EdaS na LFŠ - den 9.: Konec filmového ráje

Vydáno: 31.07.2011 09:22 - Eduard Spáčil | foto: facebook tvůrce

Poslední den přinesl další lahůdky, a přestože jsem se nedostal na závěrečný Kaurismäkiho Le Havre - vlastně jsem o ten film moc nestál, nechtělo se mi čekat ve frontě, a tak jsem si radši skočil na večeři - minimálně Lidé v neděli mi ošklivé sobotní odpoledne (opravdu je léto?) rozzářili.
Fotografie z filmu Lidé v neděli
Palec nahoru: Vzhledem k tomu, že to je poslední blog z LFŠ, musím ho dat organizátorům. Letošní škola se opravdu povedla - po programové i organizační stránce - a doufám, že příští rok to bude zase stejně super.
Palec dolů: Mohl bych si stěžovat zase na počasí nebo otravné a užvaněné sousedy na koleji, ale to hlavní, co mě v sobotu naštvalo, byl jeden programový střet. Viz níže.
Dilema dne: Tentokrát nejtěžší výběr ze všech: postavit proti sobě snímek Lidé v neděli s Wilderovou scénáristickou účastí a v dalším kině mou oblíbenou Wilderovu pozdní komedii Nebožtíci přejí lásce - ještě k tomu z filmové kopie - to by se stávat nemělo.
Filmy dne:
Amatér (8/10) - Kieslowski, jak ho mám rád, tzn. civilní a srozumitelný.
Lidé v neděli (9/10) - krásný a strašně lehký film o tom, že víkend byl, je a bude pro lidi pořád to samé. Ano, těžko se věří tomu, co se v Německu stalo už za pár let. Hudební doprovod noiseových Fetch! byl opravdu hlučný a dost se mi líbil (byť se s tématem a dobou míjel), jen kdyby mě místy nebolely uši. Doma bych si dal volume trošku dolů. :)
V mezích zákona (4/10) - snímek názorně ilustrující Machatého "kariéru" v Hollywoodu. Dost ujeté béčko, které je aspoň krátké a svižné. A často se mu zasmějete. Rozhodně jsem netrpěl tolik co u Extaze.
V Uherském Hradišti to těch devět festivalových dní bylo krásné a bylo toho dost. Nebudu plýtvat sentimentem, ale za rok mě tam určitě najdete znova. DOPORUČUJI!
P.S. Koho by snad zajímalo závěrečné vyhodnocení mých smělých cílů z prvního blogu: 1. bod mi ušel těsně (28 filmů), 2. víceméně taky (byť pár klobás u stánku by mohlo svědčit o opaku), no a boty na běhání jsem si opravdu nestihl zašpinit. Ale puchýř z věčného pobíhání mezi kiny snad svědčí o tom, že jsem se aspoň trochu hýbal. :)



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY