Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 28. týden

Kinopremiéry: 28. týden

Vydáno: 12.07.2012 09:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Sony

Hned šest filmů vtrhne tento týden do našich kin. Jednoznačným lákadlem je restart Spidermana, bez zájmu by ale neměly zůstat ani Soderberghova dramedie nebo nový snímek Wese Andersona. Náročnějším divákům je zase určen Faust.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
The Amazing Spider-Man (The Amazing Spider-Man) (Falcon)
Velice příjemný restart známé série dopadl překvapivě dobře. Režírující Marc Webb vše ustál se ctí a nebál se sebeironie a lehké parodie, což se ukázalo jako jeho hlavní trumf. Povedl se mu i casting a nový Peter Parker v podání Andrewa Garfielda je sympaťák každým coulem. Akční scény sice příliš nezvládl a natočil je lehce nepřehledně, ani triková stránka není tím nejlepším a snímek postrádá lepšího záporáka, za vidění a čas strávený v kině ale výsledek určitě stojí. Jen nesmíte přemýšlet nad tím, proč přichází nový Spiderman tak brzy.
Synopse: Peter Parker (Andrew Garfield) chodí na střední školu, mezi svými vrstevníky není příliš oblíbený a navíc mu záhadně zemřeli oba rodiče. Jeho výchovy se tak ujímají strýc (Martin Sheen) a teta (Sally Field), kteří se mu snaží dát to nejlepší. Peter hledá sám sebe a pokouší se pochopit, co se vlastně stalo. Aby toho nebylo málo, zamiluje se do své spolužačky (Emma Stone). Jednoho dne ale objeví tajemný kufřík patřící jeho otci, v němž by mohlo být ukryto to, proč vlastně zemřel. Ač to Peter ještě netuší, brzy se stane maskovaným Spider-Manem a bude se muset utkat s všehoschopným Lizardem (Rhys Ifans), který chce ovládnout celé město.
Zajímavost: Ještě před obsazením do role poslal Andrew Garfield tvůrčímu týmu svou fotku, na níž na sobě má ve věku tří let spidermanovský kostým.
Český trailer filmu Amazing Spider-Man

Polski film (Aerofilms)
Minimálně zajímavý počin Marka Najbrta je zamýšlen jako mystifikace, kterou si užívá titulní čtveřice herců Marek Daniel, Tomáš Matonoha, Pavel Liška a Josef Polášek. Ač tvůrci někdy svou snahu přehánějí a celý projekt se jim vymyká z rukou, jde určitě o osvěžení tuzemské stále ještě konvenční kinematografie. Berte, nebo nechte být.
Synopse: Čtveřice populárních herců (Tomáš Matonoha, Pavel Liška, Josef Polášek a Marek Daniel) vzpomíná na bezstarostná léta studií na brněnské JAMU. Tehdy byla spousta možností, z nichž nakonec vznikl legendární kabaret Komediograf. Všichni měli ještě spousty iluzí a dobrou náladu, což se na jejich představeních jasně odráželo. Originální humor ústřední čtveřice umocňuje navíc osobitý nadhled Jana Budaře, který v téže době studoval na JAMU o několik ročníků níž. Celý film je tedy jednou velkou bezstarostnou jízdou prokládanou některými kultovními scénkami. Nebo ne?
Zajímavost: Scénář filmu vznikal rok a půl.
Český trailer filmu Polski film

Až vyjde měsíc (Moonrise Kingdom) (Bioscop)
Další roztomilý a svébytný filmeček uznávaného a osobitého Wese Andersona. Ač některým připadá, že se začíná opakovat, recenze jsou vesměs velice pozitivní a chválí hlavně typicky "andersenovský" příběh plný bizarních postaviček a jemného humoru. Navíc se v něm setkáte i s netradičně velkým počtem hvězd v neobyvklých rolích (Edward Norton, Bruce Willis, Tilda Swinton a další). Pro milovníky takřka kultovního filmaře není co řešit.
Synopse: Samovi (Jared Gilman) a Suzy (Kara Hayward) je dvanáct let. Na první pohled se do sebe zamilují, uzavřou tajnou dohodu a připravují plán. Přesně po roce od svého seznámení utečou daleko do divočiny, aniž by komukoli cokoli řekli. To samozřejmě vyvolá v jejich rodném městě poprask a všichni, kdo mohou, se je pod vedením místního šerifa (Bruce Willis) vydávají hledat. A partička je to vskutku povedená.
Zajímavost: Jedná se již o šestou spolupráci režiséra s jeho dvorním hercem Billem Murraym.
Český trailer filmu Až vyjde měsíc

Bez kalhot (Magic Mike) (HCE)
Prazvláštní dramedie o osudu začínajícího striptéra je nejen inspirována skutečnými osudy Channinga Tatuma, ale hlavně ji natočil Steven Soderbergh, což jí dodává na zajímavosti. A dle ohlasů je výsledek v podstatě příjemným a neškodným retrem, které na lehce nadprůměrné úrovni udržují právě režie a solidní herecké výkony, jimž dominuje Matthew McConaughey. Uvidíme tedy, jak si tento komerční hit ze zámoří povede v našich kinech.
Synopse: Bandička zkušených striptérů (Channing Tatum - jehož skutečný životní příběh film částečně inspiroval, Matthew McConaughey...) učí jejich kolegu začátečníka (Alex Pettyfer), jak vystupovat, dělat show, okouzlit dámy a ženy a snadno vydělat peníze. Že u toho zažije nejedno dobrodružství a změní svůj pohled na profesi, která vypadá banálně, je zcela jasné.
Zajímavost: Původně zvažovaným režisérem byl Nicolas Winding Refn, ten ale z časových důvodů odmítl.
Český trailer filmu Bez kalhot

Iron Sky (Iron Sky) (Film Europe)
Nízkorozpočtová sci-fi komedie je hlavně úlitbou fanouškům v dobrém slova smyslu "ujetých" filmů. Nelze ji brát vážně ani minutu a vyžaduje také poměrně velkou dávku tolerance. Vizuálně sice chvílemi ohromí, příběhově ale propadává a mění se v nekonzistentní mix několika žánrů, který jakž takž zachraňují správně vybraní herci, kteří záměrně přehrávají. Za zmínku stojí i hudební doprovod kultovní skupiny Laibach. Tento kousek finského režiséra Timo Vuorensoly zkrátka není tak úplně pro každého. Více se dozvíte v naší recenzi.
Synopse: Nacistická idea nezemřela s koncem druhé světové války! Pár vyvolených se ukrylo na Měsíci, kde v průběhu sedmdesáti let vytvořili gigantickou vesmírnou pevnost s masivní armádou létajících talířů. Když poblíž základny přistane lunární modul s Američanem Jamesem Washingtonem (Christopher Kirby) a hrozí prozrazení, je to pro měsíčního Führera signál k tomu, aby se pokusil znovu ovládnout Zemi. Nejdřív se ale bude muset vypořádat s prezidentkou Spojených států (Stephanie Paul), která všem svým voličům dokazuje, že nic není nemožné.
Zajímavost: Fanoušci z celého světa přispěli snímku částkou jednoho milionu eur a jejich jména jsou uvedena v závěrečných titulcích.
Český trailer filmu Iron Sky

Faust (Faust) (Film Europe)
Divácky extrémně náročný snímek Alexandra Sokurova vychází ze slavného románu Johanna Wolfganga Goetheho jen velmi volně. Zkušený ruský režisér dává ve formálně precizním díle přednost hlavně existenciálním otázkám a hledání smyslu života. Místy kombinuje záměrně pomalé scény s těmi až dadaistickými a jejich význam ponechává plně na divákově interpretaci. Je jasné, že vysoké komerční ambice film nemá. naší recenzi.
Synopse: Profesor Faust (Johannes Zeiler) je uznávaný vědec a spisovatel, který ovšem momentálně nemá moc peněz. Pokusí se tedy prodat vzácný prsten zvláštnímu obchodníkovi (Anton Adasinsky). Ten mu ale místo hotovosti nabídne poznání záhad života a stává se jeho průvodcem při procházkách temnými středověkými uličkami. Vzdělaný muž se tak setkává s různými existencemi a pokouší se nalézt smysl života. Brzy mu ale dojde, kdo se v těle šmelináře ve skutečnosti ukrývá.
Zajímavost: Na filmovém festivalu v Benátkách v roce 2011 získal snímek Zlatého lva.
Originální trailer filmu Faust

Na co se z aktuálních kinopremiér těšíte nejvíce? Hlasujte v anketě na našem facebooku nebo nám napište do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Faust 6/10
Evropský film: Faust Starý známý a dnes už legendární příběh znovu přichází na plátna kin. Tentokráte ho ale hodně osobitě pojal ruský režisér Alexandr Sokurov, který ho natočil v němčině a využil i tuzemských lokací. A jak to celé dopadlo? čtěte zde
Vydáno: 09.07.2012 19:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Preview: Bourneův odkaz
Preview: Bourneův odkaz Jason Bourne už svou utajenou minulost odhalil a u fanoušků kvalitní akce se dokázal velmi dobře zapsat. Filmy o něm rozhodně patří v rámci žánru k tomu nejlepšímu, co nám uplynulá dekáda mohla nabídnout. Ale Jason Bourne nebyl... čtěte zde
Vydáno: 04.07.2012 07:00 v sekci Radar | Preview
0
Iron Sky 7/10
Evropský film: Iron Sky Nacisti koncem války zdrhli na Měsíc, kde vytvořili Čtvrtou říši, a nyní se chystají dokončit to, co se Führerovi nepovedlo. Připravte se na satirické dieselpunkové béčko, které má našlápnuto stát se evergreenem filmových... čtěte zde
Vydáno: 25.06.2012 13:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Preview: Bez kalhot
Preview: Bez kalhot Kdysi oscarový režisér Steven Soderbergh přichází do kin s filmem Bez kalhot, který vypráví o životě striptérů, kteří sice milují ženy, peníze a zábavu, ale zároveň mají i nějaké ty hodnotné životní sny. čtěte zde
Vydáno: 13.06.2012 10:00 v sekci Radar | Preview
0
Preview: Polski film
Preview: Polski film Čtveřice českých herců vyráží do Polska natočit si svůj vysněný společný film. Tam ale Liška, Matonoha, Daniel a Polášek pod vedením Jana Budaře zjistí, že to nebude jen tak. Hlavní otázka ovšem je, co z toho je pravda a co... čtěte zde
Vydáno: 06.06.2012 13:00 v sekci Radar | Preview
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zrození národa proběhlo na Titanicu a bez kalhot (08.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Channing Tatum se vrátí Bez kalhot (30.11.2021 09:43 v Novinky | Zprávy)
- Sněhurka našla Zlou královnu (04.11.2021 07:00 v Novinky | Zprávy)
- Alfred Molina se vrátí do Spider-Mana (09.12.2020 07:49 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel herec Irrfan Khan (29.04.2020 13:05 v Novinky | Zprávy)
- Novou Sněhurku natočí Marc Webb (31.05.2019 16:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel scenárista Spider-Mana Alvin Sargent (11.05.2019 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Spider-Man: Paralelní světy – ráj geeků, kdy jeden pavoučí muž nestačí (30.11.2018 12:12 v Recenze | Premiéry)
- Zemřela komiksová legenda Stan Lee (12.11.2018 20:53 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Venom – kompromisy ve znamení spousty přístupné zábavy (04.10.2018 15:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Neskrývaně zábavní Loganovi parťáci (31.08.2017 14:00 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Spider-Man: Homecoming – odlehčený návrat pavoučího kluka… ehm, muže (30.06.2017 15:00 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Ghoul a Spider-Man bojují bitvu pěti armád (25.11.2016 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel herec Michael Massee (27.10.2016 15:00 v Novinky | Zprávy)
- DVD recenze: Druhá série Knick - paradox hororu a trhu (13.07.2016 21:00 v Recenze | Blu-ray)
- Preview: Coeni si utahují z Hollywoodu v Ave, Caesar! (07.02.2016 14:30 v Radar | Preview)
- TV recenze: Limitless. Navalte tu piluli! (28.11.2015 19:00 v Články | Televize)
- TV tipy: Anonym zkouší rozesmát armádu temnot (06.11.2015 08:56 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Bez kalhot XXL - ještě větší chick flick (16.07.2015 19:28 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu