriálu Climax!. Jméno dostal agent po americkém ornitologovi Jamesu Bondovi, expertovi na karibské ptáky a autorovi publikace Ptáci Západní Indie (Birds of the West Indies), kolekce má být poctou "nejvěhlasnějšímu a nejvytrvalejšímu agentovi filmových dějin". Režisér Sam Mendes současně pracuje na 23. filmu v řadě s názvem Skyfall (opět s Danielem Craigem). Od úvodního snímku Dr. No v roce 1962 se pokračování objevovala do konce 60. let prakticky každý rok, později každé dva nebo čtyři roky. Poslední Quantum of Solace je z roku 2008. Speciální vydání je navíc plné bonusů jako představení všech šesti herců v hlavních rolích či klíčové momenty z historie.
Synopse: Všechny Bondovky vychází poprvé pohromadě ve vysokém rozlišení na Blu-ray v této jedinečné sadě – se všemi krásnými dívkami, hanebnými zločinci i charismatickými hvězdami, počínaje Seanem Connerym, kterým to celé začalo, až po Daniela Craiga. Kolekce BOND 50 je díky svému mimořádnému obsahu náležitou poctou nejvěhlasnějšímu a nejvytrvalejšímu agentovi filmových dějin. (oficiální text distributora)
Bonusy: Více než 120 hodin bonusů, včetně rozhovorů ze zákulisí natáčení, komentářů herců a štábu ke každému z filmů a řadu dalších materiálů, Zcela nový bonusový disk, BONDŮV SVĚT: Deset částí pokrývajících pět desetiletí. Strhující pohled na Bondovy nezapomenutelné chvíle plné nebezpečí, pokušení, dobrodružství i humoru (Úvodní akční scény, Úvodní titulky, Úkoly, Přístroje, Spojenci a exotické lokality, Setkání se zločinci, Bondovy dívky, Auta a velké honičky, Závěrečný souboj, Dokonalý konec), BÝT BONDEM: Všech šest herců, kteří představovali legendárního 007, poskytlo fascinující a objevné rozhovory (Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, Daniel Craig), 50 LET VE STYLU JAMESE BONDA: Klíčové momenty z historie Jamese Bonda, které vám přiblíží proměny v módě a designu posledních padesáti let

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 4999 Kč. V obchodech od 26. září 2012.

Trailer kolekce Bond 50

BD obal filmu Muži v černém 3 Muži v černém 3 (Men in Black 3) Blu-ray (Bontonfilm)
Kasovní trhák letošního jara vrátil na filmová plátna dvojici agentů J a K v podání Willa Smithe a Tommyho Lee Jonese. Tentokrát se ale ti dva vracejí v čase, takže k nim coby mladší verze Lee Jonese přibyl Josh Brolin. Akční sci-fi komedii natočil Barry Sonnenfeld opět na motivy komiksu a do kin doputovala přesně 15 let po prvním filmu z řady - tak dlouho oba agenti slouží v agentuře Muži v černém. Poprvé se agenti, kteří zachraňují Zemi před "svinstvem z vesmíru", představili v roce 1997, dvojka následovala o pět let později. Nyní u nás vychází MiB3 na DVD i Blu-ray discích ve 3D podobě, navíc hned v několika edicích. Většina obsahuje 2D i 3D verzi snímku, v němž o triky věru nouze není. Návrat do minulosti skýtá řady humorných situací, akčnější část zdobí laserové pistole a zbraně vůbec, bizarní podoby mimozemšťanů, hromady slizu a dokonalé počítačové efekty. Mezi tvůrce patří sedminásobný držitel Oscara Rick Baker (navrhoval mimozemšťany), pětinásobný držitel Oscara Ken Ralston a Jay Redd (vizuální efekty) a kameraman Bill Pope, jenž natáčel Matrix, Spider-Man 2 a Spider-Man 3.
Synopse: Ve filmu MUŽI V ČERNÉM 3 se agenti J (Will Smith) a K (Tommy Lee Jones) vrací zpět... A opět včas. J během svého patnáctiletého fungování v agentuře Muži v černém viděl spoustu nevysvětlitelných věcí, ale nic - ani mimozemšťané - ho nedokáže zmást tak jako jeho sarkastický tajnůstkářský partner. Když se život agenta K i osud planety Země ocitne v ohrožení, musí se agent J přesunout v čase zpět do minulosti, aby dal vše do pořádku. J zjistí, že existují tajemství vesmíru, o kterých mu K nikdy neřekl. A ona tajemství budou odhalena, když se v minulosti spojí s mladým agentem K (Josh Brolin), aby zachránil svého partnera, agenturu i samotnou budoucnost lidstva. (oficiální text distributora)
Bonusy: Partneři v čase: Z natáčení MiB, Nepovedené záběry, Videoklip Pitbull “Back In Time"

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 26. září 2012.

Český trailer filmu Muži v černém 3

BD obal filmu Temné stíny Temné stíny (Dark Shadows) Blu-ray (Magic Box)
Dvaadvacet let po Střihorukém Edwardovi se dvojice Tim Burton a Johnny Depp (poněkolikáté) sešla opětovně u Temných stínů, rodinného fantazy horroru na motivy televizní mýdlové opery z přelomu 60. a 70. let. V roce 1752 vypluli Joshua a Naomi Collinsovi se synem Barnabasem z anglického Liverpoolu, aby začali nový život v Americe. Rodové prokletí však trojici pronásleduje i na druhý konec světa - rodiče nešťastnou náhodou zemřou a jejich syn se s tragédií nikdy nevyrovná. Dvě stě let po své smrti se Barnabas probouzí ze spánku a coby upír se vrací na panství Collinwood. Rozhodnutý, že zachrání zbytek rodinné slávy a její čest, se tu potká s hlavou rodiny Elizabeth Collins v podání Michelle Pfeiffer, jejím bratrem Rogerem Collinsem (Jonny Lee Miller), patnáctiletou neteří Carlonou (Chloë Moretz) či její dětskou psychiatričkou (Helena Bonham Carter). Rozpočet filmu překročil sto milionů dolarů a na výsledku je to znát. Vtipná filmová fraška plná gagů a triků, dotažená skutečně až do posledního detailu, tady je volba Blu-ray jasná.
Synopse: Poté, co ho zhrzená milenka proměnila v upíra, strávil Barnabas Collins dvě století v rakvi. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední dysfunkční zbytky rodu Collinsových. Barnabasovo odhodlání vrátit své rodině zašlou slávu maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka – svůdná čarodějnice Angelique (Eva Green) – v dobrodružství plném „bujné představivosti”(Sam Hallenbeck, NBC-TV) režiséra Tima Burtona. (oficiální text distributora)
Bonusy: Podívejte se v devíti ukázkách, jak brilantní představivost Tima Burtona a Johnnyho Deppa dala vzniknout Temným stínům, Vynechané scény

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 26. září 2012.

Český trailer filmu Temné stíny

BD obal filmu Útěk z MS-1 Útěk z MS-1 (Lockout) Blu-ray (Magic Box)
Film s původním názvem Lockout spojil při práci Luca Bessona s producenty thrilleru 96 hodin. V kinech letos na jaře ne úplně nadšeně přijatý film z rukou zkušeného štábu sází hodně na vizuální stránku, přestože triků je tu použito překvapivě málo. Mise agenta CIA Snowa (Guy Pearce) na palubě vesmírné vězeňské stanice MS-1 s nejvyšší ostrahou je tajná, stejně jako návštěva prezidentovy dcery. Emilie Warnock (Maggie Grace) se vypravila do kosmu v rámci humanitární mise. Vězni, kteří se tady zmrazují do boxů, totiž vykazují po delší době hybernace známky demence. Emilie se stane rukojmí bez toho, aby vzbouření vězni tušili, koho na oběžné dráze chytli. Jedno je ale jasné – z MS-1 není úniku. Začíná honička, v níž zvítězí ten chytřejší a rychlejší. Agresivní a nezvladatelný psychotik Hydell (Joseph Gilgun) se postaví do čela stanice spolu s bratrem Alexem (Vincent Regan). A na Snowovi je, aby celou situaci zachránil. Zachrání Zemi od srážky s v podstatě neřízenou vesmírnou stanicí? Odpočinkový sci-fi thriller, pro Blu-ray opět ideální.
Synopse: Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock (Maggie Grace) navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS-1. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow (Guy Pearce) je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná – čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 26. září 2012.

Český trailer filmu Útěk z MS-1

DVD obal filmu Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi (The Door) (Magic Box)
Na festivalu v Karlových Varech byl letos uveden maďarsko-německý snímek Istvána Szabó s Britkou Helen Mirren v hlavní roli. Úspěšná spisovatelka Magda si najme jako hospodyni postarší sousedku Emerenc Sherdásovou (Martina Gedeck). Na rozdíl od manžela je ochotná přehlížet její podivínské chování: bezchybná práce jí dovoluje ignorovat otázky, které Emerenc vyvolává svou tajnůstkářskou existencí. Co vlastně skrývá ve své minulosti, do níž odmítá pootevřít dveře i ženě, která je jí nejblíž a jejíž spisovatelskou fantazii stále víc provokuje? Virtuózně inscenované psychologické drama podle románu Magdy Szabó se odehrává v 60. letech, kdy bylo Maďarsko ještě značně poznamenané následky války. "Kdysi jsem přemýšlel, co má film navíc oproti ostatnímu umění. A je to lidská tvář. Živá, ne namalovaná, dynamická. Nevidíte lásku a žárlivost, ale jak se tvář mění z lásky na žárlivost, celý proces. Tento film právě na tvářích staví," řekl o filmu ve Varech slavný režisér.
Synopse: Snímek Za zavřenými dveřmi byl natočen podle úspěšného románu maďarské spisovatelky Magdy Szabó. Film vypráví příběh dvou osamělých žen, které jsou ze svých světů vytržené různými okolnostmi a mezi kterými se, napříč jejich životními drahami, vytváří nepravděpodobné přátelství. Film se odehrává v polovině dvacátého století v Maďarsku, zemi, která je poznamenána následky války a zahalena do přetrvávajících stínů nedůvěry a pochybností. Film Za zavřenými dveřmi pomalu poodkrývá velice spletitý vztah mezi zámožnou, rodící se spisovatelkou Magdou a její tajemnou, stále odměřenou, hospodyní Emerenc. Zatímco Magda míří k profesionálnímu úspěchu a uznání, Emerenc dohánějí hrůzy z minulosti, které vedou k emotivnímu odhalení s tragickými následky. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 26. září 2012.

Trailer filmu Za zavřenými dveřmi

DVD obal filmu Slečny v nesnázích Slečny v nesnázích ( Damsels in Distress) (Bontonfilm)
I další snímek letos zažil svou českou premiéru v rámci festivalového dění, Slečny v nesnázích vysílal do kin letos v březnu Febiofest. Zvláštní komedie z prostředí univerzity v East Coast, kam začali přijímat i ženy. Maskulinní atmosféru se pokouší nabourat skupina studentek v čele s Violet a jejími kamarádkami Rose a Heather. Chtějí vylepšit muže, kteří jsou podle nich přehlížení, plaší a potřebují zvýšit sebevědomí. Nová studentka Lily, přinese do kolektivu oživení - spolu s radami typu: Jak zabránit sebevraždám na místním campusu. Whit Stillman, autor slavných nezávislých snímků z 90. let (Metropolitan, Barcelona či Poslední dny disca), vstoupil do subžánru dívčího filmu, který obohatil o skoro až surreálnou poetiku. Pro milovníky absurdního humoru a neutuchající romantiky.
Synopse: Režisér Whit Stillman uvádí mile nekonvenční komedii Slečny v nesnázích, ve které se studentka Violet (Greta Gerwig) snaží změnit temnou atmosféru na univerzitě. S kamarádkami Rose (Megalyn Echikunwoke) a Heather (Carrie MacLemore) se ujímá nové studentky, sympatické Lily (Analeigh Tipton), která neujde pozornosti místního playboye Charlieho (Adam Brody), ani po všech stránkách dokonalého studenta Xaviera (Hugo Becker). Nakonec je to ale právě Violet, která skončí v osidlech lásky. (oficiální text distributora)
Bonusy: Komentář Whita Stillmana a herců, Večer se Slečnami v nesnázích – Otázky a odpovědi s Whitem Stillmanem a herci, Slečny v nesnázích: Pohled do zákulisí, Vynechané scény, Nepovedené záběry

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 26. září 2012.

Trailer filmu Slečny v nesnázích

DVD obal seriálu Dr. House - 5. série Dr. House (Dr. House) 5. série (Bontonfilm)
Oceňovaný seriál s Hughem Laurie v hlavní roli pobaví snad za každého počasí či nálady. I ve 24 epizodách 5. série Dr. House neúnavně léčí a přichází na nové léčebné metody díky své paličatosti a odvaze. Housův přítel Wilson se vyrovnává se smrtí své přítelkyně a vinu za její smrt cítí i House, svérázný neurochirurg ale vyšetřuje za pomoci soukromého očka i sérii úmrtí okolo jediného dárce orgánů, stará se o muže, jenž trpí 50 let agorafobií po násilné smrti své přítelkyně, řeší případ speciální pedagožky, která zkolabovala poté, co vyprskla krev uprostřed hodiny. Americký seriál, jehož autorem je Kanaďan David Shore, televize Fox vysílá už od roku 2004, každý díl vidělo v Americe na 12 milionů diváků a je považován za jednu z vůbec nejúspěšnějších současných amerických show.
Synopse: Hugh Laurie se vrací v páté sérii seriálu Dr. House v roli, za kterou získal Zlatý Glóbus® a nominaci na cenu Primetime Emmy®! Ve všech 24 epizodách strhující páté řady House posouvá limity medicíny, ale zároveň s ním zmítá emocionální chaos, když se mu nebezpečně stírají hranice osobního a pracovního života. Jako hosté se v sérii objevují držitel ceny Primetime Emmy® Zeljko Ivanek (Patty Hewes - nebezpečná advokátka), Mos Def (Loupež po italsku) a Carl Reiner (Dannyho parťáci 3). Dr. House je seriál ověnčený cenou Primetime Emmy® a podle kritiky nabízí “…parádní show se špičkovým hereckým obsazením a prvotřídním scénářem…” (Michael Starr, New York Post). (oficiální text distributora)
Bonusy: Seriál je distribuováno bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 799 Kč. V obchodech od 26. září 2012.

Trailer 5. série seriáluDr. House

Obal kolekce Angelika Angelika (Angeligue) Kolekce 1-5 (Magic Box)
Pětidílná romance o krásné a neohrožené markýze Angelice de Sancé de Monteloup (Michèle Mercier), která na dvoře Ludvíka XIV. a v Orientu musela čelit panským úkladům, pletichám i politickým spiknutím, vychází komplet na DVD. Ačkoliv pětice filmů, natočených v letech 1964-1968 režisérem Bernardem Borderierem ve francouzsko-německo-italské koprodukci, má s knižní předlohou pramálo společného a je výmluvnou ukázkou filmového kýče, stala se doslova legendou francouzského filmu. O lásce, jež hory přenáší - příběh hraběte Joffrey de Peyraca, za něhož byla markýza nedobrovolně provdána a přes původní nenávist se do něho hluboce zamiluje, patří do červené knihovny. Autorka literárního díla Mme Golon, tvrdí: "V těchto filmech je Angelika znázorněna osobností Michele Mercier, a ne taková, jaké skutečně je." I přes mnohé výhrady si Angelika získala početné fanoušky po celém světě a zaznamenala velký omerční úspěch.
Synopse: První příběh z cyklu Angelika se začíná vyprávět v polovině 17. století ve sladké Francii. Zde vládne mladý Král Slunce Ludvík XIV. Zatímco se zemí potulují žebráci a banditi, on pečuje o své místo na trůnu. Angelika de Sancé de Monteloup, páté dítě zchudlého šlechtice Poitoua, vzdělaná v ženském klášteře, je v 17 letech provdána za o 12 let staršího, bohatého hraběte Joffreye de Peyraca de Morense, pána Toulouse. Joffrey je však mrzák se zjizvenou tváří a po Francii kolují zvěsti o jeho zálibě v čarodějnictví. Ve skutečnosti provozuje orientální těžební techniky, které mu zajišťují jeho nesmírné jmění. Jen kvůli své rodině Angelika souhlasí se sňatkem, avšak užívat výhod svého muže zarytě odmítá. Ten si přeje, aniž by se domáhal svých manželských práv, získat její srdce. A tak Angelika postupně objevuje Peyracovu čestnost a jeho pozoruhodný vědecký talent... (oficiální text distributora)
Bonusy: Kolekce distribuována bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 26. září 2012.

Trailer filmu Angelika, markýza andělů

Obal kolekce Belmondo Belmondo (Belmondo) Kolekce 5 DVD (Magic Box)
Pětici filmů z Jean-Paulem Belmondem obsahuje další DVD kolekce tohoto týdne. Počínaje Dobrodruhem z roku 1983 čítá slavné francouzské (a francouzsko-italské) snímky, v nichž Belmondo sehrál hlavní roli v 60. až 80. letech. Postupně se představí v rolích svérázného komisaře Philippa Jordana (Dobrodruh), průmyslového magnáta Stephana Margellea (Veselé velikonoce, 1984), mistrovského zloděje, šermíře a darebáka Cartouche (Cartouche, 1962), policejního vyšetřovate Letelliera (Strach nad městem, 1975), kolekci uzavírá slavný Profesionál z roku 1981. Příznivcům elegána s elegantním hereckým stylem by doma chybět neměla (DVD vycházela postupně i samostatně za cenu 199 korun).
Bonusy: Kolekce je distribuována bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 26. září 2012.

Trailer filmu Profesionál

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY