Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
DVD tipy: 29. týden

DVD tipy: 29. týden

Vydáno: 15.07.2012 19:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Kateřina Hejdová | foto: facebook tvůrce

Glenn Close v mužském přestrojení, Julie Delpy v milostném okouzlení Ethanem Hawkem či Keanu Reaves v zajetí ďábelských svodů Al Pacina. Tento týden vycházejí na DVD filmy Albert Nobbs, Před úsvitem či Ďáblův adovokát. Na co dalšího se můžete těšit?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Albert Nobbs Albert Nobbs (Albert Nobbs) (Magic Box)
V koprodukčním dramatu Irska a Británie si loni Glenn Close zahrála ženu, sloužící v Irsku v 19. století coby muž - číšník. Po třiceti letech života v přestrojení je Albert Nobbs nucen strávit noc na pokoji s malířem Hubertem Pagem, který se jednoho dne objeví v poklidně žijícím Morissonově hotelu. Film režíroval Rodrigo Garcia a Glenn Close se na něm podílela jako producentka a scénáristka - Albert Nobbs je adaptací irské novely George Moora a byl nominován ve třech kategoriích na Oscara. Nobbsovu snoubenku a služebnou si zahrála Mia Wasikowska, v dalších rolích sklidili úspěch u diváků i kritiky Jonathan Rhys Meyers, Aaron Johnson, Brendan Gleeson, John Light či Janet McTeer. Překvapivý, zábavný, ale zároveň i poučný psychologicko-historický film.
Synopse: Úslužný a dokonale korektní pan Albert Nobbs (Glenn Close) už léta patří k pilířům personálu malého irského pensionu paní Marge Bakerové. Ani jeho zaměstnavatelka, ani nikdo jiný netuší, že dokonalý číšník je ve skutečnosti žena, která kdysi přijala mužskou identitu jako východisko z hmotné nouze. Když Albert, žijící v neustálé úzkosti z prozrazení, zjistí, že jeho případ není ojedinělý a že jiná žena, převlečená za muže (Janet McTeer), vede spokojený rodinný život, začne přehodnocovat své priority a uvažuje o sňatku s pokojskou Helen (Mia Wasikowska).
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. července 2012.
Originální trailer filmu Albert Nobbs

DVD obal filmu Před úsvitem Před úsvitem (Before Sunrise) (Magic Box)
Potkají se jednoho léta ve vlaku na cestě z Budapešti. Mladý okouzlující Američan Jess (Ethan Hawke) a upjatá francouzská studentka Celine (Julie Delpy). Na milostnou romanci mají přesně jeden večer, který se rozhodnou strávit ve Vídni. Co všechno za těch 12 hodin stihnou? Dokáží navázat vztah, který přetrvá? Okouzleni vzájemným porozuměním se z donucení rozcházejí po první společné noci. Režisér Richard Linklater natočil snímek v roce 1995 podle svého vlastního zážitku, nevšední konverzační romantika se v jeho režii dočkala pokračování s názvem Před soumrakem, kdy se Celine a Jessee setkávají za šest měsíců znovu. Film vyniká především díky hlavním představitelům - okouzlující Julii Delpy nyní můžete vidět v kinech v jí režírované romantické komedii 2 dny v New Yorku.
Synopse: Od okamžiku, kdy se setkali ve vlaku z Budapešti do Vídně, od sebe nemohli spustit oči. Potíž je, že Američan Jesse (Ethan Hawke) musí následujícího rána nastoupit do letadla a vrátit se do USA, a francouzská studentka Celine (Julie Delpy) zase míří vlakem do Paříže, kam ji vede začátek školního roku. Mají tedy jedinou noc na to, aby se poznali a řekli si vše, co chtějí.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. července 2012.
Originální trailer filmu Před úsvitem

DVD obal filmu Nebe a země Nebe a země (Heaven and Earth) (Magic Box)
Scenárista, režisér a producent Oliver Stone dokončil v roce 1993 snímkem Nebe a země svou vietnamskou trilogii. Ve filmu Četa (1986) vycházel ze svých válečných zážitků a v Narozen 4. července (1989) zachytil autentický příběh válečného veterána Rona Kovica, v dramatu Nebe a země se věnuje osudu vietnamské ženy a její rodiny na motivy autobiografických knih Le Ly Hayslip. Cesta od prosté vesnické dívky až k americké podnikatelce, podporu]jící výstavbu nemocničních zařízení v rodné zemi, začíná vzpomínkou na idylické dětství předčasné ukončené v roce 1953 příchodem francouzských vojáků. Mladá vesničanka (Hiep Thi Leo) prožívá válku se vším všudy včetně mučení a znásilnění. Odchází do Saigonu, kde později otěhotní a musí se živit pouličním prodejem, aby zachránila sebe i dítě. Změnu pro ni znamená až setkání se seržantem Stevem Butlerem (Tommy Lee Jones), který ji odveze do Spojených států.
Synopse: Dedinské dievča počas vojny vo Vietname na vlastnej koži spozná všetky hrôzy krutej vojny - znásilnenie i trýznenie. Ak chce so svojimi dvoma deťmi prežiť, musí sa predávať americkým vojakom. Tak spozná seržanta Steva, ktorý jej na konci vojny ponúkne oveľa viac - manželstvo. Len tak sa jej podarí ujsť z krajiny, kde by ju po prevzatí moci Vietkongom čakal krutý osud. V San Diegu sa obaja pokúsia žiť spolu, ale Steve je psychicky zlomený človek a nevie si nájsť miesto v živote... (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. července 2012.
Originální trailer filmu Nebe a země

DVD obal filmu Ďáblův advokát Ďáblův advokát (Devil's Advocate) (Magic Box)
Keanu Reeves a Al Pacino rozehrávají ve snímku režiséra Taylora Hackforda vskutku ďábelskou hru, v níž jim sekunduje Charlize Theron. Po šedesátém čtvrtém vítězném stání v řadě dostává ambiciózní mladý právník Kevin Lomax (Keanu Reeves) a jeho žena nabídku, kterou nelze odmítnout. Šéf exkluzivní právnické firmy v New Yorku John Milton (Al Pacino) nabízí Kevinovi nové místo. Mladík dlouho neváhá a nabídku charismatického bosse přijímá. Namísto slibované závratné kariéry čeká Lomaxe životně nebezpečná cesta. Jeho šéfem totiž není nikdo jiný než sám ďábel. Působivý thriller na faustovské téma o tom, jak úspěch zaslepuje a jak jednoduché je dostat se "na šikmou plochu", vyniká dějovými zvraty i skvělou atmosférou s hudbou Jamese Newtona Howarda.
Synopse: Právní zástupce Kevin Lomax je skutečný formát. Drží rekord v počtu vyhraných případů. Díky tomu obdrží nabídku od špičkové newyorské firmy. Ale práce, kterou Lomax přijme, není úplně to, co si představoval. Ďábel je důkladný. Keanu Reeves hraje v tomto moderním pojetí gotického příběhu dychtivého Lomaxe, zatímco Al Pacino je charismatickým zakladatelem firmy, který ví, že existují případy, které mohou být vyhrány a duše, které mohou být ztraceny. Ďáblův advokát je žhavá zábava, od Lomaxových soudních triumfů a jeho raketového vzestupu až k nečekanému závěru. Jeho soukromý život, manželka (Charlize Theron) i jeho duše se ocitají na hraně. Práce, kterou dostal, měla být nebem na Zemi, místo toho však vede přímo do pekla. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. července 2012.
Originální trailer filmu Ďáblův advokát

DVD obal filmu Dobrodruh Dobrodruh (Le Marginal) (Magic Box)
Tři roky po smrti Steva McQueena, jehož Belmondo obdivoval, vtrhl do kin Dobrodruh s francouzskou hvězdou v roli policejního inspektora Jordana. Kriminálka plná automobilových honiček, kaskadérských kousků i šarmu Jean Paul Belmonda. Mezi svými kolegy i zločinci je známý značně svéráznými metodami. Když je vyslán do Marseille, aby vyřešil velký případ s narkotiky, stane se obětí nastražené léčky. Z případu je odvolaný, nicméně se rozhodne zůstat a pokračovat v pátrání na vlastní pěst. Jordan je klasickou belmondovskou postavou a stejně jako třeba jeho Borowitz z filmu Policajt nebo rošťák, oslňuje šaramantním francouzským humorem a elegantní nenuceností, s níž dostihne i toho nejprohnanějšího lumpa.
Synopse: Komisaře Jordana (Jean-Paul Belmondo) by asi málokdo tipoval na policistu. Nosí koženou bundu, neláme si hlavu s profesní etikou a v zájmu dopadení zločinců neváhá sám porušit nějaký ten zákon. Jeho neortodoxní metody jsou ale velmi efektivní a proto je to právě on, kdo je vyslán do Marseilles, aby vyřešil důležitý případ obchodníků s narkotiky. Poté, co je protivníky vlákán do léčky a z případu odvolán, rozhodne se Jordan pokračovat na vlastní pěst.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. července 2012.
Trailer filmu Dobrodruh

DVD obal filmu Veselé velikonoce Veselé velikonoce (Joyeuses Paques) (Magic Box)
Belmondo podruhé, tentokrát ovšem výhradně lapený do osidel lásky. Ve filmu Veselé velikonoce si slavný Francouz zahrál nenapravitelného sukničkáře, jehož manželka právě hodlá navštívit svou matku - a Stefan se hned na letišti začne poohlížet po další ženské oběti, která by ho zabavila. Do cesty mu vstoupí mladičká Julie (Sophie Marceau), jež se právě rozešla s ženatým milencem a hledá místo na přespání. Stefan Julii pozve do restaurace, odkud ji za neustálého lichocení odváží k sobě domů. Když se ve dveřích objeví Stefanova manželka (Marie Laforêt), vyděšený proutník Julii označí za svou nepřiznanou dceru. Rozjíždí se série skutečných trapasů, kdy se v nastolené hře Stefan snaží udržet své manželství, ve vhodných chvílích ovšem stále útočí i na zcela zmatenou a stále více uštěpačnou oběť.
Synopse: Od té doby, co se notorický playboy Stefan (Jean-Paul Belmondo) oženil, má stále méně příležitostí laškovat se slečnami. Když jeho přísná a žárlivá žena Sophie (Marie Laforêt) odjíždí za matkou, aby s ní strávila velikonoční svátky, Stefan nelení a začne svádět mladou dívku Julii (Sophie Marceau), kterou potkal na letišti. Jenže Sophie se nečekaně vrací domů a ve vzduchu visí průšvih. Aby zachránil situaci, Stefan Julii prohlásí za svou dceru. Nepočítá ovšem s tím, že dívka situace využije ve svůj prospěch, svůdníka pořádně potrápí a odmítá z jeho domu odejít.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. července 2012.
Originální trailer filmu Veselé velikonoce

DVD obal filmu Vražda v Orient-Expressu Vražda v Orient-Expressu (Murder in the Orient Express) (Magic Box)
Britský film z roku 1974 z dílny režiséra Sidneyho Lumeta se pyšní Oscarem. Ingrid Bergman jej získala jako nejlepší herečka ve vedlejší roli, snímek byl pak nominován v dalších pěti kategoriích (nejlepší herec, scénář, kamera, kostýmy, hudba) a získal i řadu cen Britské filmové akademie. Kromě zmiňovaných herců je plný dalších hvězdných jmen jako Jean-Pierre Cassel, Wendy Hiller, Sean Connery, Martin Balsam, Vanessa Redgrave nebo Anthony Perkins. Námět veleslavného detektivního románu, na jehož motivy filmová adaptace vznikla (bylo jich více, Lumetova verze patří k těm kvalitnějším), čerpala Agatha Christie ze skutečného únosu v rodině světoznámého letce a amerického národního hrdiny Charlese Lindbergha.
Synopse: Luxusní vlak, projíždějící Evropou, se jedné prosincové noci roku 1930 stane dějištěm vraždy amerického milionáře. Belgický detektiv Hercule Poirot (Albert Finney), který je mezi cestujícími, brzy zjistí, že prakticky každý z jeho spolucestujících zavražděného muže znal a každý měl pádný důvod k jeho odstranění. Zatímco Orient expres čeká na vyproštění ze sněhové závěje kdesi v jugoslávském vnitrozemí, Poirotovy šedé mozkové buňky zaměstnává otázka, kdo z nich je vrah.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. července 2012.
Originální trailer filmu Vražda v Orient-Expressu

DVD obal filmu Nepřítel před branami Nepřítel před branami (Enemy At the Gates) (Magic Box)
Stalingrad, konec roku 1942. Příběh inspirovaný stejnojmennou knihou amerického historika Williama Craiga líčí souboj na život a na smrt ruského ostřelovače Vasilije Zajceva (Jude Law) s německým rozvědčíkem, majorem Erwinem Königem (Ed Harris). Major dostane za úkol zlikvidovat vojáka z Uralu, který je postrachem Němců a má tak pro sovětskou válečnou propagandu nesmírnou cenu. Jeho nadřízený Danilov (Joseph Fiennes) z něj vychoval prototyp skromného, prostého a přitom neohroženého hrdiny, schopného položit život za vlast. Netuší, že si tím také postavil do cesty soka v boji o lásku krásné Táni (Rachel Weisz). Německá strana věří a doufá, že smrt Vasilije alespoň na čas ochromí bojeschopnost rudoarmějců u Stalingradu. V troskách města se rozpoutá malá osobní válka. Scénář napsal v roce 2001 režisér Jean-Jacques Annaud společně s Alainem Godardem, Nikitu Chruščova ztvárnil Bob Hoskins.
Synopse: Píše se rok 1942 a v Rusku utahuje nacistická armáda smrtící smyčku. Obyvatelé Stalingradu jim pod vedením Chruščova (Bob Hoskins) a za vydatného přispění Vasilije Zaitseva (Jude Law) statečně kladou odpor. Hrdinské kousky tohoto špičkového ostřelovače se díky propagandě politruka a zároveň jeho nejlepšího přítele Danilova (Joseph Fiennes) stanou legendou. Němci proto do Stalingradu vyšlou své sniperské eso, majora Königa (Ed Harris), aby Vasilije zlikvidoval. Když se Vasilij s Danilovem zamilují do stejné půvabné kolegyně v uniformě (Rachel Weisz), Danilov svého druha opustí a Vasilij se musí utkat se svým německým protivníkem sám. V hořícím městě tak Vasilij s Königem rozehrávají lstivou hru na kočku a myš a současně svou soukromou válku ve jménu odvahy, cti a vlasti.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. července 2012.
Originální trailer filmu Nepřítel před branami
Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Téma: Kdo je kdo v Gotham City
Téma: Kdo je kdo v Gotham City Gotham City - temné město, v němž zločin jen bují a těžko se zastavuje. Naštěstí je tu Batman, který zdejší obyvatele inspiruje ke šlechetným činům a nějaké aktivitě. Náš další tematický článek souvisí právě s jeho... čtěte zde
Vydáno: 11.07.2012 22:49 v sekci Články | Publicistika
0
Vražda v Orient Expresu
Stroj času: Vražda v Orient Expresu Nejluxusnější vlak světa, jedna mrtvola, dvanáct podezřelých a šokující pointa. Případ pro Hercula Poirota pod taktovkou režisérského chameleona Sidneyho Lumeta klade nelehké otázky o spravedlnosti, vině a morálce. čtěte zde
Vydáno: 18.06.2012 15:40 v sekci Recenze | Stroj času
0
Téma: Prometheus - malá encyklopedie pojmů a osob
Téma: Prometheus - malá encyklopedie pojmů a osob Premiéra očekávaného sci-fi Prometheus už je za dveřmi. Mnoho už o ní bylo řečeno, mnoho bylo napsáno. Naším posledním příspěvkem do rozsáhlého tématu je krátká představovačka osob a pojmů, s nimiž se ve snímku často... čtěte zde
Vydáno: 06.06.2012 19:00 v sekci Články | Publicistika
0
Prometheus 7/10
Recenze: Prometheus Konec čekání, konec mlžení, konec tajností. Jeden z nejočekávanějších filmů roku Prometheus je konečně tady a nezadržitelně se řítí do našich kinosálů. Budeme tvůrce velebit, nebo je posílat do pekel? čtěte zde
Vydáno: 01.06.2012 22:38 v sekci Recenze | Premiéry
0
Albert Nobbs 8/10
Za horizontem: Albert Nobbs O tři zlaté plešouny se bude v letošním oscarovém klání ucházet dobové drama, jehož hlavním hrdinou je za muže převlečená žena. Nenápadný snímek toho, podobně jako jeho hrdina, nabízí mnohem více, než by se na první pohled... čtěte zde
Vydáno: 24.02.2012 14:30 v sekci Recenze | Za horizontem
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zemřel herec Henry Silva (18.09.2022 16:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Jean-Paul Belmondo (06.09.2021 16:58 v Novinky | Zprávy)
- Hostem 55. MFF Karlovy Vary bude Ethan Hawke (05.08.2021 15:06 v Novinky | Zprávy)
- Téma: top 10: herečky s nejvíce Oscary (23.01.2021 09:30 v Články | Publicistika)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2020 opustily (22.12.2020 13:46 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Sean Connery (31.10.2020 14:55 v Novinky | Zprávy)
- Téma: deset nejlepších rolí Sophie Marceau (26.09.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Zemřel herec Maurice Barrier (13.04.2020 18:55 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: Al Pacino a jeho nejlepší filmy (27.04.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Zemřel anglický herec Albert Finney (08.02.2019 18:10 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Vražda v Orient expresu – čím větší knír, tím větší zábava (08.11.2017 16:10 v Recenze | Premiéry)
- První trailer: Vražda v Orient expresu (01.06.2017 16:51 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2017, část III. - žánrovky (28.01.2017 10:20 v Články | Publicistika)
- Portrét: Oliver Stone - špatné svědomí Ameriky, druhá část (18.11.2016 17:00 v Články | Publicistika)
- Vražda v Orient Expressu nabírá další obsazení (30.09.2016 11:00 v Novinky | Zprávy)
- Angelina Jolie na Orient Express nenastoupí (06.08.2016 10:34 v Novinky | Zprávy)
- Vražda v Orient Expresu: nastoupí i Angelina Jolie? (11.06.2016 19:52 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu