Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: Na co se těšit v listopadu 2010? (2/2)

Kinopremiéry: Na co se těšit v listopadu 2010? (2/2)

Vydáno: 18.11.2010 06:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Miroslav Böhm | foto: 2010 Jaap Buitendijk / Warner Bros. Pictures

První polovina listopadu patřila prvnímu ze dvou nejočekávanějších filmů podzimu, druhá polovina patří tomu druhému. První část posledního příběhu Harryho Pottera nemá - se vší úctou ke komedii Benga v záloze - sebemenší konkurenci.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pozn.: První část článku, která se věnuje premiérám z první poloviny listopadu, najdete tady.
PREMIÉRY V TÝDNU OD 18. LISTOPADU
Plakát filmu Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (Harry Potter And The Deathly Hallows: Part I) (Warner Bros)
žánr: dobrodružný / drama / rodinný / fantasy
Velká Británie / USA, 2010, 146 min.
oficiální stránky filmu, recenze
Režie: David Yates
Scénář: Steve Kloves
Kamera: Eduardo Serra
Hudba: Alexandre Desplat
Hrají: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Tom Felton, Ralph Fiennes, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, John Hurt, Jason Isaacs, Helen McCrory, Bill Nighy, Miranda Richardson, Alan Rickman, Maggie Smith, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Julie Walters, Bonnie Wright a další
Info o filmu: Harry Potter a Relikvie smrti je sedmým a posledním pokračováním dobrodružství Harryho Pottera, které je očekávanou událostí a bude rozděleno do dvou celovečerních filmů. První část začíná, když se Harry, Ron a Hermiona vydávají na nebezpečnou misi, jejímž cílem je najít a zničit tajemství Voldemortovy nesmrtelnosti - viteály. Spoléhat musí jen sami na sebe, a to víc než kdy dříve, protože jim už profesoři nepomohou a budou také bez ochrany profesora Brumbála. Navíc jsou mezi nimi temné síly, které se je snaží rozdělit. Mezitím se svět kouzelníků stane nebezpečným místem pro všechny nepřátele Pána zla. Dlouho obávaná válka se zlem začala, Voldemortovi smrtijedi kontrolují ministerstvo kouzel i Bradavice a terorizují a zatýkají všechny, kdo by se jim chtěl postavit. To nejcennější, co Voldemort chce, ale stále hledají: Harryho Pottera. Vyvolený se stal loveným. Smrtijedi hledají Harryho všude, aby ho podle příkazu Voldemorta přivedli... živého. Harryho jedinou nadějí je, že najde viteály dřív, než Voldemort najde jeho. Při pátrání po viteálech objeví starý a téměř zapomenutý příběh - legendu o relikviích smrti. A pokud je legenda pravdivá, mohl by Voldemort získat neomezenou moc a sílu, po které touží. (oficiální text distributora)
Film jde do kin 18.11.2010 v počtu 36 kopií + DCP 2D.

Hlava-ruce-srdce Hlava-ruce-srdce (Bontonfilm)
žánr: drama / historický
Česká republika, 2010, 110 min.
oficiální stránky filmu, recenze
Režie: David Jařab
Scénář: David Jařab
Kamera: Marek Jícha
Hudba: Petr Haas
Hrají: Viktorie Čermáková, Roman Zach, Martin Finger, Ivana Uhlířová, Jiří Schmitzer, Alois Švehlík, Oldřich Vlach, Jaroslav Plesl a další
Info o filmu: Rok 1914. Plukovník von Haukwitz (Jiří Schmitzer) zahyne za záhadných okolností při okultní seanci. Jeho snoubenka, herečka Klára Knabelová (Viktorie Čermáková) při vyšetřování zjistí, že tělu byly po smrti odňaty hlava, ruce a srdce. Při hledání odpovědí na tuto záhadu naráží na nejbližší plukovníkovu osobu - poručíka Heinricha Rotha (Roman Zach) a osud je spojí dohromady. Vojenský vyšetřovatel Karel Vrana (Martin Finger) se snaží Kláru přimět ke spolupráci právě proti Rothovi a okultním kruhům v armádních řadách. Klára odmítne, ale vyjádří Vranovi podporu jeho cíli najít odcizené části plukovníkova těla. Mezitím je poručík Roth povolán na bojiště 1. světové války a Vrana zároveň vyráží po Evropě hledat ostatky von Haukwitze využívané okultními skupinami. Klára se přesunuje na svůj rodný statek na Moravu, kde obdrží jinou část těla - ruku zraněného poručíka Rotha. Ten se naplněn deziluzí po válce navrací ke Kláře na její statek a pokouší se hledat nové cesty uspokojení vlastní iracionality. Nachází je v nesmyslných pokusech s kohouty či podivných výletech do přírody, kde prožívá zvláštní snové stavy. Jeho vyprahlost a prázdnota již však nedokáže a možná ani nechce Kláru uspokojit a naplnit. Vrana přiváží na statek nalezené plukovníkovy ostatky. Je však stižen rovněž svého druhu paralýzou. Ani on, byť je ke Kláře od prvního okamžiku silně přitahován, není s to jí nic nabídnout. (oficiální text distributora)
Film jde do kin 18.11.2010 v počtu 8 kopií + DCP 2D.

Imaginární lásky Imaginární lásky (Les Amours imaginaires) (Aerofilms)
žánr: drama / romantický
Kanada, 2010, 95 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Xavier Dolan
Scénář: Xavier Dolan
Kamera: Stéphanie Weber-Biron
Hudba: ???
Hrají: Monia Chokri, Niels Schneider, Xavier Dolan, Anne Dorval, Anne- Élisabeth Bosse a další
Info o filmu: Blízcí přátelé Francis (Xavier Dolan) a Marie (Monia Chokri) se jednoho dne seznámí s venkovským mladíkem Nicolasem (Niels Schneider), který se čerstvě přistěhoval do města. Během mnoha dalších setkání spolu začnou soupeřit o jeho pozornost natolik, že jejich vlastní vztah začne získávat značné trhliny. Teprve jednadvacetiletý kanadský režisér a scénárista Xavier Dolan servíruje ve filmu Imaginární lásky lehce ironickou studii jak milostného trojúhelníku, tak typického milostného vztahu - od počáteční zamilovanosti přes lehké krize až po slzy neštěstí.
Film jde do kin 18.11.2010 v počtu 2 kopií + DCP 2D.

PREMIÉRY V TÝDNU OD 25. LISTOPADU
Benga v záloze Benga v záloze (The Other Guys) (Falcon)
žánr: akční / komedie
USA, 2010, 108 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Adam McKay
Scénář: Adam McKay, Chris Henchy
Kamera: Oliver Wood
Hudba: Jon Brion
Hrají: Mark Wahlberg, Will Ferrell, Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson, Eva Mendes, Michael Keaton, Paris Hilton, Anne Heche a další
Info o filmu: Film Benga v záloze, který je zasazen do New Yorku, sleduje detektiva Allena Gambla (Will Ferrell), soudního revizora účtů, který se více zajímá o papírování než o zasahování na ulicích a detektiva Terryho Hoitze (Mark Wahlberg), tvrdého chlapíka, který byl k Allenovi přidělen jako parťák od té nezapomenutelné události s Derekem Jeterem. Allen a Terry si idealizují městské vysoce postavené policisty Dansona a Highsmithe (Dwayne Johnson a Samuel L. Jackson), ale když se naskytne příležitost, pro tyhle druhé chlapíky, aby se předvedli, věci nejdou úplně podle plánu. (oficiální text distributora)
Film jde do kin 25.11.2010 v počtu 24 kopií + DCP 2D.

Domů na Vánoce Domů na Vánoce (Hjem til jul) (CinemArt)
žánr: komedie / drama
Norsko / Švédsko / Německo, 2010, 85 min.
oficiální stránka filmu na webu distributora
Režie: Bent Hamer
Scénář: Bent Hamer
Kamera: John Christian Rosenlund
Hudba: John Erik Kaada
Hrají: Trond Fausa Aurvag, Fridtjov Saheim, Nina Andresen-Borud, Reidar Sorensen, Ingunn Beate Oyen a další
Info o filmu: Je Štedrý večer a několik obyvatel zasněženého norského městečka se připravuje na důležitý okamžik v roce. Milenka připravuje romantickou atmosféru pro svého ženatého milence; opuštěný manžel se převleče za Santa Clause, aby mohl strávit chvíli se svými dětmi, zatímco jiný muž upřednostní práci před společným večerem se ženou. Chlapec zamilovaný do spolužačky zalže, jen aby s ní mohl být o něco déle; milenci na útěku potřebují pomoc cizího člověka a starý manželský pár přichází o to nejcennější, co v životě měl. (oficiální text distributora)
Film jde do kin 25.11.2010 v počtu 2 kopií.

Vše, co miluji Vše, co miluji (Wszystko co kocham) (Film Europe)
žánr: drama
Polsko, 2010, 95 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Jacek Borcuch
Scénář: Jacek Borcuch
Kamera: Michal Englert
Hudba: Daniel Bloom
Hrají: Mateusz Kosciukiewicz, Olga Frycz, Jakub Gierszal, Andrzej Chyra, Anna Radwan, Katarzyna Herman a další
Info o filmu: Hrdinou snímku Jacka Borchucha Vše, co miluji je osmnáctiletý mladík Janek, který v polském přímořském městě Krásné Jarno založí punkovou kapelu, aby mohl veřejně glosovat své názory. Zároveň se bezhlavě zamiluje, a užívá si tak bezstarostný život naplno. Vše změní ale rok 1981. Napětí mezi demokratickým hnutím Solidarność a komunisty se vyostřuje a Janek se vrhne do vřavy protestů proti režimu, která se velmi snadno může proměnit v tragédii. Film Vše, co miluji byl vybrán jako zástupce polské kinematografie do blížícího se únorového souboje o Oscara za nejlepší neanglofonní film.
Film jde do kin 25.11.2010 v počtu 1 kopie.

Záměna Záměna (The Switch) (Palace Pictures)
žánr: romantický / komedie
USA, 2010, 101 min.
oficiální stránky filmu, recenze
Režie: Will Speck, Josh Gordon
Scénář: Allan Loeb
Kamera: Jess Hall
Hudba: Alex Wurman
Hrají: Jason Bateman, Jennifer Aniston, Jeff Goldblum, Juliette Lewis, Patrick Wilson, Thomas Robinson a další
Info o filmu: Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)
Film jde do kin 25.11.2010 v počtu 20 kopií.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2021 opustily (22.12.2021 16:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřela herečka Helen McCrory (17.04.2021 08:20 v Novinky | Zprávy)
- Nejvýraznější vánoční filmy od roku 2010 (19.12.2020 11:30 v Články)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 2010-2019 (15.02.2020 11:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Volání netvora: Příběh života – smrtelně vážné ne-fantasy (29.03.2017 12:00 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Táta je doma je lepší ignorovat (02.04.2016 09:42 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2016: Nejlepší režie (25.02.2016 15:05 v Články | Publicistika)
- Recenze: komedie o ekonomické krizi Sázka na nejistotu (08.01.2016 14:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: vánoční komediální horor Krampus: Táhni k čertu (29.12.2015 13:00 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Daddy´s Home aneb komediální souboj otců (27.10.2015 13:36 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Musíme si promluvit o Jackovi, obrech, finanční krizi i černém humoru (28.08.2015 08:43 v Radar | TV tipy)
- Star Wars: Rogue One bude dirigovat Alexandre Desplat (16.03.2015 18:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Padesát odstínů šedi přepsalo historii (18.02.2015 05:00 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Hobit je nejúspěšnější premiérou v české historii (16.12.2014 06:00 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Hunger Games znovu rekordní, předešlé díly ale nepřekonaly (24.11.2014 07:00 v Komentáře | Box office)
- Hunger Games ukazují Sílu vzdoru na plakátech a v teaseru (10.09.2014 17:00 v Novinky | Trailery)
- Ant-Man konečně našel režiséra (08.06.2014 11:55 v Novinky | Zprávy)
- Soundtrack: Precizní Památkáři Alexandra Desplata (08.03.2014 12:00 v Recenze | Soundtracky)
- TV tipy: Hanebný pancharti a hledání viteálů (29.03.2013 12:54 v Radar | TV tipy)
- Soundtrack: Argo (09.12.2012 10:44 v Recenze | Soundtracky)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu