Novou Kleopatru nejspíš natočí Ang Lee

Vydáno: 07.09.2012 15:23 - Marek Odehnal | foto: 20th Century Fox

O novém přepisu slavného velkofilmu Kleopatra, tentokrát s Angelinou Jolie v hlavní roli, se mluví už dlouho. Stejně tak dlouho se ale mluví i o režisérech filmu, nyní už by však mohlo být konečně jasno.
Už hodně dlouho se mluví o zbrusu nové adaptaci legendárního velkofilmu Kleopatra ze šedesátých let s Elizabeth Taylor v hlavní roli. Ta by měla být výrazně realističtější a panovnice by měla být vykreslena spíše jako obratná politička a vůdkyně než jako pouhá femme fatale. Hlavní roli pak ztvární Angelina Jolie.
Zatímco o obsazení hlavní role je už jasno poměrně dlouho, jména usednoucí na režisérskou stoličku se zatím střídala jako jarní počasí. Původně to měl být James Cameron, později se mluvilo o Paulu Greengrassovi, až se dostalo na Davida Finchera.
Ten však po roce projekt opustil, aby měl volné ruce na pokračování jeho úspěšného posledního zářezu Muži, kteří nenávidí ženy. Studio Sony Pictures a producent Scott Rudin mají nyní úzce vyprofilovaný seznam kandidátů.
Jejich první volbou je čínský režisér Ang Lee, tvůrce oscarového snímku Tygr a drak. Uvidíme tedy, jestli na nabídku kývne. Aktuálně filmař chystá do kin snímek Pí a jeho život, adaptaci mezinárodního bestselleru Life Of Pi o indickém chlapci, který po ztroskotání zaoceánské lodi uvízne v záchranném člunu s tygrem jako vynuceným společníkem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY