Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
DVD tipy: 26. týden

DVD tipy: 26. týden

Vydáno: 24.06.2012 22:11 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Kateřina Hejdová | foto: Falcon

Co přinese nadcházející týden? Dvě letošní novinky - zatímco John Carter v kinech propadl, Ďábel v těle byl naopak po americké premiéře velkým překvapením. A milovníci klasiky mohou vyrazit do obchodů s DVD pro tři skutečné filmové klenoty. Které to jsou?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu John Carter: Mezi dvěma světy John Carter (John Carter) (Magic Box)
Jste zvědaví na údajně nejprodělečnější film hollywoodských dějin? Pak si nesmíte nechat ujít Johna Cartera, jehož natočení stálo studio Disney podle médií na 250 milionů dolarů, zatímco tržby za vstupenky dosahovaly po prvním čtvrtletí v kinech "jen" 190 milionů dolarů. Produkčně i výrobně značně náročný snímek tak zůstal daleko za očekáváními, která do něho nadšení investoři po osmi letech příprav vkládali. Oscarový režisér Andrew Stanton s opravdu megalomanskou produkcí za zády převedl do filmové podoby slavné klasické sci-fi dílo Edgara Rice Burroughse (autor Tarzana) z první poloviny 20. století, které bylo a stále je inspirací pro mnoho nejen filmových tvůrců - některé motivy z ní se objevují i v Hvězdných válkách. Fantaskní příběh bývalého vojáka bojujícího na Marsu o přežití vlastní i celé planety je Stantonovým hraným debutem a skutečně díky všem trikům a animovaným postavám působí trochu zmatečně - jako když dítěti vložíte do rukou příliš mnoho hraček. Příběh se místy ztrácí pod rozmáchlými akčními scénami, vizuální stránka filmu naopak přiznává návrat k literární a kulturní ikoně staré téměř celé století. Ti, kdo milují epické vědeckofantastické příběhy (a ti, kdo alespoň částečně znají knižní předlohu), se ale jistě rádi pomoří do přebujelého hrdinského světa Johna Cartera v podání Taylora Kitsche, kterému sekunduje Willem Dafoe coby Tars Tarkas a Lynn Collins zosobňující princeznu Dejah Thoris.
Synopse: Disney a uznávaný režisér Andrew Stanton (Oscar za nejlepší animovaný film roku 2008 VALL-I) vám přinášejí báječné akční dobrodružství, které se odehrává na tajemné a exotické planetě Barsoom (Mars). Film vychází z dnes již klasického románu Edgara Burroughse a vypráví příběh Johna Cartera, zkušeného válečníka a vysloužilého armádního důstojníka, který se z nepochopitelných důvodů ocitne na Marsu, kde se nedobrovolně zaplete do konfliktu nevídaných rozměrů. Na planetě nalezne svět na pokraji zkázy a aby ho mohl zachránit, musí v sobě znovu objevit svou lidskou stránku. DVD John Carter: Mezi dvěma světy přichází nejen s úžasnými speciálními efekty, skvělými postavami a zloduchy, kteří nahánějí hrůzu, ale přináší i spoustu dosud neviděného bonusového materiálu. Tento inspirující příběh o hrdinství jednoho člověka zaujme celou vaši rodinu.
Bonusy:
  • 100 let výroby
  • Audiokomentáře
Délka: 126 minut
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 27. června.
Český trailer filmu John Carter: Mezi dvěma světy

DVD obal filmu Ďábel v těle Ďábel v těle (The Devil Inside) (Magic Box)
Isabella (Fernanda Andrade) v sobě nosí životní trauma. Z její matky se v roce 1989 pokoušeli tři lidé amatérsky vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde živoří v utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu. Seznámí se se dvěma mladými knězi (Simon Quarterman a Evan Helmuth), kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. Psychologický horor navazuje na staré dobré téma známé třeba z filmu Vymítač ďábla a po svém uvedení do kin v Americe překvapivě okupoval přední místa návštěvnosti. Film vyrobený v nezávislé produkci měl podle oficiálních údajů rozpočet pouhý milion dolarů a nebyl příliš kladně přijat americkou filmovou kritikou, načež tržby z jeho návštěvnosti začaly opět strmě klesat. Pokud se ovšem děsíte démonů uvnitř vás, tenhle film vás přiková k obrazovce. Romantický večer ve dvou u Ďábla v těle sice nazažijete, ale bát se budete stoprocentně.
Synopse: V roce 1989 přijme linka tísňového volání telefonát, ve kterém se žena jménem Maria Rossi dozná ke třem brutálním vraždám. Soud ji prohlásí za nepříčetnou, aniž by tušil, co ji kdysi připravilo o rozum. Odpověď na tuhle otázku se o dvacet let později pokouší najít Mariina dcera Isabella. Její pátrání ji zavede až ke dvěma podivným exorcistům v kněžském hávu. Dívka zjistí, že její matka je v moci čtyř mocných démonů. Isabella se musí postavit ryzímu zlu, nebo mu upsat svoji duši. Strhujícím a hrůzostrašným Ďáblem v těle se teď můžete dát ovládnout i vy!
Bonusy: bez bonusů
Délka: 80 minut
Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 27. června.
Český trailer filmu Ďábel v těle

DVD obal filmu Olověná vesta Olověná vesta (Full Metal Jacket)(Magic Box)
Film Stanleyho Kubricka z roku 1987 patří k vlně, která se v druhé polovině osmdesátých let vyjadřovala k tématu vietnamské války (Četa či Narozen 4. července). Děj ve dvou stejně dlouhých kapitolách představuje inteligentního vojáka s přezdívkou Vtipálek (Matthew Modine). První část zavádí diváky do výcvikového střediska námořní pěchoty v Jižní Karolíně, kde sadistický instruktor Hartman týrá nováčky - zajde tak daleko, že jeden z nich (Vincent D'Onofrio) ve vyšinutí zastřelí jeho i sebe. Druhá část pak přenese Vtipálkovy osudy rovnou na vietnamskou frontu, kde hlavní hrdina kromě jiného vlastnoručně dobije nebezpečného ostřelovače - vietnamskou dívku. Stanley Kubrick se v Olověné vestě opět vydal až na samý okraj lidské psychiky, která ve stresu a pod tlakem funguje zcela jinak než v klidovém stavu. Své tu řekl ale i o svém odmítavém postoji vůči nesmyslné válečné mašinerii, která nakonec ničí všechny a všechno.
Synopse: Vynikající sága Stanleyho Kubricka o vietnamské válce a odlidšťujícímu procesu, měnícím lidi v trénované zabijáky, nasazuje do akce skvělé herecké obsazení. Joker (Matthew Modine), Animal Mother (Adam Baldwin), Gomer (Vincent D´Onofrio), Eightball (Dorian Harewood), Cowboy (Arliss Howard) a další – ti všichni jsou vrženi do pekla výcvikového střediska, ovládaného uřvaným instruktorem (Lee Ermey), který považuje budoucí mariňáky za hmyz, červy anebo ještě míň než to. Akce je brutální, příběh nemilosrdný a dialogy se ježí sžíravým humorem. Od tvrdého výcviku po noční můru boje v Hue City představuje Olověná vesta přímý filmový zásah.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.
Délka: 80 minut
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 27. června.
Originální trailer filmu Olověná vesta

DVD obal filmu Mafiáni Mafiáni (Goodfellas)(Magic Box)
Dalším mafiánským titulem v edici Největší filmové klenoty je kultovní kriminální drama Martina Scorseseho z roku 1990. Základní filmový příběh svého žánru začíná roku 1955 v Brooklynu, kdy ještě školák Henry Hill (Ray Liotta) sní o kariéře gangstera, po prvním zatčení se mu díky mlčení podaří získat přízeň kmotra Paula Cicera (Paul Sorvino), který ho přijme do služeb. Následující velkolepá retro podívaná zabírá celou éru třiceti let, během níž se dokonale a do podrobností seznámíte s životem mafiánských bossů, ale i podsvětím New Yorku. A samozřejmě s celým organizovaným systémem, díky němuž v minulém století přední američtí zločinci dlouho unikali spravedlnosti. Henryho průvodce a přítele v jednom Jimmyho Conwaye si zahrál Robert De Niro, třetího do party ztělesňuje Joe Pesci. Mafiáni jsou ukázkový příkladem, že i velkolepě pojatý film může odrážet skutečné historické reálie (byť příběh hlavního hrdiny je smyšlený). Za pozornost stojí určitě i skvělý soundtrack s hudbou Micka Jaggera či Erica Claptona.
Synopse: Dva držitelé Oscara Martin Scorsese a Robert De Niro znovu spojili své síly a natočili Mafiány, výsledkem je jeden z nejlepších kriminálních příběhů v historii filmu. Podle bestseleru Nicholase Pileggiho, s dynamickým soundtrackem toho nejlepšího z poprocku, Mafiáni získali v roce 1990 cenu za nejlepší film od newyorské, losangelské a národní společnosti filmových kritiků. DeNirův herecký partner Joe Pesci získal za vedlejší roli výbušného drsňáka Oscara. Ostatní herci Ray Liotta, Lorraine Bracco a Paul Sorvino nezapomenutelně doplňují kvalitní herecké obsazení. Mafiáni vykreslují vražedné podsvětí jako žádný jiný film a oprávněně zaujímají místo na seznamu Top 100 amerických filmů.
Bonusy:
    1. Disk - Film
    • Zcela nový digitální obraz
    • Komentář herců a členů filmového štábu (režiséra Martina Scorseseho a jeho spolupracovníků)
    • Komentář policistů a zločinců (Henryho Hilla a bývalého agenta FBI Edwarda McDonalda)
    2. Disk – Bonusový materiál
    • 3 zbrusu nové, akcí nabité dokumenty zachycující herce a filmový štáb
    • "Jak na to" – Natáčení filmu Mafiáni
    • Praví chlapi – Dědictví filmu Mafiáni
    • Obyčejný gangster
    • Papír je levnější než film: srovnání filmu se storyboardem
Délka: 139 minut
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 27. června.
Originální trailer filmu Mafiáni

DVD obal filmu Tanec s vlky Tanec s vlky (Dances with Wolves) (Magic Box)
Western, který na začátku 90. let zapůsobil jako živá voda na skomírající filmový žánr, je vrcholným životním dílem Kevina Costnera. Režisér, producent a představitel hlavní role v jednom díky Tanci s vlky nastartoval novou vlnu amerických westernů, na kterou později navázal třeba Clint Eastwood s filmem Nesmiřitelní. Kromě osudů poručíka Johna Dunbara, zraněného za občanské války Severu proti Jihu, totiž řeší odvěká traumata Američanů jakým byla třeba násilná kolonizace země a jejich vztah s původními obyvateli. Voják, jenž se sám nechá převelet jako předvoj do pevnosti na stále ještě indiánském území, se totiž během čekání na posily s místním kmenem spřátelí. "Ten, který tančí s vlky" zažívá pak na své nové usedlosti v podstatě soudobý etnický střet - jenže coby přítel vlků a samotář se přikloní na stranu původních nepřátel a s bělošskou indiánkou se rovnou ožení. Když dorazí slibované vojenské posily, velkou radost už z nich věru nemá. Přelomový film americké kinematografie naprosto právem získal sedm Oscarů: za nejlepší film, režii, scénář, kameru, hudbu, zvuk a střih. Kevin Costner byl nominován coby nejlepší herec, Mary McDonnell za postavu Stojí s pěstí a Graham Greene jako indiánský náčelník Kopající pták za vedlejší role a těsně unikly filmu i ceny za nejlepší výpravu a kostýmy.
Synopse: Poté co byl nasazen jako předsunutá hlídka na odlehlém západě roku 1860, má poručík John Dunbar obavy ze svých siouxských sousedů a každý den očekává útok. Místo toho se s kmenem spřátelí a uvázne uprostřed konfliktu mezi expandujícími Spojenými státy a Indiány. Kevin Costner hrál Dunbara a zároveň režíroval v jednom z nejlepších režisérských debutů v histori Hollywoodu. Film získal sedm Oscarů včetně sošky za nejlepší film a nejlepší režii. Čeká vás žár bitev, rány osudu, bizoni hřmící prériemi západu, dobrodružství a hrdinství ve skvělém filmu.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.
Délka: 173 minut
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 27. června.
Originální trailer filmu Tanec s vlky

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- Box office: M3GAN má výborný start (09.01.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2022 opustily (26.12.2022 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Martin Scorsese slaví 80 (17.11.2022 08:30 v Články | Publicistika)
- Robert De Niro bude znovu mafiánem (17.08.2022 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel herec Paul Sorvino (25.07.2022 22:09 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Tom Cruise slaví 60 let (03.07.2022 09:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Ray Liotta (26.05.2022 19:36 v Novinky | Zprávy)
- Kevin Costner se vrací k westernu (29.01.2022 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: TOP 15: Herci s nejvíce Zlatými malinami (06.03.2021 10:30 v Články | Žebříčky)
- Top 10: hudební skladatelé s nejvíce Oscary (20.02.2021 10:00 v Články | Publicistika)
- Téma: nejlepší filmy všech dob (13.12.2020 12:00 v Články | Žebříčky)
- Téma: 10 herců, kteří nebyli nominováni na Oscara, ale měli ho získat (18.10.2020 11:30 v Články | Publicistika)
- Za horizontem: Irčan je Scorseseho návratem k mafiánům (28.11.2019 18:00 v Recenze | Za horizontem)
- Téma: Všechny filmy Martina Scorseseho od nejhoršího po nejlepší (17.11.2019 08:30 v Články | Publicistika)
- Téma: jsou marvelovky kino? (27.10.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Téma: (ne)slavné filmové propadáky (14.09.2019 14:00 v Články | Publicistika)
- Téma: 10 nejlepších rolí: Christopher Walken (31.03.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Téma: Lesk a bída Oscarů (27.01.2019 17:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu