Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Téma: Kdo je kdo v týmu Expendables

Téma: Kdo je kdo v týmu Expendables

Vydáno: 17.09.2012 19:00 v sekci Články | Publicistika - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Druzí Expendables už úspěšně brázdí tuzemská kina, a tak není od věci si v rámci našeho zářijového tématu připomenout nejen jednotlivé členy této legendární bandičky. Berte to buď jako příjemnou vzpomínku, nebo jako velké lákadlo před projekcí.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Tým Expendables (česky Postradatelných) sestává z několika legendárních postav akčního filmu. Rozhodně si neuškodí připomenout (pokud jste druhé Postradatelné už viděli), nebo nalákat (v případě, že jste ještě neviděli), koho na plátně vlastně uvidíte. A nejde jen o samotnou partu Postradatelných, ale o všechny, kteří si v tomto filmu kradou nějaký ten kus zašlé slávy opět jen a jen pro své hlášky a bicepsy. Zbývá už jen varovat, že článek obsahuje mírné spoilery...
Tým Postradatelných
Barney Ross (Sylvester Stallone): Neoficiální lídr celé party. Ostatní ho uznávají, nechybí mu potřebné charisma a s každým dokáže vyjít. Umí pilotovat letadla (na stáří nezáleží), výborně zacházet s pistolí, ovládá také souboje jeden na jednoho, ale má i smysl pro humor a neváhá si sám ze sebe udělat legraci. Kamarádství je pro něho nade vše, a proto když je jeden ze členů zákeřně zabit, neváhá ani minutu a společně s ostatními se vydává jeho smrt pomstít. A nezalekne se vůbec nikoho.
Lee Christmas (Jason Statham): Pokud by v týmu existovala jakási funkce zástupce velitele, tento drsňák s poetickým příjmením by byl tím pravým. S Rossem je velký přítel a řeší s ním i soukromé problémy. V letadle sedává vedle něho a nemá problém si z něho udělat legraci. Výborně to umí s noži, v jejichž vrhání je naprostý mistr, je schopen sám ručně vyřídit přesilu protivníků, a když je třeba, sáhne i po střelné zbrani. Jelikož asi jako jediný z týmu uvažuje o rodinném životě a má přítelkyni, stává se terčem častého posměchu.
Yin Yang (Jet Li): Je logické, že jediný Asiat v partě to schytává nejen kvůli svému původu, ale také kvůli malému vzrůstu. Zejména Gunner si z něho dělá otevřenou legraci. Yin se ale nenechá zahanbit a pohotově vtípky vrací. Co se bojových schopností týče, ovládá několik umění, všude se protáhne, je mrštný a k obraně dokáže použít třeba i obyčejnou pánvičku, která se v jeho rukou proměňuje ve smrtící nástroj. Ve druhém dobrodružství už ale tolik prostoru nedostane a po dvaceti minutách bohužel mizí ze scény.
Gunner Jensen (Dolph Lundgren): Drsňák a obr severského původu se sice nechává vidět s nožem a pistolemi, v akci ho ale už moc neuvidíme. Poté, co v předchozím filmu své parťáky zradil a prodal, zpytoval nakonec svědomí a vrátil se do party. Tam definitivně převzal úlohu hlavního kašpara a své kolegy (a taktéž diváky) baví hláškami a vylomeninami více než bojovými schopnostmi.
Hale Caesar (Terry Crews): Podobně jako Yin Yang i on se stává terčem řady posměšků, protože je černoch. A ani on si to nenechá jen tak líbit. Má rád hodně velké zbraně a nejčastěji ho vidíte s obřím kulometem, kterak "kosí" zástupy nepřátel. To je ale vzhledem k jeho částečně upozaděné úloze to jediné, co o něm lze vlastně napsat.
Toll Road (Randy Couture): Platí o něm v podstatě totéž, co o Caesarovi. I jeho vidíte v akci s nějakou tou pořádnou "bouchačkou" nebo jinou hračkou, ale opět patří k těm nejméně využívaným a nápadným členům bandy. Dozvědět se o něm něco podrobnějšího nebo zajímavějšího tak prakticky není možné.
Bill The Kid (Liam Hemsworth): Bývalý voják a elitní odstřelovač je nejnovější a také nejmladší přírůstek Postradatelných. Plní funkci jakési zálohy a pojistky a vždy, když je nejhůř, začne pálit z tajných pozic, čímž překvapí protivníka, všem získá rozhodující náskok a rozhýbe většinu akcí. Nebojí se vůbec ničeho, rychle vybíhá jakékoli kopce a dovede střílet i z těch nejnepravděpodobnějších pozic. Právě jeho mládí je jeho největší slabinou, protože rychleji koná, než myslí, což vede mnohdy do nepříjemných situací. A je to také on, kdo se stane obětí zákeřného Vilaina a rozpoutá tak peklo na Zemi.
Maggie (Yu Nan): Jediná nedobrovolná členka celé partičky je do ní nasazena agentem CIA Churchem, protože jako jedna z mála zná jeho úmysly. Je jasné, že jako žena to nemá v ryze mužském týmu jednoduché, a zpočátku na ni všichni opravdu hledí skrz prsty, i když pochopitelně i hormony dělají své a zejména Gunner se před osobou opačného pohlaví chce předvést. Nakonec si ale svým uměním zacházet se zbraněmi (zejména s puškou, ohánět se ale slušně dokáže i rukama) získá pozornost všech a dokonce je možné, že se s Postradatelnými vydá na další misi.
Ti, co stojí mimo, ale bez nichž to nejde
Agent Church (Bruce Willis): Agent CIA, který má s Rossem a spol. nevyřízené účty. Teď ale přišla doba je splatit. Právě on pošle Postradatelné na misi, která stojí jednoho z nich život. Ross ho v lásce nemá a podle něj jde jen o osobu tahající za nitky, a když je třeba jít do akce, pošle místo sebe někoho jiného. Nebude ale dlouho trvat a Church ho přesvědčí o tom, že vzít do ruky kulomet nebo jinou zbraň pro něho absolutně není žádný problém. A některými hláškami mu dá také jeho předchozí mínění pořádně "sežrat".
Trench (Arnold Schwarzenegger): Nájemný zabiják "s prezidentskými ambicemi", jak podotkl Barney Ross. Tentokrát mu Postradatelní zachrání život hned v úvodu filmu a okamžitě o tom začnou žertovat. Když jim slíbí, že se vrátí, neberou ho příliš vážně, ovšem i on své sliby plní a vskutku se ještě objeví. A dokáže, že s kulometem to pořád umí a charisma i přes pokročilý věk neztratil. Jeho slovní výměna s Churchem je nezapomenutelná.
Booker (Chuck Norris): Vlk samotář, který pracuje sám, protože mu zkrátka nikdo nestačí. Sám přemůže tank, ozbrojenou četu nepřítele si dává ke svačině a je prostě nepřemožitelný. Přežil i napadení kobrou královskou a všichni Postradatelní jsou na něj krátcí. Sice jim vypomůže, ale do party se rozhodně nezapojí. Pak by to totiž mohli všichni zabalit.
Důležití záporáci
Vilain (Jean-Claude Van Damme): Záporák s výstižným jménem pase po zásobách plutonia. Ohánět se umí nožem, který do svých obětí zabodává kopnutím, a umí pochopitelně i nějaké to bojové umění. Největší zbraní jsou pořád jeho nohy a budí slušný respekt. Banda Barneyho Rosse se ho ale nebojí a její lídr si to s ním rozdá na férovku. A bude to bolet.
Hector (Scott Adkins): Hlavní Vilainův poskok a jeho prodloužená ruka. Vykoná vše, co jeho šéf chce a potřebuje, a bere na sebe většinu černé práce. Prostoru sice moc nedostane, ale pořádnou bitku s Lee Christmasem si "užije". A bude sakra drsná.

Český trailer filmu Expendables: Postradatelní 2

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Chuck Norris: Muž, který se stal vtipem
Chuck Norris: Muž, který se stal vtipem Umí dělit nulou, práskat otáčivými dveřmi, a když si v KFC objedná BigMac, dostane ho. Chuck Norris sice zmizel z filmových pláten, ale internet z něj v posledních letech udělal nesmrtelný fenomén. A stačila k tomu jen holá pravda. čtěte zde
Vydáno: 10.09.2012 19:00 v sekci Články | Publicistika
0
Téma: Abeceda (ne)postradatelných akčních hrdinů
Téma: Abeceda (ne)postradatelných akčních hrdinů Osmdesátá léta jsou plná kultovních akčních filmů, ikonických hrdinů a ještě ikoničtějších hlášek. Pojďte se s námi za příležitosti speciálu k Expendables 2 projít abecedu hesel, které společně vystihují onu zaprášenou... čtěte zde
Vydáno: 05.09.2012 13:00 v sekci Články | Publicistika
0
FAQ: Expendables 2
FAQ: Expendables 2 Při příležitosti premiéry druhých Expendables jsme si dovolili za všechny nedočkavce položit několik otázek, které leckoho mohou budit ze spaní. Zajímá-li vás tedy třeba to, koho všeho (ne)uvidíte, přečtěte si následující... čtěte zde
Vydáno: 04.09.2012 13:00 v sekci Články | Publicistika
0
Expendables: Postradatelní 2 8/10
Recenze: Expendables: Postradatelní 2 Druzí Expendables jsou konečně tady! Ke staré známé a už tak nabušené sestavě tentokráte přibyli mimo jiné ještě Jean-Claude Van Damme a legendární Chuck Norris. Je výsledek přesně tím, co všichni fandové akce chtějí vidět? čtěte zde
Vydáno: 28.08.2012 16:40 v sekci Recenze | Premiéry
0
V Expendables 3 si zahraje i Nicolas Cage
V Expendables 3 si zahraje i Nicolas Cage Zdá se vám, že v aktuálních Expendables 2 hraje málo vašich oblíbených akčních hvězd? Nezoufejte, v trojce se mimo Nicolase Cage možná objeví i Clint Eastwood, Wesley Snipes nebo Harrison Ford. čtěte zde
Vydáno: 14.08.2012 07:35 v sekci Novinky | Zprávy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Chystá se čtvrtý Creed (19.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu