EdaS na LFŠ - den 8.: Nic proti Ameru

Vydáno: 30.07.2011 08:21 - Eduard Spáčil | foto: facebook tvůrce

Z vybrané pětice pátečních filmů se staly jen čtyři, protože když se o půl hodiny zpozdila projekce Erotikonu, rozhodilo mi to můj pečlivě sestavený filmový itinerář a vzhledem k tomu, jak mě Machatý posledně zklamal, nechal jsem si ho tentokrát raději ujít. I tak jsem měl docela silné nutkání se jen někde natáhnout a nasávat paprsky překvapivě pražícího sluníčka. Nicméně pevná vůle zvítězila. Výjimečně.
Fotografie z filmu Amer
Palec nahoru: Cena v pátek nebyla udělena. Nejradši bych palec nahoru dal baru na jednom náměstí, kde mají prima kafe a zmrzlinu, ale nevím jak se jmenuje ani to náměstí, ani bar. Ale doporučuju! :)
Palec dolů: dostane určitě ten zarostlý (jako Ezop, říkávala babička) mladík vedle mě na projekci Markova Nic proti ničemu, který - jak to říct slušně - zjevně nevěnuje zvláštní pozornost hygieně. V narvaném sále ale nebyla jiná alternativa než utéct, což se mi nechtělo, tak jsem trpěl. Každopádně fuj!
Dilema dne: V pátek nebylo moc co řešit, takže nic.
Filmy dne:
Soukromý život Sherlocka Holmese (8/10) - Konečně se mi tenhle z nejméně známých filmů Billyho Wildera začíná líbit. Kéž by se někdy objevila ta původní, tříapůlhodinová verze.
Nic proti ničemu (7/10) - Česká vontrierovská komedie. Hodně vtipná záležitost, která toho ale vlastně ani nechce moc říct.
Policejní, adj. (8/10) - Většinu scén snímku by pro "normální" kriminální film nenatočili. A kdyby natočili, tak by je vystřihli. Ale líbilo se mi to, na rozdíl od odcházejících diváků. Tip slečny Bébarové. Dík! Možná jsem těm Rumunům měl dát větší příležitost...
Amer (6/10) - Další tip, který mě sice nadchl po výtvarné a hudební stránce - pocta žánru GIALLO je parádní -, ale svou artovostí a absencí vyprávění mě málem unudil k smrti. Zajímavý experiment, ke konci jsem si však přál radši vidět v kině nějakého Argenta třeba. Ale možná jsem byl jen pozdě v noci unavený, takže tomu ještě někdy asi dám šanci.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY