Spielbergův Lincoln odhaluje první plakát

Vydáno: 22.08.2012 18:30 - Martin Bubrín | foto: DreamWorks

Dlouho očekávaný životopisný snímek Stevena Spielberga o šestnáctém americkém prezidentovi by měl do amerických kin dorazit již letos na podzim. Zatím odhaluje první plakát, na němž se Daniel Day-Lewis opět změnil k nepoznání.
Ještě než se Steven Spielberg pustí do velkofilmu, kde se budou mezi sebou řezat roboti a lidé, uvede do kin ambiciózní portrét jednoho z nejslavnějších amerických prezidentů. Nepůjde však o klasický životopisný snímek jako podle akademické šablony - Lincoln, založený na knize Team Rivals, se bude soustředit na poslední čtyři měsíce prezidentova života, tedy na období občanské války a zrušení otroctví.
První, značně minimalistický plakát k filmu odhaluje Daniela Day-Lewise ve své další typické proměně. Nehraje Lincolna, on jím prostě je. Z obrázku tak jde poznat, že půjde zřejmě o nejvěrnější zachycení amerického prezidenta na filmovém plátně. Stačí porovnat jeho skutečnou dobovou fotografii s aktuálním zjevem a je jasné, že se na nás chystá nejspíš další oscarový triumf na poli maskérů.
Teď už si jen stačí počkat na trailer, který rozhýbe tento stylový monochromaticky laděný plakát. Upoutávka by se měla objevit co nejdříve (plakát ji většinou ohlašuje), protože film má americkou premiéru již 16. listopadu. U nás v kinech Lincolna, v němž se například objeví i Joseph Gordon-Levitt, Sally Field nebo Tommy Lee Jones, hledejte až 17. ledna příštího roku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY